Σεισμός στη Σάμο: Τραυματισμένη ανήλικη μεταφέρεται στην Αθήνα με αεροδιακομιδή

Στην Αθήνα μεταφέρεται με ελικόπτερο ανήλικη που υπέστη σοβαρά κατάγματα μετά τον σεισμό στη Σάμο

Με αεροδιακομιδή μεταφέρεται στην Αθήνα μια ανήλικη, που τραυματίστηκε μετά τον ισχυρό σεισμό ο οποίος έπληξε τη Σάμο το μεσημέρι της Κυριακής.

Όπως ανέφερε το Mega, ένα κοριτσάκι υπέστη σοβαρά κατάγματα από χαλάσματα, ενώ η ζωή του δεν βρίσκεται σε κίνδυνο. Πληροφορίες κάνουν λόγο και για μια ηλικιωμένη τραυματία η οποία είναι πιθανό να μπει κι αυτή στο ελικόπτερο για την Αθήνα.

Σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου της Σάμου, Νίκο Στεφανή, ο αριθμός των τραυματιών από τη σεισμική δόνηση φτάνει στους οκτώ. Όπως τόνισε ο διοικητής στο Mega, λίγη ώρα πριν έφτασαν τα ασθενοφόρα από τη δυτική πλευρά του νησιού μεταφέροντας τρεις ακόμα τραυματίες.

Παράλληλα, ο διοικητής του νοσοκομείου της Σάμου ανέφερε πως το νοσοκομείο λειτουργεί κανονικά, χωρίς προβλήματα και πως δεν έχει χρειαστεί να υποβληθεί κανείς από τους τραυματίες σε χειρουργική επέμβαση.

Τραγωδία στη Σάμο: Ανασύρθηκαν νεκρά τα παιδιά που καταπλάκωσε τοίχος

Τραγωδία στη Σάμο όπου δυο παιδιά καταπλακώθηκαν από κατάρρευση τοίχου μετά τον ισχυρό σεισμό των 6,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, με βάση τα όσα μεταδίδει η ΕΡΤ.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες τα παιδιά είχαν φύγει από το σχολείο μετά τον σεισμό και περνούσαν την οδό Κανάρη ένα στενό δρόμο με χαλάσματα όταν τραυματίστηκαν θανάσιμα από τον τοίχο που κατέρρευσε.

Πρόκειται για μαθητές 15 και 17 ετών. Το συγκλονιστικό περιστατικό έγινε στο Βαθύ της Σάμου.

Το ΕΚΑΒ βρέθηκε στο σημείο του συμβάντος και έβγαλε τα σώματα των παιδιών.

Σημειώνεται ότι από την πρώτη στιγμή η Πολιτική Προστασία έχει αποστείλει μηνύματα μέσω του 112 προειδοποιώντας τους πολίτες να μην πλησιάζουν παλιά κτίρια.

Όλες οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας έχουν ενεργοποιηθεί άμεσα για την αντιμετώπιση των συνεπειών του σεισμού, ενώ όλες οι Ειδικές Μονάδες Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΕΜΑΚ) του Πυροσβεστικού Σώματος βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα.

Η Πυροσβεστική παρακαλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.

thetoc.gr

Διαβάστε επίσης...

Οι χώρες της G7 συμφώνησαν σε μείωση παραγωγής του πλαστικού

Tweet“Η G7 αναγνωρίζει για πρώτη φορά ότι το επίπεδο της μόλυνσης από το πλαστικό είναι …

Μητέρα καταγγέλει νηπιαγωγό πως της κούρεψε το παιδί επειδή δεν της άρεσε το μαλλί του

TweetΈνα απίστευτο περιστατικό καταγγέλλει μητέρα παιδιού που φοιτά σε νηπιαγωγείο σε χωριό έξω από τη …

Μονιμοποιήθηκαν οι πρώτοι νεοδιόριστοι μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησής τους

TweetΟι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης ανακοινώνουν τις πρώτες μονιμοποιήσεις των νεοδιόριστων που έχουν ολοκληρώσει την αξιολόγησή τους. …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *