Η Αρχαία Ολυμπία «πολιτιστική πρωτεύουσα» για την περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας

Στη νέα φιλοσοφία που διέπει την Περιφερειακή Αρχή με στόχο να αξιοποιήσει τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα και κυρίως τη σημασία που έχει, η παρουσία της Αρχαίας Ολυμπίας ως ιστορικού και πολιτισμικού πόλου διεθνούς εμβέλειας, αλλά και οι αναπτυξιακές προοπτικές που δημιουργούνται στον τομέα του Τουρισμού αναφέρθηκε με δηλώσεις του στην εφ. «Πατρίς» ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης μετά από την παρουσίαση των αποτελεσμάτων του ευρωπαϊκού έργου «Ιnnoxenia», που πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα.

Αυτό που επισήμανε ο Περιφερειάρχης είναι ότι μέσα από συντονισμένες ενέργειες και δράσεις που θα λάβουν χώρα το προσεχές διάστημα, θα γίνει προσπάθεια για να αξιοποιηθούν όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του Νομού Ηλείας.

Πρωταρχικό βήμα, αποτελεί η θέσπιση της Αρχαίας Ολυμπίας ως «πολιτισμική πρωτεύουσα» της Περιφέρειας και η ταυτόχρονη διεθνής προβολή της εμβληματικής αυτής περιοχής και της σημειολογίας που την συνοδεύει» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Φαρμάκης, σημειώνοντας ότι αυτή θα είναι η πρώτη πρόταση που θα καταθέσει στην συνάντηση που θα έχει την επόμενη Τετάρτη στην Πάτρα με τον Υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη, στα πλαίσια επίσκεψης που θα πραγματοποιήσει ο Υπουργός στην Αχαΐα.

patrisnews.com

Διαβάστε επίσης...

Οι χώρες της G7 συμφώνησαν σε μείωση παραγωγής του πλαστικού

Tweet“Η G7 αναγνωρίζει για πρώτη φορά ότι το επίπεδο της μόλυνσης από το πλαστικό είναι …

Μητέρα καταγγέλει νηπιαγωγό πως της κούρεψε το παιδί επειδή δεν της άρεσε το μαλλί του

TweetΈνα απίστευτο περιστατικό καταγγέλλει μητέρα παιδιού που φοιτά σε νηπιαγωγείο σε χωριό έξω από τη …

Μονιμοποιήθηκαν οι πρώτοι νεοδιόριστοι μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησής τους

TweetΟι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης ανακοινώνουν τις πρώτες μονιμοποιήσεις των νεοδιόριστων που έχουν ολοκληρώσει την αξιολόγησή τους. …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *