Δάσκαλε, Πεινάω!!

ΓΡΑΦΕΙ: Η ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΠΡΩΤΟΠΑΠΑ. 

Αυτή είναι, πιθανά, η φράση που λένε, πλέον, τα παιδιά του δημοτικού πολλές φορές καθημερινά. Το φαινόμενο του υποσιτισμού στους χαλεπούς καιρούς που διανύουμε αποτελεί πλέον μάστιγα με 2000 παιδιά, επιπλέον σε σχέση με πέρυσι, ηλικίας 3-15 ετών να είναι θύματα του φαινομένου. Τα κρούσματα ολοένα αυξάνονται.

Στους περισσοτέρους από εμάς -ακούγοντας τη λέξη «υποσιτισμός»-έρχονται συνειρμικά εικόνες από την Αφρική με σκελετωμένα παιδιά που εκλιπαρούν για ένα κομμάτι ψωμί. Έτσι θα εξελιχθεί και η κατάσταση στην Ελλάδα, εάν οι δήμοι δε εντατικοποιήσουν ενέργειες, όπως για παράδειγμα την καθημερινή εξασφάλιση γευμάτων σε βρεφονηπιακούς σταθμούς και δημοτικά σχολεία, με στόχο να μειωθούν τα κρούσματα των λιποθυμιών. Σε αυτήν την προσπάθεια, όμως, δεν επιτρέπεται να είναι απούσα η πολιτεία.

Πολλοί από εμάς ίσως να μην ενοχλούνται από τα παραπάνω νομίζοντας πως δεν τους αφορούν. Αν σκεφτούμε όμως ότι πολλοί γονείς σταματάνε τα παιδιά τους από το σχολείο για να μην γίνει αντιληπτό το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν, θα συνειδητοποιήσουμε ότι όλα αυτά συμβαίνουν στην καθημερινότητά μας και επομένως δεν μπορούμε να στεκόμαστε ως παθητικοί θεατές.

Ας σταματήσουμε, επιτέλους, να δείχνουμε τη βαρβαρότητα μας απέναντι σε παιδιά που δεν ευθύνονται για τα κακώς κείμενα, και ας απαιτήσουμε εξηγήσεις από αυτούς που ευθύνονται για λανθασμένους χειρισμούς και παραλείψεις σε βάρος της κοινωνίας.

 

http://blogs.sch.gr/apontes/2012/11/30/daskale_peinao/

Διαβάστε επίσης...

Άνοιξε εκ νέου, από σήμερα 27/9 το σύστημα για το στεγαστικό επίδομα ακαδημαϊκού έτους 2022-2023

TweetΤην υποβολή αιτημάτων για το στεγαστικό επίδομα ακαδημαϊκού έτους 2022-2023, θα επιτρέπει, εκ νέου, από …

Υπενθύμιση Προκήρυξης εξετάσεων για τη λήψη του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας Β’ εξεταστικής περιόδου 2023

TweetΑπό το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού υπενθυμίζεται ότι το χρονικό διάστημα για την καταχώριση …

Ο Κασσελάκης “έφαγε” στη μονταζιέρα τη Δόμνα Μιχαηλίδου, ενώ εκείνη τον υποδέχτηκε στο ειδικό σχολείο

TweetΟ Στέφανος Κασσελάκης δεν περιέλαβε την υφυπουργό Παιδείας στο βίντεο της επίσκεψής του σε ειδικό …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *