Η απόφαση για την ημερομηνία έναρξης των σχολείων θα ληφθεί την 1η Σεπτεμβρίου

Η απόφαση για την ημερομηνία έναρξης των σχολείων θα ληφθεί την 1η Σεπτεμβρίου τόνισε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως σημειώνοντας παράλληλα: «Μας ενδιαφέρει να έχουν γυρίσει οι εκδρομείς του Αυγούστου, καθώς θέλουμε να περιορίσουμε τις μετακινήσεις των ασυμπτωματικών, διότι αυτοί μεταδίδουν τον ιό, αλλά δεν μπορεί κάποιος να αντιληφθεί ότι μεταδίδει τον ιό» .Πρόσθεσε: «Σήμερα ανακοινώνονται οι προσλήψεις αναπληρωτών, νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά και όλα τα υπόλοιπα είναι έτοιμα για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, αλλά περιμένουμε τις επόμενες ημέρες για να πάρουμε τις τελικές αποφάσεις».

Σε ό,τι αφορά τον αριθμό των μαθητριών ανά τάξη και τις ενστάσεις για τα τμήματα με 25 και περισσότερα παιδιά, η Υπουργός Παιδείας είπε ότι υπήρξε ομόφωνη εισήγηση των ειδικών, για όλο το πλέγμα των μέτρων που θα ισχύσουν στα σχολεία, από τις μάσκες μέχρι όλα τα υπόλοιπα.

«Έγινε πολύς λόγος για τον αριθμό που είπα 17 μαθητών κατά μέσο όρο, αυτό ισχύει εάν αφαιρέσουμε τα ειδικά σχολεία, κατά μέσο όρο ανά την Ελλάδα ο αριθμός είναι αυτός για τους μαθητές στις τάξεις. Η εισήγηση της επιτροπής είναι η επιστροφή των παιδιών στην κανονικότητα. Πολλές χώρες πάνε σε άνοιγμα των σχολείων σε πλήρη σύνθεση, διότι τα σχολεία πρέπει να επιστρέψουν στην κανονικότητα και τα παιδιά πρέπει να επιστρέψουν στα σχολεία, με τους εκπαιδευτικούς, με τους συμμαθητές του και με όλες τις δραστηριότητες που έκανε στην καθημερινότητα τους», είπε η υπουργός Παιδείας.

Η κ. Κεραμέως είπε ότι «αναγνωρίζεται από όλους η ιδιαιτερότητα της περιόδου και πάντοτε με γνώμονα την δημόσια υγεία, θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη και η παροχή του εκπαιδευτικού έργου». Απαντώντας στην κριτική της αντιπολίτευσης ότι η Κυβέρνηση δεν έδρασε έγκαιρα για να βρει επιπλέον αίθουσες για να μειωθεί ο αριθμός των παιδιών ανά τμήμα, η υπουργός είπε ότι «επί κυβερνήσεως του, ο ΣΥΡΙΖΑ έψαξε αίθουσες μόνο για μια τάξη και κατάφερε να βρει μόνο σε μερικές δεκάδες από τους Δήμους τα χώρας, δεν είναι εύκολο κάτι τέτοιο». Η κ. Κεραμέως προέτρεψε τους γονείς να εγγράψουν τα παιδιά τους στο ολοήμερο σχολείο, καθώς; Πέραν των άλλων αποτρέπει τον συγχρωτισμό των παιδιών με τους παππούδες και τις γιαγιάδες τους».

enikos.gr

Διαβάστε επίσης...

Εκδήλωση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, με θέμα: «Χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά»

TweetO Πειραϊκός Σύνδεσμος, το Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων και η Φιλολογική Στέγη Πειραιώς σας …

Κριτήρια επιλογής και όροι υποβολής διδακτικών σειρών και προαιρετικών βοηθημάτων για τη β’ ξένη γλώσσα δημοτικού σχολείου για το σχολικό έτος 2024-2025

Tweet Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι για το σχολικό έτος 2024-2025 θα …

Οι απαντήσεις του υπ. Παιδείας σε θέματα σχολείων της Γερμανίας

TweetΣε συνάντηση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας  Γερμανίας με τον Γενικό Γραμματέα   …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *