6ο δημοτικό σχολείο Πύργου: Με ενεργό συμμετοχή των μαθητών ο «Κουρέας της Σεβίλλης» από την Εθνική Λυρική Σκηνή

Την πασίγνωστη όπερα του Τζοακίνο Ροσίνι «Ο Κουρέας της Σεβίλλης» από τη 10μελή ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι μαθητές του 6ου Δημοτικού Σχολείου Πύργου, αύριο στις 11:00 το πρωί. Ωστόσο από σήμερα, οι μαθητές θα συμμετάσχουν σε μια σειρά δράσεων-εργαστηρίων για την προετοιμασία της παράστασης, ενώ θα έχουν ενεργό συμμετοχή και στην παρουσίαση.

 

 

O «Κουρέας της Σεβίλλης», αφήνει τη σκηνή και ταξιδεύει από την Κρήτη , όπου θα παρουσιαστεί σε 70 περίπου δημοτικά σχολεία. Η παράσταση  παρουσιάζεται στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος  «Η όπερα διαδραστικά στα δημοτικά σχολεία», που πραγματοποιείται με τη χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ, και είναι η πρώτη φορά στην Ελλάδα που μια παράσταση όπερας παρουσιάζεται σε δημοτικά σχολεία.

 

 

Η παράσταση έχει προγραμματιστεί για αύριο Παρασκευή στις 11:00 το πρωί. Ωστόσο, οι δράσεις ξεκινούν από σήμερα, αφού οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε διάφορα εργαστήρια, που θα γίνουν με την καθοδήγηση των καλλιτεχνικών εκπαιδευτικών του προγράμματος. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι ήδη οι μαθητές έχουν κληθεί να δημιουργήσουν κάποιεςκατασκευές που θα χρησιμοποιηθούν στην παράταση (τμήμα σκηνικού – κοστούμια) έχοντας έτσι ενεργό ρόλο στην προετοιμασία. Ωστόσο, στην παράταση θα έχουν και?πρωταγωνιστικό ρόλο. Πιο συγκεκριμένα, στην παρουσίαση θα συμμετάσχει η χορωδία του σχολείου που έχει προετοιμαστεί κατάλληλα και σήμερα μάλιστα, έχει προγραμματιστεί πρόβα με τον μαέστρο την ορχήστρα και τους μονωδούς της παράστασης.

 

 

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι πριν την παράταση θα πραγματοποιηθεί θεατρικό παιχνίδι με τα παιδιά και γνωριμία με τους τεχνικούς συντελεστές της παράτασης, ενώ όταν πέσει η αυλαία θα ακολουθήσει μια μικρή γιορτή-συνάντησή τους με τους συντελεστές της παράστασης.

 

 

Νάνσυ Σπυροπούλου

patrisnews.com

Διαβάστε επίσης...

Το Belem μεταφέρει την Ολυμπιακή Φλόγα και περνάει από την Γέφυρα Ρίου -Αντιρρίου (video)

TweetΜε το εντυπωσιακό τρικάταρτο ιστιοφόρο Belem, ξεκίνησε η Ολυμπιακή Φλόγα το ταξίδι της, με προορισμό …

e-Καταναλωτής: Σε λειτουργία η νέα πλατφόρμα

TweetΗ αναβαθμισμένη νέα πλατφόρμα e-Καταναλωτής είναι από σήμερα διαθέσιμη σε όλους τους καταναλωτές, χρήστες του …

Τι είναι η “θεωρία των 9 λεπτών” που βοηθάει τις μητέρες να μην έχουν τύψεις στην καθημερινότητά τους

TweetΗ ποιότητα υπερτερεί της ποσότητας και στο μεγάλωμα των παιδιών, σύμφωνα με τη θεωρία των …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *