Τουρκική προπαγάνδα και Fake News στον Alpha VIDEO

Τουρκική προπαγάνδα και Fake News στον Alpha – Απεγνωσμένη προσπάθεια να δείξουν ότι Ένοπλες Δυνάμεις και Σώματα Ασφαλείας δεν κάνουν τη δουλειά τους

Ρεπορτάζ Ιωάννα Ηλιάδη armyvoice.gr

Κομμάτια του παζλ από τον υβριδικό πόλεμο της Τουρκίας που έχει στόχο να τρομοκρατήσει την ελληνική κοινή γνώμη, οπλοποιώντας τους πρόσφυγες, εντοπίσαμε σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha και στην εκπομπή του Νίκου Μάνεση.

Παίρνοντας πλάνα του 2015 από την Ειδομένη, όταν τα Σκόπια έκλεισαν τα σύνορά τους και έφραξαν το δρόμο στους πρόσφυγες, προσπαθούσε να πείσει ότι αυτά τα πλάνα είναι από τον Έβρο σήμερα και πως οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν καλύπτουν την περιοχή του Έβρου.

Ο δημοσιογράφος Νίκος Μάνεσης, που παρουσιάζει την εκπομπή υποστήριξε ότι πρόκειται για εικόνες που τις πήραν πριν από λίγο στον Έβρο και μάλιστα λέει ότι είναι από περιοχή κοντά στις Καστανιές.

Μάλιστα δείχνοντας τους Σκοπιανούς πάνοπλους να προσπαθούν να εμποδίσουν τους 4.000 περίπου πρόσφυγες που πέρασαν τον Αύγουστο του 2015 από την Ειδομένη στα Σκόπια, επιχείρησε να πείσει ότι επρόκειτο για Έλληνες στρατιωτικούς και για δυνάμεις της FRONTEX, βγάζοντας το συμπέρασμα ότι δεν επαρκούν.

Αναφερόμενος στους πρόσφυγες που μπήκαν στα ΣΚόπια από την Ειδομένη, υποστηρίζει ότι πρόκειται γι αυτούς που έχουν συγκεντρωθεί στην Τουρκία και περνούν με μεγάλη ευκολία στα ελληνικά σύνορα.

«Εάν αυτό εσείς το θεωρείτε φύλαξη συνόρων, εγώ έχω κατέβε από άλλο πλανήτη», αναφέρει χαρακτηριστικά και σε άλλο σημείο προσθέτει:

«Τα πράγματα είναι πάρα πολύ σοβαρά«. «Δεν επαρκεί ο ελληνικός στρατός να φρουρήσει 200-300 χιλιόμετρα».

Τουρκική προπαγάνδα και Fake News στον Alpha: Τα VIDEO

 

Ελπίζουμε η ΕΣΗΕΑ και κάθε αρμόδια αρχή να πάρουν θέση για να σταματήσουν τα fake news από την ελληνική τηλεόραση.

Για του λόγου το αληθές, παραθέτουμε το αυθεντικό βίντεο με τα πλάνα από την Ειδομένη.

Ανάλογη είναι και η τουρκική προπαγάνδα, η οποία χρησιμοποιεί εικόνες από το 2015 και τους πρόσφυγες που έφθασαν στην Ουγγαρία η οποία επιτέθηκε σε γυναικόπεδα. Επανακυκλοφόρησαν τις εικόνες από την Ουγγαρία, λέγοντας ότι πρόκειται για εικόνες από τον Έβρο.

 

 

 

Διαβάστε επίσης...

Εκδήλωση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, με θέμα: «Χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά»

TweetO Πειραϊκός Σύνδεσμος, το Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων και η Φιλολογική Στέγη Πειραιώς σας …

Κριτήρια επιλογής και όροι υποβολής διδακτικών σειρών και προαιρετικών βοηθημάτων για τη β’ ξένη γλώσσα δημοτικού σχολείου για το σχολικό έτος 2024-2025

Tweet Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι για το σχολικό έτος 2024-2025 θα …

Οι απαντήσεις του υπ. Παιδείας σε θέματα σχολείων της Γερμανίας

TweetΣε συνάντηση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας  Γερμανίας με τον Γενικό Γραμματέα   …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *