“Ο ιός είναι διαδεδομένος και δεν το γνωρίζουμε. Τις επόμενες ώρες θα αυξηθούν αρκετά τα κρούσματα του κοροναϊού στην Ελλάδα”

Τεράστια ανησυχία στις αρχές και στην ιατρική κοινότητα προκαλεί η αποκάλυψη ότι υπάρχουν μεταξύ των θυμάτων τέσσερα “ορφανά” κρούσματα στην Αθήνα

Το γεγονός ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, οι τέσσερις δεν έχουν ύποπτο ιστορικό, δεν έχουν ταξιδέψει σε χώρα με επιβεβαιωμένα κρούσματα και δεν έχουν έρθει σε επαφή με κάποιον που έχει νοσήσει δημιουργεί μεγάλη αγωνία. Πρακτικά, οι αρχές δεν είχαι σε θέση να γνωρίζουν πως “κόλλησαν” οι τέσσερις τον ιό κι αυτό είναι ένα κρίσιμο στοιχείο που αλλάζει τα μέχρι στιγμής δεδομένα.

“Τις επόμενες ώρες θα αυξηθούν αρκετά τα κρούσματα του κοροναϊού στην Ελλάδα”

Χαρακτηριστική είναι η εκτίμηση του καθηγητή Ιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Νικόλαου Σύψα, ο οποίος μιλώντας στον ΣΚΑΙ είπε πως στη χώρα ο ιός είναι διαδεδομένος και δεν το γνωρίζουμε. Εκτίμησε, δε, ότι μέσα στις επόμενες ώρες θα αυξηθούν αρκετά τα κρούσματα του κοροναϊού στην Ελλάδα.

“Ήδη υπάρχουν κρούσματα στην Αττική τα οποία δεν υπάρχει καμία καλή εξήγηση γιατί μολύνθηκαν, ούτε ταξίδι πήγαν, ούτε είχαν επαφή με κάποιο γνωστό κρούσμα. Ο ιός είναι εκεί έξω. Έχω χειριστεί προσωπικά τέτοιο περιστατικό που δεν έχουμε καμία καλή εξήγηση πως αυτός ο άνθρωπος βρέθηκε με κοροναϊό. Η επιδημία έχει έρθει στην Ελλάδα και τώρα είναι η ώρα της ευθύνης των πολιτών. Πρώτα οι πολίτες να κάνουμε το καθήκον μας απέναντι στον εαυτό μας και τους συμπολίτες μας και μετά η πολιτεία. Τις αμέσως επόμενες μέρες θα δούμε πολύ περισσότερα κρούσματα, αυτό είναι απολύτως βέβαιο” συμπλήρωσε στις δηλώσεις του.

Ν. Σύψας: Άνδρας 67 ετών το ένα από τα 4 “ορφανά” κρούσματα – Νοσηλεύεται με πνευμονία

Ο κ. Σύψας ανάφερε μιλώντας το ρ/φ του ΣΚΑΙ ότι έχει χειριστεί ο ίδιος ιατρικά το ένα από τα 4 “ορφανά” κρούσματα. Πρόκειται για έναν άνδρα 67 ετών που νοσηλεύεται με πνευμονία και βρέθηκε θετικός στην τρίτη επίσκεψη του. “Νοσηλεύεται σε ένα μεγάλο διαπιστευμένο νοσοκομείο, δεν έχει ταξιδέψει πουθενά, δεν έχει έρθει σε επαφή με κρούσμα ή επαφή κρούσματος. Νοσηλεύεται με πνευμονία και είναι άνδρας 67 ετών. Είχε αλλάξει ο ορισμός του ΕΟΔΥ και πλέον ελέγχονται και τα περιστατικά με πνευμονία και ας μην έχουν ιστορικό” ανέφερε χαρακτηριστικά. Ο ιός ακολουθεί την πορεία που ακολουθεί σε όλες τις ευρωπαϊκές πόλεις. Πρόκειται για ισχυρότατη ένδειξη διασποράς στην Αθήνα” σημείωσε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, και τα υπόλοιπα “ορφανά” κρούσματα της Αθήνας είναι άτομα ηλικίας άνω των 60 χρόνων και νοσηλεύονται με πνευμονία. Η διαπίστωση ότι έχουν προσβληθεί με κορονοϊό έγινε μετά από επιδημιολογικό έλεγχο που διεξάγεται πλέον σε περιστατικά πνευμονίας όταν έχει αποκλειστεί άλλη αιτία, όπως γρίπη.

Διαβάστε επίσης...

“Το Ολοκαύτωμα στη νήσο των Δικαίων” – «Φάρος» μέσα στις προκλήσεις το θάρρος και η ανθρωπιά των Ζακυνθινών

TweetΜε κάθε τρόπο αναδείχθηκε το ιστορικό γεγονός της διάσωσης των Εβραίων στη Ζάκυνθο, της μοναδικής …

Καταργείται η Αργία των Τριών Ιεραρχών και για τα Φροντιστήρια με ΥΑ

TweetΥπεγράφη από την Υφυπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Ζέττα Μ. Μακρή, η με αριθμ. 8778/Ν1/26-01-2024  απόφαση …

1ο Διεθνές Παιδαγωγικό Συνέδριο της ΔΙ.Π.Ε. Πιερίας

Tweet Σας ενημερώνουμε ότι η Διεύθυνση Α/θμιας Εκπαίδευσης Πιερίας διοργανώνει, σε συνεργασία με την Περιφερειακή …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *