Ιταλία: Ο φόβος γίνεται θυμός – “Είμαστε πεινασμένοι, δεν πληρώνουμε”

«Είμαστε πεινασμένοι, δεν πληρώνουμε». Στα σούπερ μάρκετ υπάρχει αναστάτωση. Κανείς δεν τραγουδάει στα μπαλκόνια και αρχίζουν να εμφανίζονται τα πρώτα σημάδια διαμαρτυρίας στη χώρα

«Είμαστε πεινασμένοι», λένε, άλλοτε σαν κραυγή, μερικές φορές σαν ψίθυρος, άλλες φορές με το θυμό εκείνων που ζητούν και αρπάζουν δωρεάν φαγητό επειδή δεν μπορούν να πληρώσουν γι ‘αυτό.

Γιατί… “πώς τρως άμα δεν έχεις μισθό;”. Γιατί, “Δεν είναι δικό μου λάθος ότι είμαι κλειδωμένος στο σπίτι”.

Ένας κύριος φτάνει στο ταμείο: ζυμαρικά, ντομάτα, ψωμί, λάδι, και τίποτα περισσότερο. Ήρθε η ώρα να πληρώσει και ακούγεται η φωνή του ταμία: “Καλέστε την αστυνομία, ο κύριος δεν έχει τα χρήματα για τα ψώνια. Δεν μπορεί να φάει, δεν αγόρασε σαμπάνια και κρασί, αγόρασε τα απαραίτητα”.

Και οι σκηνές απελπισίας ανεβαίνουν στο facbook, στην ομάδα LOTTA PER I NOSTRI DIRITTI

Εδώ είναι το θέμα: Όχι ότι δεν υπάρχει φαγητό στα σούπερ μάρκετ, αλλά επειδή πολλοί άνθρωποι, που ήδη αγωνιζόταν να τα βγάλουν πέρα, δεν έχουν τα χρήματα να το πληρώσουν.

Κόσμος έχει μείνει χωρίς δουλειά, κι άλλοι πάλι εργάζονται χωρίς ακόμα να έχουν πληρωθεί, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της huffingtonpost.it. Πρέπει να πληρωθούν ενοίκια, κι εργαζόμενοι, αλλά λόγω του ιού πολλές επιχειρήσεις έχουν κλείσει. Μια αλυσιδωτή απόγνωση.

Τώρα πάμε στο Παλέρμο, αναφέρει το άρθρο, πάντα σε ένα σούπερ μάρκετ. “Δεν έχουμε πια ούτε ένα ευρώ, δεν μπορούμε να ζήσουμε άλλη μια εβδομάδα σαν αυτή”, ένας πολίτης του Παλέρμο, σε ένα βίντεο ζητά από τον Πρωθυπουργό Conte άμεσες απαντήσεις, διαφορετικά η “επανάσταση ξεσπάει”. Τώρα στο Μπάρι, ας ρίξουμε μια ματιά στα νέα. Η Malielisa, μια μικρή έμπορος: “Δεν μπορώ να το πάρω πια, κατέρρευσα, μας λιμοκτονούν”.

Όσοι είχαν ήδη δυσκολευτεί να φθάσουν στο τέλος του μήνα, τώρα σέρνονται, όπως εκατοντάδες χιλιάδες αριθμοί ΦΠΑ: «Δεν έχουμε άλλα χρήματα ούτε ακόμη και για φαγητό», φωνάζει. Ένα βίντεο της εκπομπής Le Iene έδειξε τρία άτομα μπροστά σε μια τράπεζα στο Μπάρι, να φωνάζουν με απόγνωση: «Μείναμε χωρίς φαγητό και χωρίς χρήματα. Έχουν κλείσει το κατάστημά μου για είκοσι ημέρες, πώς μπορώ να ζήσω; “. Και μια άλλη κυρία: “Παρακαλώ, ελάτε σπίτι για να δείτε. Δεν έχω αφήσει τίποτα. Πρέπει να φάω”.

Στο Facebook υπάρχουν πολλά τέτοια βίντεο, αναφέρει το άρθρο, και φαίνεται ότι στην Ιταλία κάποιοι έπαψαν να τραγουδούν στα μπαλκόνια.

Τα πουλιά εκεί, μάλλον δεν πεθαίνουν τραγουδώντας…

igata.gr

 

Διαβάστε επίσης...

Εκδήλωση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, με θέμα: «Χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά»

TweetO Πειραϊκός Σύνδεσμος, το Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων και η Φιλολογική Στέγη Πειραιώς σας …

Κριτήρια επιλογής και όροι υποβολής διδακτικών σειρών και προαιρετικών βοηθημάτων για τη β’ ξένη γλώσσα δημοτικού σχολείου για το σχολικό έτος 2024-2025

Tweet Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι για το σχολικό έτος 2024-2025 θα …

Οι απαντήσεις του υπ. Παιδείας σε θέματα σχολείων της Γερμανίας

TweetΣε συνάντηση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας  Γερμανίας με τον Γενικό Γραμματέα   …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *