Φεύγουν από τα ιδιωτικά οι μαθητές λόγω κρίσης

Ο μαθητικός πληθυσμός στα ιδιωτικά σχολεία «συρρικνώνεται» διαρκώς -περί το 10% εκτιμάται ότι θα μειωθούν κατά μέσο όρο οι εγγραφές τη νέα χρονιά- ενώ αντίθετα αυξάνονται σε ποσοστό έως 30% οι επισφάλειες στην καταβολή των διδάκτρων.

Φεύγουν από τα ιδιωτικά οι μαθητές λόγω κρίσης

Πιέσεις λόγω της οικονομικής κρίσης δέχεται ο κλάδος των ιδιωτικών σχολείων στη χώρα μας. Σύμφωνα με εκτιμήσεις αρμόδιων παραγόντων, κατά τη νέα σχολική χρονιά (2012-13) η μείωση στις εγγραφές των μαθητών στα ιδιωτικά σχολεία θα είναι της τάξεως του 10%.

Από την κρίση πλήττονται, κυρίως, τα μικρά ιδιωτικά σχολεία των αστικών κέντρων και της περιφέρειας τα οποία απευθύνονται σε εργαζόμενους γονείς. Οι καθυστερήσεις στην αποπληρωμή των διδάκτρων είναι μεγάλες, ενώ πολλοί είναι οι γονείς οι οποίοι, πλέον, ζητούν «γενναίες» εκπτώσεις, έως και 15%, στα δίδακτρα. Σημειώνεται ότι το κόστος φοίτησης στα ιδιωτικά σχολεία κυμαίνεται από περίπου 5.500 ευρώ στο Δημοτικό Σχολείο έως και 6.000 ευρώ στο Γυμνάσιο και 9.000 ευρώ στο Λύκειο ετησίως.

Διαβάστε το πλήρες θέμα της Ημερησίας κάνοντας κλικ εδώ.

Διαβάστε επίσης...

Εκδήλωση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, με θέμα: «Χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά»

TweetO Πειραϊκός Σύνδεσμος, το Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων και η Φιλολογική Στέγη Πειραιώς σας …

Κριτήρια επιλογής και όροι υποβολής διδακτικών σειρών και προαιρετικών βοηθημάτων για τη β’ ξένη γλώσσα δημοτικού σχολείου για το σχολικό έτος 2024-2025

Tweet Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι για το σχολικό έτος 2024-2025 θα …

Οι απαντήσεις του υπ. Παιδείας σε θέματα σχολείων της Γερμανίας

TweetΣε συνάντηση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας  Γερμανίας με τον Γενικό Γραμματέα   …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *