«Η Φλόγα άναψε…» στο Δημοτικό Σχολείο Σκουροχωρίου Ηλείας (PHOTOS-VIDEO)

Από το Δημοτικό Σχολείο Σκουροχωρίου άναψε η «φλόγα» του Ευρωπαϊκού Εκπαιδευτικού Προγράμματος «Erasmus +» με τίτλο «School is the flame (Το σχολείο είναι η Φλόγα)» που θα υλοποιηθεί για την διετία 2018-2020, με τη συνεργασία τριών ακόμα σχολείων από τη Ρουμανία, την Βουλγαρία και την Τουρκία.

Το 6/θεσιο Δημοτικό Σχολείο Σκουροχωρίου συμμετέχει για πρώτη φορά σε Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα και μάλιστα με ρόλο «Διαχειριστή», αφού το ίδιο, υπό τη διεύθυνση του Αθανάσιου Κατσίμπελη, υπέβαλε την πρόταση στο Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ). Γι’ αυτό και η πρώτη συνάντηση των εκπαιδευτικών των συνεργαζόμενων σχολείων, έγινε στην Ηλεία.

Επιτέλους…ξεκινάμε

   «Sowe begin». Αυτός ήταν ο τίτλος της συνάντησης που «έφερε» στην Ηλεία – για μια εβδομάδα – εννέα εκπαιδευτικούς από τα συνεργαζόμενα Δημοτικά Σχολεία της Ρουμανίας, της Βουλγαρίας και της Τουρκίας.

Η συνάντηση περιελάμβανε σεμινάρια, εργαστήρια, μουσικοκινητικές δράσεις, επισκέψεις σε τοπικούς φορείς αλλά και σε αρχαιολογικούς χώρους της Ηλείας και όχι μόνο. Άλλωστε, η «φλόγα» στον τίτλο του προγράμματος, έχει διττή έννοια. «Έχει διπλή ερμηνεία. Από τη μια εννοεί την Ολυμπιακή Φλόγα και από την άλλη, την ενέργεια και τη σπίθα που θα δώσει στο παιδί το κίνητρο, να γίνει ό,τι καλύτερο μπορεί στη ζωή του και να ευτυχήσει», εξηγεί η συντονίστρια του προγράμματος από το σχολείο του Σκουροχωρίου, εκπαιδευτικός Κατερίνα Μπελελή. Και αυτό ακριβώς είδαν και οι εταίροι στην τελετή υποδοχής, αφού τα παιδιά, σε πρωταγωνιστικό ρόλο, έκαναν μια μικρή αναπαράσταση από το άναμμα της Ολυμπιακής Φλόγας, ενθουσιάζοντας τους φιλοξενούμενους.

Εργαστήρια και Παιχνίδια

Μεταξύ των σεμιναρίων στα οποία συμμετείχαν οι εκπαιδευτικοί των τεσσάρων σχολείων, που θα τους βοηθήσουν στην υλοποίηση των στόχων του προγράμματος, είναι αυτό στο μάθημα της Φυσικής – με εκπαιδευτή τον υπεύθυνου του ΕΚΦΕ Ν. Ηλείας, Ηλία Καλογήρου – συνδέοντας την έννοια του φωτός, της θερμότητας και της φλόγας. Κι αυτή η «φλόγα» που είναι το ζητούμενο στο πρόγραμμα, «άναψε» και κατά τη διάρκεια των μουσικοκινητικών δράσεων που έκαναν, μαθητές και εκπαιδευτικοί, με την καθοδήγηση της μουσικού του σχολείου, Ζέτας Αδαμοπούλου. Κι αυτά, ήταν μόνο ένα μικρό δείγμα, που τους έδωσε «υλικό» για να σχεδιάσουν σχέδια μαθήματος, με παιχνίδια και δράσεις και εκτός τάξης. Άλλωστε, αυτός είναι και ο στόχος. «Προσπαθούμε να υλοποιήσουμε ένα νέου τύπου σχολείο, πιο ελκυστικό στους μαθητές, οπότε όλες οι δραστηριότητες εστιάζουν στο μαθητή, στο παιχνίδι και κυρίως στο παιχνίδι στην αυλή», εξήγησε η κα Μπελελή.

Με εικόνες, φορείς και «γεύση» Ηλείας

Φυσικά το πρόγραμμα περιελάμβανε και δράσεις γνωριμίας με την περιοχή και τους ανθρώπους της. Έτσι, οι εκπαιδευτικοί επισκέφθηκαν το Δημαρχείο Πύργου και συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο κ.Λιατσή, γνώρισαν από κοντά την Αρχαία Ολυμπίας και πήραν μια γερή «γεύση» της ζεστής φιλοξενίας των Ελλήνων, στη γη του Ξένιου Δία, με οικοδεσπότες όλους τους εκπαιδευτικούς – μέλη της Παιδαγωγικής Ομάδας του σχολείου. Γι’ αυτό και έφυγαν με τις αποσκευές τους «γεμάτες» γνώσεις, όμορφες αναμνήσεις και ανυπομονησία για την επόμενη συνάντηση (σ.σ θα υπάρξει και μετακίνηση μαθητών) που θα γίνει τον Απρίλιο του 20109 στη Ρουμανία.

 

 

www.patrisnews.com

Διαβάστε επίσης...

Οι χώρες της G7 συμφώνησαν σε μείωση παραγωγής του πλαστικού

Tweet“Η G7 αναγνωρίζει για πρώτη φορά ότι το επίπεδο της μόλυνσης από το πλαστικό είναι …

Μητέρα καταγγέλει νηπιαγωγό πως της κούρεψε το παιδί επειδή δεν της άρεσε το μαλλί του

TweetΈνα απίστευτο περιστατικό καταγγέλλει μητέρα παιδιού που φοιτά σε νηπιαγωγείο σε χωριό έξω από τη …

Μονιμοποιήθηκαν οι πρώτοι νεοδιόριστοι μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησής τους

TweetΟι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης ανακοινώνουν τις πρώτες μονιμοποιήσεις των νεοδιόριστων που έχουν ολοκληρώσει την αξιολόγησή τους. …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *