Πόλεμος ΔΑΚΕ με τις Παρεμβάσεις : Ανακοίνωση των 3 μελών της ΔΑΚΕ στο Δ.Σ. της ΔΟΕ

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Ξενοφώντος 15Α |10551 Αθήνα

www.dakepe.gr | info@dakepe.gr  

 

17/09/2020

Παρεμβάσεις – Κινήσεις – Συσπειρώσεις: Στον γνωστό δρόμο της λασπολογίας…

Η περίοδος που διανύουμε  χαρακτηρίζεται, πέρα από την κυβερνητική πολιτική περιστολής ελευθεριών και δικαιωμάτων που στοχοποιεί το οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα και από την αντίστοιχη οργανωμένη προσπάθεια της παράταξης των Παρεμβάσεων και όσων κινούνται με την ίδια «φιλοσοφία» απαξίωσης του συνδικαλιστικού κινήματος όταν οι συσχετισμοί δεν ευνοούν τις επιδιώξεις τους.

Έτσι και τώρα με αφορμή τη συζήτηση που έγινε στο Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. σχετικά με τον αν θα πρέπει να τηρεί η Ομοσπονδία τις διατάξεις του Ν. 4703/2020 ορίζοντας υπεύθυνο κινητοποιήσεων. Για μια ακόμη φορά, οι Παρεμβάσεις, στην παραταξιακή τους ανακοίνωση στις 17/09 με τίτλο «Αποτυπώματα επταετίας», «κουνώντας το δάχτυλο»  αποκάλυψαν την «πηγή του κακού» για όλα τα δεινά της εκπαίδευσης. Είναι το «συμβιβασμένο, γραφειοκρατικό, υποταγμένο προεδρείο της Δ.Ο.Ε.» το οποίο κατηγορούν, ψευδώς, όπου σταθούν κι όπου βρεθούν ότι κινείται ανεχόμενο τις εφαρμοζόμενες εκπαιδευτικές πολιτικές αλλά πίσω από τις αποφάσεις του κρύβονται, δίχως να αναλαμβάνουν καμία θέση ευθύνης (και δουλειάς για την Ομοσπονδία), κάνοντας «μνημόσυνο με ξένα κόλλυβα».

Στους λασπολόγους των Παρεμβάσεων ένα έχουμε να απαντήσουμε. Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται. Η Δημοκρατική Ανεξάρτητη Κίνηση Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε.) πιστεύει στις αρχές και τους κανόνες της δημοκρατίας. Δίνει έντονα τις μάχες ενάντια σε ό,τι θεωρεί ζημιογόνο για την εκπαίδευση και την κοινωνία, όπως έκανε και με τον νόμο για τις δημόσιες συναθροίσεις. Τηρεί όμως τους δημοκρατικά ψηφισμένους νόμους (ακόμα κι όταν δεν συμφωνεί με αυτούς) και δεν καλεί σε «ανυπακοή», «απειθαρχία» ή ό,τι άλλο πλασάρουν ως, τάχα, επαναστατικό αυτοί που δεν σέβονται τις αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων του Κλάδου, όταν δεν εξυπηρετούν τις επιδιώξεις τους αλλά τις επικαλούνται όταν τους βολεύουν. Καλούν σε ανυπακοή από το να δηλωθεί η κινητοποίηση κι ο υπεύθυνός της, σφυρίζοντας αδιάφορα για το αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι είτε δηλωθεί είτε όχι, υπεύθυνος κατά τον νόμο είναι ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας και αυτοί που υπογράφουν τις αποφάσεις, δηλαδή Πρόεδρος και Γενικός Γραμματέας. «Τζάμπα μάγκες» με τις ευθύνες στις πλάτες των… συμβιβασμένων.

Η μέχρι τώρα πορεία, στάση και παρουσία μας στο Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε.,  ιδιαίτερα τα τελευταία επτά χρόνια που με την ψήφο των συναδέλφων έχουμε την κύρια ευθύνη της Ομοσπονδίας, υπηρετώντας την από την θέση του Προέδρου και της πρώτης παράταξης, αποδεικνύει ότι πάντοτε υπηρετήσαμε και υπηρετούμε τον Κλάδο με μόνο γνώμονα τα συμφέροντα της Εκπαίδευσης και των Εκπαιδευτικών. Ευτυχώς για τον κλάδο το αναγνωρίζουν οι συνάδελφοι με την ψήφο τους.

Είναι επικίνδυνα ολισθηρό το ατόπημα των Παρεμβάσεων να μιλούν αόριστα για «αποτυπώματα επταετίας» ρίχνοντας, κατά την προσφιλή τους πρακτική, λάσπη στον ανεμιστήρα. Όσοι με απόλυτα αντιδημοκρατική αντίληψη και στάση δεν αναγνωρίζουν σε κανέναν άλλο το δικαίωμα στη δική του άποψη, οπτική και στρατηγική στην Ομοσπονδία κι όταν το θεωρούν σκόπιμο προπηλακίζουν τους «αντιφρονούντες» καλό θα ήταν να αναλογιστούν ότι η δική τους στάση αποτελεί αποτύπωμα ολοκληρωτικής αντίληψης και στάσης.

Δυστυχώς οι Παρεμβάσεις «συμπορεύονται» με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου προσπαθώντας να πλήξουν τις παρατάξεις που διαφωνούν μαζί τους κάτι που τελικά αποδυναμώνει την Ομοσπονδία και προσφέρει καλές υπηρεσίες στην κυβέρνηση.

 

Τα 3 μέλη της Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. στο Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε.

Κικινής Θανάσης

Βενετοπούλου Γιώτα

Ανδρουλάκης Μάνος

Διαβάστε επίσης...

Εκδήλωση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, με θέμα: «Χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά»

TweetO Πειραϊκός Σύνδεσμος, το Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων και η Φιλολογική Στέγη Πειραιώς σας …

Κριτήρια επιλογής και όροι υποβολής διδακτικών σειρών και προαιρετικών βοηθημάτων για τη β’ ξένη γλώσσα δημοτικού σχολείου για το σχολικό έτος 2024-2025

Tweet Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι για το σχολικό έτος 2024-2025 θα …

Οι απαντήσεις του υπ. Παιδείας σε θέματα σχολείων της Γερμανίας

TweetΣε συνάντηση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας  Γερμανίας με τον Γενικό Γραμματέα   …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *