Έκκληση προς τους εκπαιδευτικούς όλου του κόσμου Εκπαιδευτικοί όλου του κόσμου, υπερασπιστείτε τον ελληνικό πολιτισμό μαζί με τον ελληνικό λαό

 

 

 

Η παγκόσμια οικονομική κρίση, γέννημα ενός απάνθρωπου συστήματος, που χτύπησε και την Ελλάδα, δεν απειλεί μόνο την οικονομία της και τον λαό της, απειλεί και τον ελληνικό πολιτισμό. Τον πολιτισμό που δημιούργησε έννοιες και θεσμούς όπως αυτούς της δημοκρατίας, της ελευθερίας, της φιλοξενίας, που θεμελίωσε τη φιλοσοφία, την επιστήμη της ιστορίας, τον ορθό λόγο, την ελεύθερη σκέψη, που συνέλαβε και ανέδειξε το «ολυμπιακό» ιδεώδες, και που αποτελεί το θεμέλιο του σύγχρονου ουμανιστικού πολιτισμού.

Οι σύγχρονοι Έλληνες, θύματα της κρίσης, βρίσκονται στο κατώφλι της εξαθλίωσης και διασύρονται με ανυπόστατες συκοφαντίες από άτομα που κατέχουν ηγετικές θέσεις στο ευρωπαϊκό πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο. Λοιδορούνται και υβρίζονται με τεχνική που σκόπιμα επωάζει συνθήκες αναβίωσης του ρατσισμού και του ναζισμού, εννοιών ενσωματωμένων στην κουλτούρα των συγκεκριμένων συκοφαντών της Ελλάδας, των Ελλήνων και των δημοκρατικών θεσμών. Στην Ελλάδα της κρίσης καταρρέουν οι θεσμοί, συνθλίβονται ελευθερία και δημοκρατία μέσα στο λίκνο τους, καταργούνται πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα, αποδομείται η εκπαίδευση, κινδυνεύουν η εθνική ανεξαρτησία και η αξιοπρέπεια.

Στα πλαίσια της αλληλεγγύης των λαών και παράλληλα με τις εκδηλώσεις υπέρ των Ελλήνων που πραγματοποιούνται σε πολλές χώρες, αιτούμαστε τη συμπαράσταση των συναδέλφων παιδαγωγών και εκπαιδευτικών όλων των χωρών με κείμενα, αφιερώματα και ποικίλες άλλες εκδηλώσεις υπεράσπισης. Εμείς, οι «δάσκαλοι», διδάσκουμε στη νέα γενιά ιστορία, μεταλαμπαδεύουμε τα ιδανικά και τις αξίες. Ας το κάνουμε αυτό με έργα και παραδείγματα παγκόσμιας εμβέλειας. Ας ενώσουμε τις δυνάμεις μας σ’ έναν κοινό αγώνα για τη διάσωση των ανθρώπων και των πολιτισμών όλων των λαών, διότι όλοι οι άνθρωποι και όλα τα πολιτιστικά δημιουργήματά τους είναι άξια σεβασμού. Ας σώσουμε τα διαχρονικά πανανθρώπινα ιδανικά της ελευθερίας, της ισότητας, της αδελφοσύνης, της δικαιοσύνης. 
Οι λαοί χτίζουν «παρθενώνες» και «πυραμίδες», οι λαοί γράφουν ιστορία, οι λαοί είναι η πραγματική δύναμη, σαν τους ποταμούς. 
Συνάδελφοι, αγωνιστείτε μαζί μας για να αποτρέψουμε το κοινωνικό μοντέλο που θέλουν να μας επιβάλλουν αρχίζοντας από την Ελλάδα και χρησιμοποιώντας την ως πειραματόζωο. Αύριο μπορεί να είναι η σειρά σας. Το «τέρας» είναι αδυσώπητο. Μόνο όλοι μαζί μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε. Μόνο ενωμένους μάς φοβούνται. Ζούμε έναν παγκόσμιο πόλεμο, οικονομικό και πολιτιστικό. Το αποτέλεσμα της σύγκρουσης ανάμεσα στις πιο αδυσώπητες δυνάμεις των καλουμένων αγορών, δημιουργών της κρίσης, και στις ουμανιστικές αξίες και δυνάμεις θα κρίνει το μέλλον της ανθρωπότητας.

Υπογράψτε όσοι εκπαιδευτικοί συμφωνείτε με το κείμενο:

Κούκου Κωνσταντινιά, φιλόλογος.
Λουκίδου Δέσποινα, φιλόλογος
Βλάχου Βάνα, φιλόλογος
Μπίσσα Έλλη, φιλόλογος
Μηταφίδης Τριαντάφυλλος, φιλόλογος
Τσολακοπούλου Ιωάννα, φιλόλογος

 

 

 

 

http://www.alfavita.gr/artrog.php?id=58875

Διαβάστε επίσης...

Οι χώρες της G7 συμφώνησαν σε μείωση παραγωγής του πλαστικού

Tweet“Η G7 αναγνωρίζει για πρώτη φορά ότι το επίπεδο της μόλυνσης από το πλαστικό είναι …

Μητέρα καταγγέλει νηπιαγωγό πως της κούρεψε το παιδί επειδή δεν της άρεσε το μαλλί του

TweetΈνα απίστευτο περιστατικό καταγγέλλει μητέρα παιδιού που φοιτά σε νηπιαγωγείο σε χωριό έξω από τη …

Μονιμοποιήθηκαν οι πρώτοι νεοδιόριστοι μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησής τους

TweetΟι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης ανακοινώνουν τις πρώτες μονιμοποιήσεις των νεοδιόριστων που έχουν ολοκληρώσει την αξιολόγησή τους. …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *