Μισθολογικά κλιμάκια νεοδιόριστων: Τι είπε η Υφυπουργός Ζ. Μακρή για την καθυστέρηση καταβολής

Μισθολογικά κλιμάκια νεοδιόριστων:

Τι απάντησε στη Βουλή η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Ζέττα Μακρή για την καθυστέρηση καταβολής τους.

“Για την άμεση απόδοση των μισθολογικών κλιμακίων η αρμοδιότητα και η ευθύνη εκκαθάρισης των αποδοχών των εκπαιδευτικών ανήκει στις οικείες Διευθύνσεις της εκπαίδευσης και αυτές εφαρμόζουν τις διατάξεις του ενιαίου μισθολογίου όπως ισχύουν”. Τα παραπάνω ανέφερε η Υφυπουργός ΠΑΙΘ κα Ζ. Μακρή κατά τη διάρκεια συζήτησης Επίκαιρης Ερώτησης του Βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος κ. Ιωάννη Δελή με θέμα: “Καθυστέρηση της καταβολής των μισθολογικών κλιμακίων των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών”

Επιπροσθέτως η κα Μακρή τόνισε πως:

“Η μισθοδοσία όλων των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών ξεκινά με το μισθολογικό κλιμάκιο 1 -το είπατε κι εσείς- και στη συνέχεια, αφού συνυπολογιστούν τα χρόνια υπηρεσίας και τυχόν μεταπτυχιακές, διδακτορικές σπουδές, κατατάσσονται στο κλιμάκιο που τους αναλογεί. Συγκεκριμένα, αθροιστικά αποδίδεται ένα μισθολογικό κλιμάκιο για κάθε δύο χρόνια υπηρεσίας, δύο επιπλέον μισθολογικά κλιμάκια στους κατόχους μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών ετήσιας τουλάχιστον φοίτησης και έξι μισθολογικά κλιμάκια για τους κατόχους διδακτορικού διπλώματος, με την προϋπόθεση πως το περιεχόμενο των τίτλων αυτών των σπουδών είναι συναφές με το αντικείμενο απασχόλησης. Τυχόν καθυστερήσεις που παρατηρούνται, σε μικρό όμως, κύριε συνάδελφε, αριθμό Διευθύνσεων, στον υπολογισμό και την απόδοση των μισθολογικών κλιμακίων, οφείλονται στον μεγάλο αριθμό διορισμών. Έντεκα χιλιάδες επτακόσιους διορισμούς πραγματοποιήσαμε φέτος, μετά από πάρα πολλά χρόνια.

Σε κάθε περίπτωση βεβαίως, οι νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί θα λάβουν αναδρομικά το σύνολο των αποδοχών που τους αναλογεί”. Δείτε ολόκληρη τη συζήτηση της Επίκαιρης Ερώτησης ΕΔΩ

 

Δείτε την Επίκαιρη Ερώτηση ΕΔΩ

Διαβάστε επίσης...

Ν. Τζανάκης: Αν ανοίξουν τα σχολεία θα υπάρξει υπερμεταδοτικότητα – Η κορύφωση μετά τις 20 Ιανουαρίου (video)

Tweet«Στη χώρα μας εξελίσσονται δύο πανδημικά κύματα, ένα αφορά την Δέλτα και ένα την Όμικρον.Οι …

Βίντεο για τις γυναικοκτονίες από το Δημοτικό Σχολείο Αγίου Δημητρίου Επιδαύρου

TweetΜία νέα λέξη μπήκε στα ελληνικά λεξικά το 2021: Γυναικοκτονία. Η Ελλάδα συγκλονίστηκε το 2021 …

Νίκος Τζανάκης : Να παραταθούν για μια εβδομάδα οι διακοπές των μαθητών

TweetΑν ανοίξουμε αυτή τη στιγμή τα σχολεία θα δείτε ότι θα κλείσουν μετά από ένα …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *