Δέκα χώρες που έχουν απαγορεύσει τα Χριστούγεννα

Δεν είναι μόνο το Μπρουνέι και η Σομαλία που τιμωρούν όσους γιορτάσουν και φέτος τη γέννηση του Χριστού…

Όπως έγινε γνωστό, με απόφαση του μονάρχη του Μπρουνέι όποιος κάτοικος της χώρας γιορτάσει φέτος τα Χριστούγεννα θα τιμωρηθεί με πενταετή φυλάκιση. Η ίδια απαγόρευση ισχύει και για τη Σομαλία. Όμως, όσο κι αν αυτό φαίνεται εν έτη 2015 παράλογο, κάποτε συνέβη σε ορισμένες χώρες τις οποίες κανείς δεν θα μπορούσε να φανταστεί τόσο ακραίες.

AdTech Ad

Ιδού μερικά ιστορικά παραδείγματα:

ΗΠΑ

Όταν οι ακραίοι Αγγλικανοί Προτεστάντες γνωστοί κι ως Πουριτανοί, έφταναν τη δεκαετία του 1620 στις ΗΠΑ ήταν ήδη κατά των Χριστουγέννων. Αποκαλούσαν τη γιορτή “φαιδρή” και την απαγόρευσαν για όλους τους ακολούθους τους έως και τον 18ο αιώνα. Η μόνη θρησκευτική γιορτή που αποδέχονταν ήταν το Σάββατο. Όταν ο κυβερνήτης της αποικιοκρατικής Μασαχουσέτης, Sir Edmund Andros, επεδίωξε να αλλάξει αυτήν την απόφαση, του επιτέθηκε πλήθως κόσμου ντυμένοι με ερυθρές κάπες.

 

ΑΛΒΑΝΙΑ

Το 1967 η απαγόρευση κάθε θρησκευτικού εροτασμού έγινε νόμος του κράτους και κράτησε ως και το 1991. Οι Χριστιανοί της χώρας κατάφεραν να παρεβρεθούν σε λειτουργία για πρώτη φορά μετά από 23 χρόνια, το Δεκέμβριο του 1990.

 

ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑ

Δεν υπάρχει καμία εορταστική αργία στη Νότια Κορέα εκτός από της μέρες του εορτασμού των γεννεθλίων των ηγετών της. Το καθεστώς πιστεύει μάλιστα ότι όποιος προσπαθεί να κάνει τους πολίτες της να δουν χριστουγεννιάτικα φωτάκια, διεξάγει πόλεμο προπαγάνδας.

Δείτε ποιες είναι οι υπόλοιπες.

Πηγή: Fortunegreece.com

Διαβάστε επίσης...

Εκδήλωση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, με θέμα: «Χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά»

TweetO Πειραϊκός Σύνδεσμος, το Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων και η Φιλολογική Στέγη Πειραιώς σας …

Κριτήρια επιλογής και όροι υποβολής διδακτικών σειρών και προαιρετικών βοηθημάτων για τη β’ ξένη γλώσσα δημοτικού σχολείου για το σχολικό έτος 2024-2025

Tweet Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι για το σχολικό έτος 2024-2025 θα …

Οι απαντήσεις του υπ. Παιδείας σε θέματα σχολείων της Γερμανίας

TweetΣε συνάντηση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας  Γερμανίας με τον Γενικό Γραμματέα   …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *