Πρέβεζα: Το δημοτικό σχολείο του τρόμου – Εγκληματικές κατασκευές βάζουν σε κίνδυνο τα μικρά παιδιά

Ένα από τα τελευταία κατασκευαστικά έργα στην πόλη της Πρέβεζας είναι και το κτήριο που στεγάζει το 4ο δημοτικό σχολείο της Πρέβεζας.

 

Ένα κτήριο για το οποίο δαπανήθηκαν εκατομμύρια ευρώ για την κατασκευή του που φιλοξενεί καθημερινά πάνω από 200 παιδάκια. Ένα κτήριο που οι κατασκευαστικές του ατέλειες και ελλείψεις θέτουν σε καθημερινό κίνδυνο τα μικρά παιδιά.

Αλουμινένια παράθυρα που έπεφταν στο άνοιγμά τους, εξωτερικά μάρμαρα που με την πρώτη βροχή μετατρέπουν ένα μεγάλο μέρος του στεγασμένου χώρου στην κυριολεξία σε παγοδρόμιο, αλεξικέραυνο που δεν έχει μονωθεί και τοποθετηθεί σωστά, μεγάλες βίδες που στηρίζουν τεράστιες σιδερένιες κολόνες φωτισμού – μέσα στο προαύλιο – και προεξέχουν περιμένοντας τα ανυπεράσπιστα θύματά τους, τα παιδιά μας… είναι μερικά από τα πολλά αλλά επικίνδυνα προβλήματα του συγκεκριμένου σχολείου.

Πριν λίγες μέρες μέσα από το pamepreveza.gr εντοπίσαμε και περιγράψαμε το πρόβλημα με το αλεξικέραυνο.

Μέχρι και σήμερα κανείς δεν ενδιαφέρθηκε να επισκεφθεί τον χώρο και να πράξει τα αυτονόητα για την ασφάλεια των παιδιών.

Σήμερα φέρνουμε ένα άλλο πρόβλημα…

Τεράστιες βίδες που προεξέχουν προκειμένου να στηρίξουν τις κολόνες φωτισμού και βρίσκονται περιμετρικά του αύλειου χώρου περιμένουν κάθε λεπτό τους μικρούς μαθητές…

Σε μια αυλή που συνωστίζονται καθημερινά πάνω από 200 παιδιά, που είναι ικανή να φιλοξενήσει λιγότερους από 100 μαθητές δημιουργώντας έντονα προβλήματα, που ο καθένας νοήμων άνθρωπος μπορεί να αντιληφθεί τα αποτελέσματα αυτού του ασφυκτικά κλειστού εξωτερικού χώρου που σχεδιάστηκε για το παιχνίδι των μικρών μαθητών.

Όλα αυτά και πολλά άλλα που σύμφωνα με πληροφορίες έχουν λάβει γνώση οι αρμόδιες αρχές αυτής της πόλης προκειμένου να πράξουν αυτό που πρέπει μιας και πρόκειται για την σωματική ακεραιότητα μικρών παιδιών.

Όμως καμία απάντηση και κανένα ενδιαφέρον από πουθενά.

Αλήθεια εάν, πράγμα που απευχόμαστε όλοι, οι εγκληματικές αυτές παραλήψεις – κατασκευές (βίδες, αλεξικέραυνο, μαρμάρινο δάπεδο) γίνουν η αιτία για κάποιο ατύχημα ποιος θα ευθύνεται τότε;

Και επειδή κανείς δεν θέλει να γίνει κάτι τέτοιο και επειδή κανείς δεν έχει δείξει μέχρι στιγμής το απαιτούμενο ενδιαφέρον μήπως ο κος Εισαγγελέας θα μπορούσε να προστατεύσει τα παιδιά μας;

Πηγή: pamepreveza.gr

Διαβάστε επίσης...

Εκδήλωση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, με θέμα: «Χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά»

TweetO Πειραϊκός Σύνδεσμος, το Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων και η Φιλολογική Στέγη Πειραιώς σας …

Κριτήρια επιλογής και όροι υποβολής διδακτικών σειρών και προαιρετικών βοηθημάτων για τη β’ ξένη γλώσσα δημοτικού σχολείου για το σχολικό έτος 2024-2025

Tweet Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι για το σχολικό έτος 2024-2025 θα …

Οι απαντήσεις του υπ. Παιδείας σε θέματα σχολείων της Γερμανίας

TweetΣε συνάντηση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας  Γερμανίας με τον Γενικό Γραμματέα   …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *