Στην ΠτΔ ο Μητσοτάκης στις 11 το πρωί για να ζητήσει διάλυση Βουλής και εκλογές – Γιατί θα επικαλεστεί εθνικό λόγο

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αύριο Σάββατο 22 Απριλίου και ώρα 11:00 θα έχει συνάντηση με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου στο Προεδρικό Μέγαρο. Ο λόγος γνωστός, καθώς ο πρωθυπουργός αναμένεται να ζητήσει από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας τη διάλυση της Βουλής, προκηρύσσοντας και επίσημα τις εκλογές που θα διεξαχθούν στις 21 Μαΐου.

Με δεδομένο ότι η τετραετία δεν έχει εξαντληθεί πλήρως, ο πρωθυπουργός θα πρέπει να επικαλεστεί εθνικό λόγο, σύμφωνα με όσα προβλέπει το Σύνταγμα, για να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές, οι οποίες θεωρούνται πρόωρες, με δεδομένο ότι ο εκλογικός κύκλος ολοκληρώνεται τον Ιούλιο και όχι τον Μάιο.

Αμέσως μετά θα εκδοθεί το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα και θα αρχίσει και τυπικά η προεκλογική περίοδος για τις εθνικές κάλπες, οι οποίες θα διεξαχθούν με το σύστημα της απλής αναλογικής και όπως δείχνουν οι έως τώρα δημοσκοπήσεις, επειδή το σενάριο της αυτοδυναμίας φαντάζει απίθανο, η χώρα θα οδηγηθεί τον Ιούλιο και σε δεύτερες εκλογές. με ενισχυμένη αναλογική.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά τη θυροκόλληση του Προεδρικού Διατάγματος θα συνεδριάσει η διακομματική επιτροπή, μέσω της οποίας τα κόμματα θα ορίσουν εκπρόσωπο και θα καθοριστεί η κατανομή του τηλεοπτικού χρόνου με βάση τα τελευταία ποσοστά του κάθε σχηματισμού, καθώς και οι περιορισμοί στις εμφανίσεις στα ΜΜΕ.

Εκλογές 2023: Στην ΠτΔ ο Μητσοτάκης στις 11 το πρωί για να ζητήσει διάλυση Βουλής και εκλογές - Γιατί θα επικαλεστεί εθνικό λόγο

Οι αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα

Η έναρξη της προεκλογικής περιόσου φέρνει και αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα. Η πρώτη είναι η αντικατάσταση του Γιάννη Οικονόμου από τον Άκη Σκέρτσο, ο οποίος στο εξής θα είναι κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Η δεύτερη αναμένεται να γίνει στο υπουργείο Εσωτερικών, με τη θέση του Μάκη Βορίδη να αναλαμβάνει υπηρεσιακός υπουργός. Επικρατέστερο πρόσωπο για το συγκεκριμένο πόστο θεωρείται η Καλλιόπη Σπανού. Πρόκειται για την πρώην βοηθό Συνηγόρου του Πολίτη από το 2003 έως το 2011 και Συνήγορο του Πολίτη έως το 2015, η οποία είναι καθηγήτρια διοικητικής επιστήμης και δημόσιας διοίκησης του πανεπιστημίου Αθηνών.

Διαβάστε επίσης...

Το Belem μεταφέρει την Ολυμπιακή Φλόγα και περνάει από την Γέφυρα Ρίου -Αντιρρίου (video)

TweetΜε το εντυπωσιακό τρικάταρτο ιστιοφόρο Belem, ξεκίνησε η Ολυμπιακή Φλόγα το ταξίδι της, με προορισμό …

e-Καταναλωτής: Σε λειτουργία η νέα πλατφόρμα

TweetΗ αναβαθμισμένη νέα πλατφόρμα e-Καταναλωτής είναι από σήμερα διαθέσιμη σε όλους τους καταναλωτές, χρήστες του …

Τι είναι η “θεωρία των 9 λεπτών” που βοηθάει τις μητέρες να μην έχουν τύψεις στην καθημερινότητά τους

TweetΗ ποιότητα υπερτερεί της ποσότητας και στο μεγάλωμα των παιδιών, σύμφωνα με τη θεωρία των …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *