Δείτε ζωντανά : Παρουσίαση του βιβλίου “Οι θεμελιωτές”

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Άρτας και ο Μουσικοφιλολογικός Σύλλογος Άρτης “Ο Σκουφάς” μας δίνουν τη δυνατότητα μέσα από ένα αντιηρωικό μυθιστόρημα να δούμε την ιστορία μέσα από τη ματιά του απλού ανθρώπου.
Ως Έλληνες έχουμε διδαχθεί το ηρωικό έπος των αγωνιστών και έχουμε μάθει από τα πρώτα παιδικά μας χρόνια να είμαστε περήφανοι για το κλέος της πατρίδος.
Το βιβλίο “Θεμελιωτές” μας εισάγει στη μέρα εκείνη που ο απλός άνθρωπος ορθώνει το ανάστημά του και λαμβάνει αυτοβούλως την απόφαση να πολεμήσει για το αγαθό αυτό που δικαιωματικά του ανήκει: την ελευθερία.
Τέτοιες αποφάσεις απλών ανθρώπων δημιουργούν κοινωνικές ανατροπές καθώς συγχωνεύονται στον ρου της ιστορίας ως ένα εποικοδομητικό αμάλγαμα ουσιαστικής κοινωνικής συμμετοχής και δικαιοσύνης.
Διότι όταν ο άνθρωπος αποφασίζει να ορίσει τη μοίρα του, η ζυγαριά της δικαιοσύνης ενέχει το ανθρωπιστικό ιδεώδες, βάση του πολιτισμού και της ανθρώπινης εξέλιξης δια μέσου των αιώνων.
Οι συγγραφείς του βιβλίου “Θεμελιωτές” την Παρασκευή 17 Δεκέμβρη και ώρα 19:30 στην αίθουσα του Μουσικοφιλολογικού Συλλόγου “Ο Σκουφάς”, φιλοδοξούν να μας εμπνεύσουν αναλύοντας την ιστορία του τόπου μας.
Η Διευθύντρια ΔΙ.Π.Ε. Άρτας
Δρ. Κλεοπάτρα Ν. Βασιλείου

Διαβάστε επίσης...

Εκδήλωση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, με θέμα: «Χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά»

TweetO Πειραϊκός Σύνδεσμος, το Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων και η Φιλολογική Στέγη Πειραιώς σας …

Κριτήρια επιλογής και όροι υποβολής διδακτικών σειρών και προαιρετικών βοηθημάτων για τη β’ ξένη γλώσσα δημοτικού σχολείου για το σχολικό έτος 2024-2025

Tweet Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι για το σχολικό έτος 2024-2025 θα …

Οι απαντήσεις του υπ. Παιδείας σε θέματα σχολείων της Γερμανίας

TweetΣε συνάντηση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας  Γερμανίας με τον Γενικό Γραμματέα   …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *