ΠΛΩΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΝΕΡΑΪΔΑ | Δωρεάν Εκπαιδευτικές Δράσεις 2021-2022

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

                                  


Αγαπητοί εκπαιδευτικοί,

Για δεύτερη συνεχή χρονιά το Πλωτό Μουσείο Νεράιδα “ταξιδεύει” στα σχολεία ολόκληρης της χώρας και φέρνει τους μαθητές και τις μαθήτριες σε δημιουργική επαφή με πτυχές της ελληνικής ναυτιλίας και ακτοπλοΐας. Στόχος των φετινών δράσεων είναι να ψυχαγωγήσουν τους μαθητές και τις μαθήτριες στο ασφαλές περιβάλλον της τάξης και να συνθέσουν έναν δημιουργικό τρόπο ενημέρωσης και εξερεύνησης του καραβιού, έστω και εξ αποστάσεως. Το επόμενο βήμα είναι η επίσκεψη στο Μουσείο!

Σας καλούμε να δηλώσετε συμμετοχή στις παρακάτω εκπαιδευτικές δράσεις του Πλωτού Μουσείου Νεράιδα για ένα ταξίδι στον χώρο και στον χρόνο!

  • Εκπαιδευτικοί Φάκελοι

Οι Εκπαιδευτικοί Φάκελοι, μέσα από ποικίλο εποπτικό υλικό (βίντεο, εικόνες, κείμενα κ.λπ.) παρουσιάζουν την ιστορία του επιβατηγού Νεράιδα και τη μετατροπή του σε πλωτό μουσείο,ενώ, παράλληλα, δίνουν το έναυσμα για συζήτηση και δραστηριότητες σχετικές με επιμέρους θεματικές: το ταξίδι και τη θάλασσα, τα καράβια και τη ναυσιπλοΐα, την επικοινωνία και τις μεταφορές, τους ανθρώπους και τις αναμνήσεις. 
Οι Φάκελοι αποστέλλονται δωρεάν στα σχολεία και συνοδεύονται από αναλυτικές οδηγίες προς τους εκπαιδευτικούς για προτεινόμενες δράσεις που μπορούν να υλοποιηθούν στη σχολική τάξη. 
Ανάλογα με την τάξη, οι Φάκελοι είναι οι εξής τρεις:
«Ταξιδεύουμε με μια Νεράιδα!» για μαθητές και μαθήτριες Α΄ και Β΄ Δημοτικού
«Βίρα τις άγκυρες!» για μαθητές και μαθήτριες Γ΄ και Δ΄ Δημοτικού
«Νεράιδα: ένα καράβι γεμάτο ιστορίες!» για μαθητές και μαθήτριες Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού

  • Διαδικτυακές Ξεναγήσεις

Το Πλωτό Μουσείο Νεράιδα καλεί τη σχολική τάξη να συνδεθεί ζωντανά με αυτό, να περιηγηθεί στους χώρους του, να θέσει απορίες και ερωτήματα, να πάρει μέρος σε δρατηριότητες.
Η Διαδραστική Διαδικτυακή Ξενάγηση πραγματοποιείται μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας(Webex, Zoom κ.λπ.) από Τρίτη έως Παρασκευή 09:00-13:00 και διαρκεί περίπου 1 διδακτική ώρα.

Οι δύο δράσεις είναι δωρεάν και βασίζονται στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ταξιδεύοντας με το Νεράιδα: ένα παιχνίδι εν πλω» (έγκριση Υ.ΠΑΙ.Θ. με αριθμ. πρωτ. Φ.1/ΓΜ/57370/7905/Δ7), στο οποίο έχουν συμμετάσχει διά ζώσης περισσότεροι από 6.600 μαθητές και μαθήτριες από τον Οκτώβριο του 2016.

Αιτήσεις συμμετοχής
Για συμμετοχή στα προγράμματα, απαιτείται να συμπληρωθεί η αντίστοιχη αίτηση συμμετοχής για τους Εκπαιδευτικούς Φακέλους και/ή η αντίστοιχη αίτηση συμμετοχής για τις Διαδικτυακές Διαδραστικές Ξεναγήσεις και να αποσταλούν στο info@neraida.org. Εντός δύο ημερών από την παραλαβή της κάθε αίτησης, θα επικοινωνήσουμε μαζί σας για την αποστολή του Εκπαιδευτικού Φακέλου και/ή για την οργάνωση της Διαδικτυακής Ξενάγησης.

Επικοινωνία
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις εκπαιδευτικές μας δράσεις, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας ή να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω email στοinfo@neraida.org.

Με εκτίμηση,
Ιωάννα Ζαχαροπούλου
Υπεύθυνη Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων
Πλωτό Μουσείο Νεράιδα | www.neraida.org



Το  ΝΠΙΔ  Πλωτό  Μουσείο  Νεράιδα  ιδρύθηκε  το  2012  και  χρηματοδοτείται  από  το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, με στόχο την ανάδειξη της ιστορίας του επιβατηγού «Νεράιδα» και την εν γένει υλοποίηση δράσεων σχετικών με τη ναυτική ιστορία και παράδοση της Ελλάδας, την επιχειρηματική ιστορία, την προσέλκυση νέων στο ναυτικό επάγγελμα και την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος.

Το Πλωτό Μουσείο βρίσκεται ελλιμενισμένο στις εγκαταστάσεις της Μαρίνας Φλοίσβου στο Παλαιό Φάληρο, κοντά στο Πάρκο Ναυτικής Παράδοσης, και είναι ανοιχτό για το κοινό με ελεύθερη είσοδο. Από το 2013, που ξεκίνησε τη λειτουργία του, έχει πραγματοποιήσει ταξίδια στους παλιούς του προορισμούς στον Αργοσαρωνικό, καθώς και σε άλλα λιμάνια της χώρας.


ΑΦΙΣΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ
ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΜΟΥΣΕΙΟΥ
ΑΙΤΗΣΗ – ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΦΑΚΕΛΟΙ
ΑΙΤΗΣΗ – ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΞΕΝΑΓΗΣΗ

Διαβάστε επίσης...

Εκδήλωση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, με θέμα: «Χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά»

TweetO Πειραϊκός Σύνδεσμος, το Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων και η Φιλολογική Στέγη Πειραιώς σας …

Κριτήρια επιλογής και όροι υποβολής διδακτικών σειρών και προαιρετικών βοηθημάτων για τη β’ ξένη γλώσσα δημοτικού σχολείου για το σχολικό έτος 2024-2025

Tweet Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι για το σχολικό έτος 2024-2025 θα …

Οι απαντήσεις του υπ. Παιδείας σε θέματα σχολείων της Γερμανίας

TweetΣε συνάντηση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας  Γερμανίας με τον Γενικό Γραμματέα   …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *