Τι είπε η Νίκη Κεραμέως στη ΔΟΕ για τις εγγραφές μαθητών και τις προσλήψεις αναπληρωτών

Στη συνάντηση που είχε σήμερα η Νίκη Κεραμέως με το Δ.Σ της ΔΟΕ, παρουσία και της Γ.Γ του Υπουργείου κας Αναστασίας Γκίκα, προέκυψαν σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του greekteachers.gr  δυο ενδιαφέρουσες ειδήσεις :

  1. Από τις 15 έως τις 30 Μαΐου θα γίνουν ηλεκτρονικά οι εγγραφές των μαθητών για το επόμενο σχολικό έτος.
  2. Οι προσλήψεις των αναπληρωτών της Γενικής Αγωγής για την ερχόμενη σχολική χρονιά θα γίνουν από τους προσωρινούς πίνακες.

Για τα υπόλοιπα θα υπάρξει εκτενής ανακοίνωση του Δ.Σ της ΔΟΕ μετά την ενημέρωση και των υπολοίπων μελών του Δ.Σ που δεν ήταν δυνατόν να παραβρεθούν στη συνάντηση.

Νεότερη ενημέρωση :

Εκτός από τα σημεία του νομοσχεδίου που αφορούν στην Π.Ε. για τα οποία η πολιτική ηγεσία δήλωσε πως καταγράφει τις απόψεις και τις αντιθέσεις που εκφράστηκαν από τη Δ.Ο.Ε. χωρίς να δεσμευτεί για αλλαγή(ες) στο σχέδιο νόμου, τέθηκαν και ζητήματα που αφορούν σε πιο πρακτικά και άμεσα ζητήματα λειτουργίας των σχολείων.

Τονίστηκε από την Υπουργό ότι η απόφαση για την επανέναρξη ή όχι των μαθημάτων για τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία θα ληφθεί προς το τέλος Μαΐου.

Οι εγγραφές για τη νέα σχολική χρονιά θα γίνουν μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας. Οι λεπτομέρειες θα γίνουν γνωστές μέσα στην επόμενη εβδομάδα, μετά τη δημοσίευση σχετικής Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου και των Υ.Α. και εγκυκλίων που θα χρειαστούν. Οι ημερομηνίες, πιθανότατα, θα είναι από μέσα μέχρι τέλος Μαΐου. Επισημάνθηκε από την  πλευρά της ΔΟΕ ότι πρέπει να ληφθεί μέριμνα και για τις δηλώσεις για τη 2η ξένη γλώσσα και το Ολοήμερο της επόμενης χρονιάς.

Για τους διορισμούς στην Ειδική Αγωγή, οι οποίοι είναι πλέον στην αρμοδιότητα του Α.Σ.Ε.Π. η Υπουργός είπε ότι γίνεται κάθε προσπάθεια για να ολοκληρωθεί η διαδικασία πριν την έναρξη του επόμενου σχολικού έτους.

Για τις προσλήψεις αναπληρωτών στη γενική αγωγή, υπάρχει πρόθεση να γίνουν με βάση τους προσωρινούς πίνακες που θα ετοιμάσει το Α.Σ.Ε.Π. μέσα στο καλοκαίρι.

Θα υπάρξει ενημέρωση προς τη Δ.Ο.Ε. μέσα στην επόμενη εβδομάδα για τα πιο πρόσφατα δεδομένα στο θέμα της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής για τους δήμους που δεν έχει εφαρμοστεί ακόμα.

Διαβάστε επίσης...

Οι χώρες της G7 συμφώνησαν σε μείωση παραγωγής του πλαστικού

Tweet“Η G7 αναγνωρίζει για πρώτη φορά ότι το επίπεδο της μόλυνσης από το πλαστικό είναι …

Μητέρα καταγγέλει νηπιαγωγό πως της κούρεψε το παιδί επειδή δεν της άρεσε το μαλλί του

TweetΈνα απίστευτο περιστατικό καταγγέλλει μητέρα παιδιού που φοιτά σε νηπιαγωγείο σε χωριό έξω από τη …

Μονιμοποιήθηκαν οι πρώτοι νεοδιόριστοι μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησής τους

TweetΟι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης ανακοινώνουν τις πρώτες μονιμοποιήσεις των νεοδιόριστων που έχουν ολοκληρώσει την αξιολόγησή τους. …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *