Σάλος με την αποκάλυψη ότι συνεργάτες της Apple ακούν προσωπικές ηχογραφήσεις μέσω της Siri

Σάλος έχει προκληθεί με τις νέες αποκαλύψεις ότι η Siri στέλνει ηχογραφήσεις που αφορούν σεξουαλικές επαφές, ιατρικές πληροφορίες, συναλλαγές που αφορούν ναρκωτικά και άλλες προσωπικές στιγμές των ιδιοκτήτων χωρίς φυσικά να το γνωρίζουν, προς αξιολόγηση σε συνεργάτες της εταιρείας ανά τον κόσμο.

Τα ηχητικά από την Siri πηγαίνουν σε συνεργάτες της εταιρείας σε διαφορετικά μέρη του πλανήτη, οι οποίοι βαθμολογούν την τεχνολογία με βάση την ποιότητα της απάντησης και αν η ενεργοποίηση της ηχογράφησης ήταν σκόπιμη.

Την αποκάλυψη έκανε ένας από τους συγκεκριμένους συνεργάτης στην εφημερίδα Guardian, κρατώντας την ανωνυμία του.

Ισχυρίζεται ότι οι κατά λάθος ηχογραφήσεις είναι πολύ πιο συχνές από ότι ισχυρίζεται η Apple και ιδιαίτερα στους χρήστες του Apple Watch.

“Υπάρχουν αναρίθμητα περισταρικά όπου οι ηχογραφήσεις είναι ιδιωτικές συζητήσεις μεταξύ γιατρών και ασθενών, επαγγελματικές συμφωνίες, παράνομες συμφωνίες, σεξουαλικές επαφές κτλ. Τα ηχητικά αυτά συνοδεύονται από στοιχεία του χρήστη που δείχνουν την τοποθεσία, τα στοιχεία επικοινωνίας και τα στοιχεία των εφαρμογών του” αποκάλυψε.

Μπορεί να σας φαίνεαι αστείο, αλλά ο ήχος του φερμουάρ που ανοίγει μπορεί να προκαλέσει το άνοιγμα της Siri και την έναρξη της ηχογράφησης. Δεν είναι ξεκάθαρο, όπως λέει, τι χρήση κάνει ο κάθε συνεργάτης της εταιρείας των στοιχείων που του παρέχονται για να προχωρήσει στην αξιολόγηση.

Διαβάστε επίσης...

Εκδήλωση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, με θέμα: «Χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά»

TweetO Πειραϊκός Σύνδεσμος, το Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων και η Φιλολογική Στέγη Πειραιώς σας …

Κριτήρια επιλογής και όροι υποβολής διδακτικών σειρών και προαιρετικών βοηθημάτων για τη β’ ξένη γλώσσα δημοτικού σχολείου για το σχολικό έτος 2024-2025

Tweet Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι για το σχολικό έτος 2024-2025 θα …

Οι απαντήσεις του υπ. Παιδείας σε θέματα σχολείων της Γερμανίας

TweetΣε συνάντηση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας  Γερμανίας με τον Γενικό Γραμματέα   …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *