Εντυπωσιακές φωτογραφίες από το ‘Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σ. Νιάρχος’

Παραδίδεται στα τέλη Μαρτίου το έργο του Κέντρου Πολιτισμού Ι.Σ. Νιάρχος. To news247  παρουσιάζει το εντυπωσιακό έργο λίγο πριν από την ολοκλήρωση του

Στην τελική ευθεία εισέρχεται το μεγαλειώδες έργο του Κέντρου Πολιτισμού Ιδρύματος Σταύρος Νίαρχος καθώς σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν την Δευτέρα το μεσημέρι αναμένεται να παραδοθεί από τον εργολάβο στον ίδρυμα στο τέλος Μαρτίου. Όπως αναφέρθηκε ήδη το 94% των εργασιών έχει αποπερατωθεί.

AdTech Ad

Στην συνέχεια αναμένεται να ακολουθήσει η διαδικασία παράδοσης της δημιουργίας του Renzo Piano από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στην Πολιτεία και σε ένα περίπου χρόνο αναμένεται να έχουν μετεγκατασταθεί πλήρως η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδας και η Εθνική Λυρική Σκηνή.

Την Δευτέρα πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά εντός του εργοταξίου, η 61η συνεδρίαση της Ειδικής Συμβουλευτικής Επιτροπής του Ελληνικού Δημοσίου (Ε.Σ.Ε.Ε.Δ.) με το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για το ΚΠΙΣΝ, η οποία έχει ως στόχο την έγκαιρη προετοιμασία και συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων μερών, προκειμένου να διασφαλιστεί η βέλτιστη μελλοντική λειτουργία του έργου.

Συγκεκριμένα, η συνεδρίαση έλαβε χώρα στην Εναλλακτική Σκηνή εντός των νέων κτιριακών εγκαταστάσεων της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (ΕΛΣ), η οποία χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά.

Η συνεδρίαση εστίασε κυρίως σε θέματα αναφορικά με το πλαίσιο της μελλοντικής λειτουργίας του ΚΠΙΣΝ, καθώς και στις ενέργειες που ο κάθε φορέας που συμμετέχει στην Επιτροπή οφείλει να υλοποιήσει μέσα στο επόμενο διάστημα, συνδράμοντας τόσο στην επιτυχημένη ολοκλήρωση, όσο και βέλτιστη μελλοντική λειτουργία του έργου. Κατά την συνάντηση, παρουσιάστηκαν επίσης, τα αποτελέσματα της πρόσφατης μελέτης επιδράσεων του έργου που εκπόνησε η εταιρία The Boston Consulting Group για λογαριασμό του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Το Κέντρο Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ

Οι κτιριακές εγκαταστάσεις

Ο τοίχος των βιβλίων

 Το αναγνωστήριο

 Το κτίριο της βιβλιοθήκης

Η όπερα

Η Εναλλακτική σκηνή

Το πάρκο

Το ενεργειακό στέγαστρο

Φωτογραφίες ΚΠΙΣΝ ( ΙΣΝ/Γιώργης Γερόλυμπος)

Διαβάστε επίσης...

Εκδήλωση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, με θέμα: «Χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά»

TweetO Πειραϊκός Σύνδεσμος, το Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων και η Φιλολογική Στέγη Πειραιώς σας …

Κριτήρια επιλογής και όροι υποβολής διδακτικών σειρών και προαιρετικών βοηθημάτων για τη β’ ξένη γλώσσα δημοτικού σχολείου για το σχολικό έτος 2024-2025

Tweet Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι για το σχολικό έτος 2024-2025 θα …

Οι απαντήσεις του υπ. Παιδείας σε θέματα σχολείων της Γερμανίας

TweetΣε συνάντηση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας  Γερμανίας με τον Γενικό Γραμματέα   …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *