«Αθώωσε» και με την βούλα η κυβέρνηση τον Γ. Σταθάκη και τον Κ. Φωτάκη

Ρεπορτάζ του liberal.gr

Σε νομοσχέδιο… σκούπα εξελίσσεται αυτό για την έρευνα που ψηφίζεται σήμερα το βράδυ από την Ολομέλεια της Βουλής, με την κυβέρνηση -διαμέσου των βουλευτών- να εγκρίνει τροπολογίες-ρουσφέτια για κάθε γούστο. Προς επίρρωσιν του παραπάνω ο αρμόδιος υπουργός, Νίκος Φίλης ήδη έχει κάνει δεκτές 16 βουλευτικές τροπολογίες και οκτώ υπουργικές.

Εν μέσω απεργίας των δημοσιογράφων, η κυβέρνηση αθωώνει οριστικά τους δύο πρωτοκλασάτους υπουργούς, Γ. Σταθάκη και Κ. Φωτάκη για την κακοδιαχείριση των κονδυλίων του Πανεπιστημίου Κρήτης. Σύμφωνα, άλλωστε, με την αιτιολογική έκθεση η εν λόγω τροπολογία έχει ως στόχο την αποκατάσταση «της εύρυθμης λειτουργίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και προκειμένου να μην αναγκαστούν τα εν λόγω άτομα να καταβάλουν από την προσωπική τους περιουσία τα εν λόγω ποσά (με κίνδυνο κατασχέσεων, κλπ.), είναι αναγκαία η επίμαχη ρύθμιση, η οποία ορίζει ότι οι επίμαχοι καταλογισμοί δεν εκτελούνται». Όπως μάλιστα τόνισε ο κ. Φίλης «είναι μία διάταξη που αποκαθιστά τη νομική τάξη, τη Δημοκρατία και τη δυνατότητα να λειτουργούν τα πανεπιστήμια χωρίς τέτοιου είδους παρεμβάσεις και προβλήματα»!

Αυτές, πάντως, είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου, αφού με άλλη παρακάμπτεται το Ελεγκτικό Συνέδριο για να πληρωθούν οι υπάλληλοι στην καθαριότητα. Σύμφωνα με την σχετική τροπολογία, «με την εν λόγω διάταξη θα αρθεί το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί στην καταβολή των δεδουλευμένων του ως άνω προσωπικού και θα αντιμετωπισθούν ομοιόμορφα όλες οι περιπτώσεις συμβασιούχων που απασχολούνται στον τομέα καθαριότητας». Να σημειωθεί ότι την υπογράφουν επτά βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, η Μαρία Θελερίτη, ο Δημήτρης Δημητριάδης, ο Γιάννης Θεοφύλακτος, ο Σπύρος Λάππας, ο Τριαντάφυλλος Μηταφίης και ο Συμεών Μπαλλής.

Ακόμα, δεκτή έγινε και άλλη τροπολογία με την οποία αδιάθετα ακίνητα του υπουργείου Υγείας μεταφέρονται στο Υπουργείο Εργασίας. «Με τροπολογία στο νομοσχέδιο για την έρευνα, αδιάθετα ακίνητα του Υπουργείου Υγείας μεταφέρονται στο υπουργείο Εργασίας των οποίων η αξιοποίηση γίνεται με την υπογραφή του Γενικού Γραμματέα Πρόνοιας και μόνο. Χωρίς καμία άλλη διαδικασία. Αποφασίζουμε και εκμισθώνουμε, εκποιούμε ή παραχωρούμε με ή χωρίς αντάλλαγμα, λέει η τροπολογία. Η κ. Φωτίου εισάγει στο υπουργείο της καινούργιες μεθόδους real estate. Δεν χρειάζονται διάφανοι κανόνες. Φτάνει να εμπιστεύεσαι τυφλά το Γενικό Γραμματέα του υπουργείου. Μπράβο!!!» αναφέρει η ανακοίνωση του εισηγητή του Ποταμιού Κ. Μπαργιώτα.

Πέραν αυτών ο υπουργός Παιδείας ενέκρινε ρυθμίσεις όπως την μείωση σε ένα χρόνο της διαδικασίας από την αίτηση εξέλιξη έως και την εκλογή ενός μέλους ΔΕΠ, και την τροποποίηση του καταστατικού του Ιδρύματος «Ερευνών και Μελετών Ελευθέριος Βενιζέλος», το οποίο επί της ουσίας περνάει κάτω από έλεγχο και φυσικά την χρηματοδότηση της Ελληνικής Βουλής. Το πράσινο φως δόθηκε και στην τροπολογία με γενικό αριθμό 395 και ειδικό 41, που αφορά τη συνέχιση της λειτουργίας Γραφείου Δικτύωσης και Προώθησης της Ισότητας των Φύλων της ΚΕΔΕ και της Ένωσης Περιφερειών.

 

Διαβάστε επίσης...

Εκδήλωση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, με θέμα: «Χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά»

TweetO Πειραϊκός Σύνδεσμος, το Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων και η Φιλολογική Στέγη Πειραιώς σας …

Κριτήρια επιλογής και όροι υποβολής διδακτικών σειρών και προαιρετικών βοηθημάτων για τη β’ ξένη γλώσσα δημοτικού σχολείου για το σχολικό έτος 2024-2025

Tweet Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι για το σχολικό έτος 2024-2025 θα …

Οι απαντήσεις του υπ. Παιδείας σε θέματα σχολείων της Γερμανίας

TweetΣε συνάντηση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας  Γερμανίας με τον Γενικό Γραμματέα   …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *