Τέλος στις μάσκες από 1ης Ιουνίου

Δύσκολη εξίσωση η επιστροφή στην κανονικότητα μετά την πανδημία και ειδικά η άρση των κανόνων για υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους.

Στην Ελλάδα, σε πλήρη άρση του μέτρου της μάσκας προσανατολίζεται η κυβέρνηση με στόχο να επανέλθουμε στην κανονικότητα, ενώ υποχρεωτική θα παραμείνει σε σχολεία, νοσοκομεία, γηροκομεία και ΜΜΜ. Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, από σήμερα καταργείται η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε αεροδρόμια και αεροπλάνα.

Παρ’ όλες τις συστάσεις για χρήση της μάσκας στους εσωτερικούς χώρους και στους εξωτερικούς, όπου υπάρχει συνωστισμός, οι πληροφορίες που μας έρχονται από πλευράς υπουργείου Υγείας είναι ότι αναμένεται η πλήρη κατάργησή της από την 1η Ιουνίου.

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, εκτίμησε ότι θα παραμείνουν οι μάσκες στα νοσοκομεία, σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων αλλά και στα μέσα μαζικής μεταφοράς, ωστόσο ελπίζει ότι σύντομα θα πάψουμε να ζούμε με μάσκες και
θα μπούμε σε μια κανονικότητα.

Ήδη οι πρώτες ανακοινώσεις για τα αεροπορικά ταξίδια διεθνώς αναφέρουν ότι η χρήση μάσκας καθίσταται προαιρετική από 16 Μαΐου.

Παρόμοιες  θα είναι οι αποφάσεις και για τα ακτοπλοϊκά ταξίδια. Με ενδιαφέρον αναμένεται η θέση της Ελλάδας για το θέμα καθώς η μη χρήση μάσκας σε αεροπλάνα και πλοία έρχεται σε αντιπαράθεση με την υποχρεωτική χρήση στα ΜΜΜ.

Διαβάστε επίσης...

Το Belem μεταφέρει την Ολυμπιακή Φλόγα και περνάει από την Γέφυρα Ρίου -Αντιρρίου (video)

TweetΜε το εντυπωσιακό τρικάταρτο ιστιοφόρο Belem, ξεκίνησε η Ολυμπιακή Φλόγα το ταξίδι της, με προορισμό …

e-Καταναλωτής: Σε λειτουργία η νέα πλατφόρμα

TweetΗ αναβαθμισμένη νέα πλατφόρμα e-Καταναλωτής είναι από σήμερα διαθέσιμη σε όλους τους καταναλωτές, χρήστες του …

Τι είναι η “θεωρία των 9 λεπτών” που βοηθάει τις μητέρες να μην έχουν τύψεις στην καθημερινότητά τους

TweetΗ ποιότητα υπερτερεί της ποσότητας και στο μεγάλωμα των παιδιών, σύμφωνα με τη θεωρία των …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *