Με ηλεκτρονική ψηφοφορία η απόφαση για την απεργία

Την καθιέρωση ηλεκτρονικής ψηφοφορίας στις διαδικασίες για την απόφαση απεργίας προωθεί η κυβέρνηση στο πλαίσιο των σχεδίων της για αναθεώρηση του συνδικαλιστικού νόμου, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής της Κυριακής».

Όπως σημειώνει το skai.gr, πρόκειται για μέτρο που ουσιαστικά θα προστεθεί στη διάταξη του 2018 που προβλέπει ότι η κήρυξη απεργίας από μία πρωτοβάθμια συνδικαλιστικής οργάνωση απαιτεί την παρουσία του 50% συν ένα των οικονομικά ενεργών μελών της.

Η δεύτερη παρέμβαση που σχεδιάζει η κυβέρνηση αφορά την δημιουργία ηλεκτρονικού μητρώου τόσο για τις συνδικαλιστικές οργανώσεις των εργαζόμενων και των εργοδοτών.

Τρίτη παρέμβαση που συζητείται στο υπουργείο Εργασίας αφορά τη δημιουργία ειδικής ιστοσελίδας, όπου οι συνδικαλιστικές οργανώσεις θα μπορούν να δημοσιοποιούν τις ανακοινώσεις του ηλεκτρονικά, ώστε να αποφεύγονται οι αφίσες.

Διαβάστε επίσης...

Εκδήλωση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, με θέμα: «Χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά»

TweetO Πειραϊκός Σύνδεσμος, το Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων και η Φιλολογική Στέγη Πειραιώς σας …

Κριτήρια επιλογής και όροι υποβολής διδακτικών σειρών και προαιρετικών βοηθημάτων για τη β’ ξένη γλώσσα δημοτικού σχολείου για το σχολικό έτος 2024-2025

Tweet Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι για το σχολικό έτος 2024-2025 θα …

Οι απαντήσεις του υπ. Παιδείας σε θέματα σχολείων της Γερμανίας

TweetΣε συνάντηση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας  Γερμανίας με τον Γενικό Γραμματέα   …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *