«Ελάχιστες οι αποσπάσεις – Να καλυφθεί το σύνολο των κενών»

ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Ενόψει της αυριανής συνεδρίασης της ΚΥΣΠΕ πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Λάρισα πανθεσσαλική σύσκεψη εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, των οποίων δεν έχει ικανοποιηθεί το αίτηση απόσπασης από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ.

Ο Δήμητρης Παπαποστόλου, πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας «Κωνσταντίνος Κούμας» σε σύντομη δήλωσή του επισήμανε ότι: «Τα τρία τελευταία χρόνια έχουμε μηδενικές μεταθέσεις και ελάχιστες αποσπάσεις στο Ν. Λάρισας και στη Θεσσαλία γενικότερα.

Τα κενά θυσιάστηκαν στο «βωμό» του νέου Ενιαίου Τύπου Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου.

Εκπαιδευτικοί με πολλά χρόνια υπηρεσίας, με δύο ή τρία παιδιά, με σοβαρά προβλήματα υγείας θα βρεθούν για ακόμη χρονιά μακριά από τις οικογένειές τους και πολλοί θα αναγκαστούν να μετακινούνται  καθημερινά εκατοντάδες χιλιόμετρα μέχρι την Αιδηψό και το Μώλο Φθιώτιδας.

Καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας στη β’ φάση των αποσπάσεων που θα πραγματοποιηθεί αύριο και μεθαύριο  να καλύψει το σύνολο  των  λειτουργικών κενών».

Στην σύσκεψη παραβρέθηκαν επίσης οι: Απόστολος Μούσιος – Πρόεδρος Συλλόγου Εκπ/κών Π.Ε.Μαγνησίας, Χρήστος Τρικάλης – Πρόεδρος Συλλόγου Εκπ/κών Π.Ε. Τρικάλων, Βάιος Κουτής – Πρόεδρος Συλλόγου Εκπ/κών Π.Ε.Καρδίτσας, Ευαγγελία Παπαδοπούλου – Πρόεδρος Συλλόγου Εκπ/κών Π.Ε.Ελασσόνας, Γεώργιος Ντίνος – Αντιπρόεδρος Συλλόγου Εκπ/κών Π.Ε. Καλαμπάκας και ο Αιρετός στο ΚΥΣΠΕ Νίκος Φασφαλής.

Φωτογραφικά στιγμιότυπα από τη σύσκεψη:

δασκαλοι (4)

δασκαλοι (2)

δασκαλοι (1)

www.larissanet.gr

Διαβάστε επίσης...

Εκδήλωση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, με θέμα: «Χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά»

TweetO Πειραϊκός Σύνδεσμος, το Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων και η Φιλολογική Στέγη Πειραιώς σας …

Κριτήρια επιλογής και όροι υποβολής διδακτικών σειρών και προαιρετικών βοηθημάτων για τη β’ ξένη γλώσσα δημοτικού σχολείου για το σχολικό έτος 2024-2025

Tweet Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι για το σχολικό έτος 2024-2025 θα …

Οι απαντήσεις του υπ. Παιδείας σε θέματα σχολείων της Γερμανίας

TweetΣε συνάντηση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας  Γερμανίας με τον Γενικό Γραμματέα   …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *