Εντείνονται οι φήμες για άμεση αντικατάσταση των Διευθυντών Εκπαίδευσης η θητεία των οποίων έχει κριθεί αντισυνταγματική.

Τρεις χρονιές έχει παραταθεί η θητεία των Διευθυντών Εκπαίδευσης η οποία έχει κριθεί αντισυνταγματική λόγω της εκλογικής διαδικασίας που ακολουθήθηκε για την επιλογή τους.Εντείνονται  σήμερα οι φήμες για την άμεση αντικατάσταση τους.

Νίκος Φασφαλής : Με τροπολογία οι επιλογές Στελεχών Εκπαίδευσης;

Σκληρή κριτική είχε ασκήσει στην Νίκη Κεραμέως η Χαρά Κεφαλίδου, τομεάρχης Παιδείας του ΚΙΝΑΛ, στη Βουλή για την πρόσφατη παράταση της θητείας των Στελεχών Εκπαίδευσης.

Η κα.Κεφαλίδου κάνοντας κριτική στο Άρθρο 52 του πρόσφατου νόμου για την αναβάθμιση του σχολείου και άλλες διατάξεις είχε πει στη Βουλή: 

“Το άρθρο 52 συμβολίζει τη συνέχιση της πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ. Είναι το άρθρο, που δίνει παρατάσεις θητείας στα στελέχη της εκπαίδευσης. Είναι η αποθέωση της αναξιοκρατίας. Είναι η τρίτη χρονιά, που παρατείνεται η θητεία της. Δύο χρονιές η κυρία Κεραμέως, μία χρονιά ο κ. Γαβρόγλου. Αυτοί όλοι είναι διευθυντές διεύθυνσης, έχουν επιλεγεί μέσα από ένα αντισυνταγματικό σώμα και ρωτώ όλους σας. Η παράταση με την αριστεία, τι σχέση μπορεί να έχουν; Η χωρίς καμία ιεράρχηση πολιτική του Υπουργείου Παιδείας, που παραπέμπει το θέμα διαρκώς στο μέλλον και σε μελλοντική νομοθέτηση είναι ή ανικανότητα ή ατολμία, να καταργήσει τον Ν.4547/2010 του κ. Γαβρόγλου. Όλο αυτό δυστυχώς, θα το πληρώσει ξανά η εκπαίδευση, θα το πληρώσουν ξανά τα σχολεία, οι μαθητές, οι πολίτες, η διοίκηση της εκπαίδευσης. Δεν μπορείτε να κρατάτε μετά από τρία χρόνια, 900 στελέχη της εκπαίδευσης τιμωρημένα, ανθρώπους οι οποίοι είναι οι μόνοι που έχουν αξιολογηθεί και οι μόνοι οι οποίοι έχουν επιμορφωθείΌλο αυτό κυρία Κεραμέως, δείχνει ότι είναι μια πολιτική αναξιοκρατίας, μία πολιτική αδιαφάνειας και μία πολιτική κατά της Αριστείας.”

Από την άλλη ασκείται έντονη κριτική στην Υπουργό Παιδείας  καθώς προεκλογικά είχαν προκηρυχθεί οι θέσεις για τους διευθυντές εκπαίδευσης  αλλά η διαδικασία δεν ολοκληρώθηκε με την αιτιολογία πως πρόθεση της κυβέρνησης ήταν η αλλαγή του συστήματος επιλογής.

Διαβάστε επίσης...

Το Belem μεταφέρει την Ολυμπιακή Φλόγα και περνάει από την Γέφυρα Ρίου -Αντιρρίου (video)

TweetΜε το εντυπωσιακό τρικάταρτο ιστιοφόρο Belem, ξεκίνησε η Ολυμπιακή Φλόγα το ταξίδι της, με προορισμό …

e-Καταναλωτής: Σε λειτουργία η νέα πλατφόρμα

TweetΗ αναβαθμισμένη νέα πλατφόρμα e-Καταναλωτής είναι από σήμερα διαθέσιμη σε όλους τους καταναλωτές, χρήστες του …

Τι είναι η “θεωρία των 9 λεπτών” που βοηθάει τις μητέρες να μην έχουν τύψεις στην καθημερινότητά τους

TweetΗ ποιότητα υπερτερεί της ποσότητας και στο μεγάλωμα των παιδιών, σύμφωνα με τη θεωρία των …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *