Διάταξη για τον εκπαιδευτικό της παράλληλης εις βάρος του μαθητή της παράλληλης

 

Ρεπορτάζ greekteachers.gr

 

Οι εκπαιδευτικοί της παράλληλης στήριξης στο εξής θα κάνουν εφημερία όπως και οι άλλοι δάσκαλοι.Δεν θα είναι σε όλα τα διαλειμματα έξω.Μέχρι σήμερα ο εκπαιδευτικός της παράλληλης είχε την ευθύνη του παιδιού και στα διαλείμματα.Τώρα βέβαια κατά πόσο αυτό είναι καλό για το μαθητή της παράλληλης με δεδομένο πως το διάλειμμα μπορούσε να αξιοποιηθεί παιδαγωγικά ώστε να ενισχυθεί η κοινωνικότητα του παιδιού που έχει μεγάλη ανάγκη είναι ένα θέμα που θα έπρεπε να απασχολήσει τους νομοθέτες. Θα μπορούσε για παράδειγμα ο εκπαιδευτικός της παράλληλης να έχει μειωμένο ωράριο ώστε να καλύπτεται η σημαντική απασχόλησή του στα διαλείμματα.

 

Το παρακάτω προβλέπει η ρύθμιση του Πολυνομοσχεδίου για την Ειδική Αγωγή που αναφέρει:

“Γ. Σε κάθε σχολική εκδήλωση καθώς και στα διαλείμματα την ευθύνη των μαθητών με παράλληλη στήριξη-συνεκπαίδευση την έχει σε κάθε περίπτωση όπως και για όλους τους μαθητές το σχολείο.”

Δίκαιο το αίτημα του δασκάλου αλλά δικαιότερο το αίτημα του μαθητή της παράλληλης.Μπορεί σίγουρα να βρεθεί άλλη λύση που δεν θα αδικεί τον εκπαιδευτικό και τα εργασιακά του δικαιώματα αλλά δεν θα καταδικάζει και τον μαθητή που έχει ανάγκη.

 

http://www.greekteachers.gr

Διαβάστε επίσης...

Η Ολυμπιακή εβδομάδα στο δρόμο για το Παρίσι 2024

TweetΗ Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία συνεχίζουν το πρόγραμμα Ολυμπιακής Παιδείας, εκπαιδεύοντας …

Eπαναφορά της 5ημερης αποβολής για το bullying στα σχολεία προανήγγειλε ο Πιερρακάκης – Τι αλλάζει στις απουσίες των μαθητών

Tweet«Στο πλαίσιο της αντιμετώπισης του bullying θα επανέλθει και η πενθήμερη αποβολή, όπως και ο …

Μαθητές από την Ελλάδα παρουσίασαν στη Ρώμη την Αγνοδίκη, την πρώτη γυναίκα γιατρό της αρχαιότητας

TweetΗ Αγνοδίκη ασκούσε τη μαιευτική μεταμφιεσμένη σε άνδρα   Τον 4ο αιώνα π.Χ. στην αρχαία Αθήνα, …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *