Η Κεραμέως καταργεί και τον νόμο ίδρυσης της Νομικής των Πατρών

Μετά την κατάργηση της επιτροπής για την κατάρτιση του προγράμματος σπουδών

Αποφασισμένη να στερήσει από το Πανεπιστήμιο των Πατρών και την τοπική κοινωνία, τη Νομική Σχολή, είναι – όπως όλα δείχνουν – η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως. Μπορεί στη συνάντηση που είχε την Τετάρτη, στο γραφείο της στην Αθήνα, με την Πρύτανι του Πανεπιστημίου Βενετσάνα Κυριαζοπούλου, να δεσμεύθηκε, πως θα ενημερώσει τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για το θέμα, ωστόσο οι διαδικασίες κατάργησης της Νομικής προχωρούν.

Σύμφωνα με τηλεγράφημα του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, που επικαλείται στελέχη που πρόσκεινται στη νέα ηγεσία του υπουργείου: «το υπουργείο -μετά την απόφαση κατάργησης της επιτροπής που θα ήταν αρμόδια για την κατάρτιση προγράμματος σπουδών με στόχο τη δημιουργία νομικής σχολής και στην Πάτρα- θα προχωρήσει άμεσα και στην κατάργηση του σχετικού νομοθετικού πλαισίου, με το οποίο θεσμοθετήθηκε η σχολή».

Βέβαια, από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τα νέα της καθήκοντα η κυρία Κεραμέως, δήλωσε ότι θα καταργήσει τη Νομική του Πανεπιστημίου της Πάτρας, με το αιτιολογικό πως: «Η χώρα δεν χρειάζεται τέταρτη Νομική».

Βέβαια, στη συνάντηση που έγινε στο γραφείο της υπουργού Παιδείας, η Πρύτανις παρουσίασε τεκμηριωμένα και με ακαδημαϊκά κριτήρια, το αίτημα του Πανεπιστημίου της Πάτρας για τη μη κατάργηση της Νομικής Σχολής.

Να σημειωθεί, ότι ήδη οι τοπικοί φορείς έχουν ζητήσει με επιστολή τους, συνάντηση με τον κ. Μητσοτάκη για το ζήτημα της μη κατάργησης της Νομικής Σχολής.

thebest.gr

Διαβάστε επίσης...

Εκδήλωση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, με θέμα: «Χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά»

TweetO Πειραϊκός Σύνδεσμος, το Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων και η Φιλολογική Στέγη Πειραιώς σας …

Κριτήρια επιλογής και όροι υποβολής διδακτικών σειρών και προαιρετικών βοηθημάτων για τη β’ ξένη γλώσσα δημοτικού σχολείου για το σχολικό έτος 2024-2025

Tweet Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι για το σχολικό έτος 2024-2025 θα …

Οι απαντήσεις του υπ. Παιδείας σε θέματα σχολείων της Γερμανίας

TweetΣε συνάντηση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας  Γερμανίας με τον Γενικό Γραμματέα   …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *