Κορωνοϊός: Το βίντεο που παρουσιάζει πώς εξαπλώθηκε ο ιός στην Ευρώπη

Ο κορωνοϊός έχει μεταδοθεί σε αρκετές χώρες του κόσμου και η Ευρώπη βρίσκεται στο κέντρο του κυκλώνα αυτού με την Ιταλία, την Ισπανία, τη Γαλλία και τη Γερμανία να καταγράφουν τους περισσότερους θανάτους και τα περισσότερα θύματα από την πανδημία. Πλέον, δόθηκε στο φως της δημοσιότητας ένα βίντεο που δείχνει πώς εξαπλώθηκε καρέ καρέ από τις 24 Ιανουαρίου μέχρι την Τετάρτη 15/04 στην Ευρώπη.

Το βίντεο αυτό που δόθηκε στη δημοσιότητα δείχνει πως αυξάνονται μέρα με την μέρα δραματικά τα κρούσματα. Ενώ, περιγράφει και πώς εμφανίστηκε ο κορωνοϊός στην Ευρώπη, πρώτη φορά τη Γαλλία, μετά στη Γερμανία και τη Φινλανδία και σιγά σιγά σε πολλές άλλες χώρες της γηραιάς ηπείρου.

Στις 21 Φεβρουαρίου καταγράφεται η μεγάλη έκρηξη των κρουσμάτων στην Ιταλία. Από εκεί και μετά ξεκινάει η μάχη της Ιταλίας με τον ιό και η χώρα αυτή, πλέον, μετρά τους περισσότερους θανάτους από κορωνοϊό στην Ευρώπη με 22.170 θύματα. Ακολουθούν η Ισπανία με 19.315, η Γαλλία με 17.920 και η Βρετανία με 13.729. Οι αριθμοί αυτοί είναι σύμφωνα με τα στοιχεία του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς στις ΗΠΑ.

Η Ευρώπη βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα της πανδημίας που προκαλεί ο κορωνοϊός. Μάλιστα, τα επίσημα στοιχεία θέλουν τα κρούσματα να έχουν πλέον ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο. Μόνο τις τελευταίες 10 μέρες, ο αριθμός των κρουσμάτων που καταγράφηκε στην Ευρώπη σχεδόν διπλασιάσθηκε για να φθάσει το 1 εκατομμύριο, όπως δήλωσε ο διευθυντής της υπηρεσίας για την Ευρώπη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Χανς Κλούγκε.

Σύμφωνα με αυτά τα στοιχεία, το 50% του συνολικού φορτίου της επιδημίας βρίσκεται στην Ευρώπη, όπου περισσότεροι από 92.000 άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους. Ενώ, όπως διεμήνυσε ο ΠΟΥ:

«Τα σύννεφα της καταιγίδας αυτής της πανδημίας θα συνεχίσουν να βαραίνουν επάνω από την περιοχή… Την ώρα που ορισμένες χώρες εισέρχονται σε μία περίοδο κατά την οποία μπορεί να είναι σε θέση να χαλαρώσουν σταδιακά τα περιοριστικά μέτρα, δεν υπάρχει fast track επανόδου στην κανονικότητα.»

Διαβάστε επίσης...

Εκδήλωση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, με θέμα: «Χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά»

TweetO Πειραϊκός Σύνδεσμος, το Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων και η Φιλολογική Στέγη Πειραιώς σας …

Κριτήρια επιλογής και όροι υποβολής διδακτικών σειρών και προαιρετικών βοηθημάτων για τη β’ ξένη γλώσσα δημοτικού σχολείου για το σχολικό έτος 2024-2025

Tweet Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι για το σχολικό έτος 2024-2025 θα …

Οι απαντήσεις του υπ. Παιδείας σε θέματα σχολείων της Γερμανίας

TweetΣε συνάντηση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας  Γερμανίας με τον Γενικό Γραμματέα   …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *