Σ. Ζαχαράκη: Εξαιρετικά ποσοστά συμμετοχής σε δημοτικά και νηπιαγωγεία

Εξαιρετικά είναι τα ποσοστά συμμετοχής στα δημοτικά και νηπιαγωγεία, πρώτη ημέρα επανέναρξης της λειτουργίας τους, όπως ανέφερε η Σ. Ζαχαράκη, σημειώνοντας πως η εικόνα θα είναι πληρέστερη αύριο αφού τα περισσότερα σχολεία λειτουργούν με υποτμήματα.

Μιλώντας στο MEGA, η υφυπουργός Παιδείας τόνισε πως «σε κάθε περίπτωση μπορούμε να αποτιμήσουμε την επιστροφή με δυο στοιχεία, με τον αριθμό των παιδιών που επιστρέφουν και με την τήρηση των κανόνων».

Για το ζήτημα της καθαριότητας, επισήμανε πως έχουν δοθεί συγκεκριμένα εργαλεία στις σχολικές επιτροπές. Πιο συγκεκριμένα, έχει αυξηθεί ο προϋπολογισμός για το θέμα των καθαριστριών κατά δύο εκατομμύρια ευρώ. Παράλληλα, το προσωπικό καθαρισμού της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης επέστρεψε στην πρωτοβάθμια, ενώ οι δήμοι μπορούν να κάνουν χρήση του προσωπικού από δομές που δε λειτουργούν αυτή τη στιγμή.

Η υφυπουργός ανέφερε πω η νέα σχολική χρονιά θα ξεκινήσει τις πρώτες μέρες του Σεπτέμβρη πριν από τις 11, όπως συνηθίζεται.

Τέλος, η κα Ζαχαράκη σημείωσε πως για τα σχολεία ειδικής αγωγής, τα οποία επίσης άνοιξαν σήμερα, προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η ενίσχυσή τους με τον διορισμό μόνιμων εκπαιδευτικών.

Διαβάστε επίσης...

Εκδήλωση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, με θέμα: «Χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά»

TweetO Πειραϊκός Σύνδεσμος, το Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων και η Φιλολογική Στέγη Πειραιώς σας …

Κριτήρια επιλογής και όροι υποβολής διδακτικών σειρών και προαιρετικών βοηθημάτων για τη β’ ξένη γλώσσα δημοτικού σχολείου για το σχολικό έτος 2024-2025

Tweet Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι για το σχολικό έτος 2024-2025 θα …

Οι απαντήσεις του υπ. Παιδείας σε θέματα σχολείων της Γερμανίας

TweetΣε συνάντηση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας  Γερμανίας με τον Γενικό Γραμματέα   …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *