Ο Άη-Βασίλης θα φέρει τα σχολικά βιβλία στους μαθητές;

Στην έναρξη της σχολικής χρονιάς η υπουργός Παιδείας κ. Άννα Διαμαντοπούλου ζήτησε συγνώμη για την έλλειψη σχολικών βιβλίων, χωρίς να αναλάβει η ίδια ευθύνες τις οποίες επέρριψε στο Ελεγκτικό Συνέδριο. Ο γ. γραμματέας του υπουργείου Παιδείας σε δηλώσεις του τόνιζε ότι τα βασικά βιβλία θα έχουν σταλεί σε όλα τα σχολεία μέχρι τα μέσα του Οκτώβρη και κατόπιν βδομάδα με τη βδομάδα τα υπόλοιπα.
Βρισκόμαστε ήδη στις αρχές του Νοέμβρη και αρκετοί τίτλοι βιβλίων δεν έχουν φτάσει στα σχολεία. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι δεν έχουν μοιραστεί βιβλία στους μαθητές της Γ! Λυκείου που αφορούν μαθήματα τα οποία εξετάζονται πανελλαδικά ( Αρχαία, Ιστορία, Λατινικά της θεωρητικής κατεύθυνσης).
Το υπουργείο προτείνει ως λύσεις την ανάρτηση βιβλίων στο διαδίκτυο, διανομή DVD και φωτοτυπιών που είναι παιδαγωγικά και πρακτικά ανεφάρμοστες.
Ήδη σε κάποια σχολεία τα φωτοτυπικά μηχανήματα έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας λόγω του μεγάλου αριθμού φωτοαντιγράφων που αναγκάζονται να αναπαράγουν οι εκπαιδευτικοί, τα οποία στη συγκεκριμένη περίοδο της οικονομικής κρίσης δεν είναι εύκολο να επιδιορθωθούν ή να αντικατασταθούν.
Το βιβλίο δεν μπορεί να αντικατασταθεί…
από DVD, CD ή φωτοτυπίες. Αποτελεί αναπόσπαστο και «ζωντανό» κομμάτι της σχολικής του ζωής του μαθητή, ο οποίος δημιουργεί μια ιδιαίτερη σχέση μαζί του. Το βιβλίο είναι το όπλο του μαθητή γιατί του δίνει τις λέξεις για να εκφράσει συναισθήματα, σκέψεις, προβληματισμούς. Οι φωτοτυπίες πετιούνται, μπερδεύονται, χάνονται.

Βέβαια υπάρχει και η άποψη ότι αυτό είναι «τέχνασμα» της πολυμήχανης κυρίας Διαμαντοπούλου για να αποδείξει ότι εντέλει δεν είναι και τόσο απαραίτητα τα σχολικά βιβλία (αφού η εκπαιδευτική διαδικασία λειτουργεί «κανονικά» και χωρίς αυτά), ίσως ούτε και οι εκπαιδευτικοί, και σε τελική ανάλυση ούτε τα ίδια τα σχολεία!!!
Σε σχετική οδηγία το υπουργείο Παιδείας τόνιζε ότι «το ξεκίνημα της νέας χρονιάς, που σηματοδοτεί την έναρξη του Νέου Λυκείου, την εφαρμογή νέων προγραμμάτων σπουδών, τα 960 ολοήμερα σχολεία και σειρά άλλων πρωτοβουλιών, επισκιάζεται από το πρόβλημα που έχει ανακύψει με τη μη έγκαιρη αποστολή όλων των βιβλίων στα σχολεία.» Μήπως όλες οι παραπάνω εξαγγελίες/πρωτοβουλίες είναι το παραπέτασμα/πρόφαση για να κρυφτεί ο «καπνός» από τη θύελλα των μέτρων που έχουν ισοπεδώσει τη δημόσια εκπαίδευση ( συγχωνεύσεις-κλείσιμο σχολείων, κατάργηση ενισχυτικής και πρόσθετης διδασκαλίας, κλείσιμο βιβλιοθηκών, συρρίκνωση προγραμμάτων περιβαλλοντικής εκπ/σης, αγωγής υγείας κ.λ.π);
Από την άλλη ας είμαστε αισιόδοξοι, πλησιάζουν Χριστούγεννα!!!
Φέτος οι μαθητές θα ζητήσουν από τον Άη-Βασίλη τα σχολικά τους βιβλία!!
(από την ΕΛΜΕ Χανίων)

Διαβάστε επίσης...

Το Belem μεταφέρει την Ολυμπιακή Φλόγα και περνάει από την Γέφυρα Ρίου -Αντιρρίου (video)

TweetΜε το εντυπωσιακό τρικάταρτο ιστιοφόρο Belem, ξεκίνησε η Ολυμπιακή Φλόγα το ταξίδι της, με προορισμό …

e-Καταναλωτής: Σε λειτουργία η νέα πλατφόρμα

TweetΗ αναβαθμισμένη νέα πλατφόρμα e-Καταναλωτής είναι από σήμερα διαθέσιμη σε όλους τους καταναλωτές, χρήστες του …

Τι είναι η “θεωρία των 9 λεπτών” που βοηθάει τις μητέρες να μην έχουν τύψεις στην καθημερινότητά τους

TweetΗ ποιότητα υπερτερεί της ποσότητας και στο μεγάλωμα των παιδιών, σύμφωνα με τη θεωρία των …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *