Παγκόσμια αναγνώριση για τη Varkey Teacher Ambassador Αγγελική Παππά

H Αγγελική Παππά, ιδρύτρια του “ilovedyslexia”και 50finalist 2016 για τοGlobalTeachersPrize, το επονομαζόμενο και ωςNobelτων εκπαιδευτικών βραβεύτηκε για τη διάκρισή της αυτή στο πλαίσιο του συνεδρίουGlobalEducation &SkillsForum 2016 στο Ντουμπάι, όπου έδωσε και μοναδικόEdΤalk για τη δυσλεξία στις 12 και 13 Μαρτίου 2016. Προηγήθηκε η ακαδημία τωνVarkeyTeachersAmbassadorsτης οποίας η Αγγελική Παππά είναι το μόνο μέλος από την Ελλάδα και της δόθηκε ο ηγετικός ρόλος στην ομάδα για θέματα εγγραμματισμού σε συνεργασία με τον καθηγητήFernardoReimers από το Schoolof Education  του Harvard και Director International Education Policy Program, HGSE.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου και των εργασιών της ακαδημίας η κ. Παππά είχε την τιμή και τη χαρά να συμμετέχει σε συναντήσεις με εργασίας με σπουδαίες ηγετικές προσωπικότητες που συμμετείχαν ως ομιλητές όπως με τη Γενική Διευθύντρια τηςUNESCO κ.IrinaBokova, τον πρώην Πρωθυπουργό της Αγγλίας κ.TonyBlair, τον πρώην Έλληνα Πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου, τονCEO του Varkey Foundation κ.VicasPota και πολλές άλλες προσωπικότητες του πολιτικού, οικονομικού αλλά και εκπαιδευτικού χώρου.

Η κ. Παππά μίλησε με τους ηγέτες για τα παιδιά των προσφύγων τα οποία χρειάζονται Παιδεία. «Είναι επιτακτική ανάγκη να τους βοηθήσουμε να αποκτήσουν διεθνή φωνή και να τα βοηθήσουμε στην ψυχική και κοινωνική τους ενδυνάμωση , ώστε να εντάσσονται άμεσα στα σχολεία των χωρών που μετακινούνται» δήλωσε. Η κ. Παππά τους ενημέρωσε επίσης για την πρωτοβουλία της και του οργανισμού ilovedyslexia” για τη δημιουργία της πρώτης στον κόσμο πλήρως ψηφιακά εξοπλισμένης αίθουσας μάθησης στο Κέντρο Φιλοξενίας Ελαιώνα με διαδραστικό πίνακα, υπολογιστή, εξοπλισμό προβολής καιtablets καθώς και δεκάδες εκπαιδευτικά βιβλία καιebooksχορηγία του εκδοτικού οργανισμού τηςExpressPublishingΠρότεινε αυτή η πρωτοβουλία να βρει μιμητές και να εξαπλωθεί παγκόσμια και έθεσε εαυτόν στη διάθεση των παγκόσμιων προσωπικοτήτων και ιδρυμάτων που ασχολούνται με το θέμα. Τόνισε ότι: «Η αποστολή της Ελλάδας είναι διαχρονικά μία: να προσφέρει την Παιδεία και τον Πολιτισμό της στον κόσμο και είναι μέρος των ιδρυτικών αρχών του οργανισμού μας η προσφορά στους συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε ανάγκη. Προάγουμε και προασπίζουμε το δικαίωμα στη μάθηση για τα παιδιά των προσφύγων με τη δημιουργία της πρώτης παγκόσμια ψηφιακά εξοπλισμένης αίθουσας διδασκαλίας σε κέντρο φιλοξενίας προσφυγών αποδεικνύοντας ότι η δύναμη του ενός δασκάλου μπορεί να γίνει η δύναμη των πολλών αρκεί να υπάρχει θέληση και ειλικρινής διάθεση συνεργασίας.».

Σημαντική και κρίσιμη ήταν επίσης η τοποθέτηση της κ. Παππά για τη Δυσλεξία με τοEdTalkπου έδωσε στο πλαίσιο του συνεδρίου και είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν πλήθος συνέδρων. Τόνισε την ανάγκη αλλαγής στάσης απέναντι σε αυτή την ιδιαιτερότητα, ώστε να μην αντιμετωπίζεται ως τραύμα και οι άνθρωποι με δυσλεξία να στιγματίζονται, αλλά να αναγνωρίζεται η μοναδική αξία του διαφορετικού ιδιαίτερου εγκεφάλου τους και να καλλιεργείται ο πλούτος και η δυναμική της καινοτόμου συχνά σκέψης τους. Ακολούθησε της ομιλίας ενδιαφέρουσα συζήτηση και τοποθετήσεις με βάση τη διαφορετική και κυρίως θετική στάση της κ. Παππά απέναντι στην δυσλεξία και όλοι δήλωσαν με ενθουσιασμό ότι εμπνεύστηκαν για μια νέα αρχή πλάι στους διαφορετικούς αυτούς ανθρώπους.

Μέσω της συμμετοχής σε διεθνείς οργανισμούς και της θέσης της κας Αγγελικής Παππά, ιδρύτριας του “I lovedyslexia” ως Varkey Ambassador και φιναλίστ του Global Teacher Prize ενισχύεται το παγκόσμιο κίνημα ευαισθητοποίησης #nolostgeneration και #teachersmatter και αποδεικνύεται ότι οι Έλληνες γνωρίζουν πως να βοηθούν σε όλα τα επίπεδα και κυρίως μέσω του Πολιτισμού και της Παιδείας.

Περιγραφή και σκοπός του “ilovedyslexia

Toilovedyslexia” (ILD) αποτελεί τον πρώτο και μοναδικό διεθνώς απόλυτα εξειδικευμένο χώρο ολιστικής εκμάθησης των Αγγλικών ως ξένη γλώσσα για μαθητές με δυσλεξία και μαθησιακές διαφορετικότητες. Ο οργανισμός μας αναδείχτηκε στους 10 κορυφαίους καινοτόμους οργανισμούς στην Ελλάδα και αποτελεί το μοναδικό που διακρίθηκε στον τομέα της παιδείας για το 2015, στον καθιερωμένο διαγωνισμό της Eurobank και του ΣΕΒ «Η Ελλάδα Καινοτομεί», καθώς επίσης αποτελεί τη μοναδική ελληνική υποψηφιότητα από την Εθνική Επιτροπή τηςUNESCOγια το HamdanPrizeτο παγκόσμιο βραβείο εκπαίδευσης του διεθνούς οργανισμού. Η ιδρύτρια του αλλά και επιστημονικά υπεύθυνη κ. Αγγελική Παππά είναι πλέον στους 50 καλύτερους εκπαιδευτικούς του κόσμου, στο θεσμό τουGlobalTeacherPrize 2016 και έχει τον ηγετικό ρόλο τουVarkeyTeacherAmbassador για θέματα εγγραματισμού σε συνεργασία με τοHarvard.

Πυρήνας της καινοτομίας του ΙLD είναι ο συνδυασμός: α) του πρωτογενούς υλικού ολοκληρωμένης, συστηματικής παρέμβασης σε διεθνές επίπεδο, που σχεδιάστηκε από εμάς βάσει του διαφορετικού εγκεφάλου των ατόμων με δυσλεξία, με ταυτόχρονη χρήση νέων τεχνολογιών και β) των βιωματικών εργαστήριων ‘διαφοροποιημένης διδασκαλίας’, όπου ομάδες μαθητών διαφορετικών ικανοτήτων, ηλικίας και επίπεδου αγγλικών, εξελίσσονται για πρώτη φορά σε παγκόσμια κλίμακα όχι μόνο στην ξένη γλώσσα, αλλά και στην καλλιέργεια δεξιοτήτων ζωής (Life Skills Education), απαραίτητων για τις προκλήσεις του 21ο αιώνα.

Απώτερος στόχος τουILD είναι η ποιοτική βελτίωση της ζωής των μαθητών του, μέσω της πρόσβασης τους στην ολιστική εκμάθηση της αγγλικής γλώσσας, αλλά και η διάχυση της γνώσης, εμπειρίας, έρευνας και ήθους που χαρακτηρίζουν τις δράσεις του στον τομέα της ευρύτερης παιδείας στην ελληνική και διεθνή εκπαιδευτική κοινότητα. Για την επίτευξη αυτού του στόχου πραγματοποιούνται εθελοντικές εκπαιδεύσεις σε δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς της Ελλάδας, αλλά και μέσω των διεθνών projects που συμμετέχει το “i love dyslexia” εκπροσωπώντας την Ελλάδα για την καινοτομία στην παιδεία σε διεθνές επίπεδο. Ιδρύτρια και επιστημονικά υπεύθυνη του βραβευμένου, καινοτόμου εκπαιδευτικού οργανισμού “i love dyslexia” είναι η κ. Αγγελική Παππά, καθηγήτρια αγγλικών, ειδική παιδαγωγός, ερευνήτρια και εκπαιδεύτρια εκπαιδευτικών σε διεθνή projects στο πανεπιστήμιο Folkuniversitetet στην Uppsala της Σουηδίας.

polispost.com

Διαβάστε επίσης...

Εκδήλωση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, με θέμα: «Χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά»

TweetO Πειραϊκός Σύνδεσμος, το Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων και η Φιλολογική Στέγη Πειραιώς σας …

Κριτήρια επιλογής και όροι υποβολής διδακτικών σειρών και προαιρετικών βοηθημάτων για τη β’ ξένη γλώσσα δημοτικού σχολείου για το σχολικό έτος 2024-2025

Tweet Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι για το σχολικό έτος 2024-2025 θα …

Οι απαντήσεις του υπ. Παιδείας σε θέματα σχολείων της Γερμανίας

TweetΣε συνάντηση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας  Γερμανίας με τον Γενικό Γραμματέα   …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *