Κάρυστος: Ο πρώτος Δήμος της χώρας που δωρίζει tablet και internet στους μαθητές

Η πανδημία έχει αλλάξει τα δεδομένα σχεδόν σε όλους τους τομείς της ζωής μας, επηρεάζοντας καταρχάς την παιδεία. Πρώτα απ’ όλα, για λόγους ασφαλείας, έκλεισαν όλα τα σχολεία και τα πανεπιστήμια της χώρας και σταδιακά περνάμε σε μία νέα μορφή εκπαίδευσης: την τηλεκπαίδευση.

Για να λειτουργήσει η εκπαίδευση εξ αποστάσεως σωστά, όμως, χρειάζεται κάθε σπίτι να διαθέτει ηλ. υπολογιστή ή laptop/tablet, internet και εκτυπωτή.

Το αίτημα των γονιών για δωρεάν εξοπλισμό

Πριν μερικές μέρες, 9 δήμαρχοι της Αττικής ζήτησαν από την Υπουργό Παιδείας να βοηθήσει μαθητές και φοιτητές να να εξασφαλίσουν τον απαραίτητο εξοπλισμό ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν με επάρκεια στην τηλεκεπαίδευση. Αντίστοιχο αίτημα εξέφρασε μα ανακοίνωσή της και η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Ελλάδος .

Ο Δήμος Καρύστου πρωτοστατεί

Ο πρώτος Δήμος που ανταποκρίθηκε στο παραπάνω αίτημα είναι η Κάρυστος που θα παρέχει δωρεάν tablets, εκτυπωτές αλλά και πρόσβαση στο διαδίκτυο στους μαθητές που αδυνατούν να τα καλύψουν. Συγκεκριμένα, ανακοίνωσε τα εξής:

«Στη δύσκολη και πρωτόγνωρη συγκυρία που ζούμε, ο Δήμος Καρύστου στέκεται δίπλα στους μαθητές της περιοχής μας. Σε συνεννόηση με τους διευθυντές των σχολείων και τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων ο Δήμος Καρύστου θα παρέχει δωρεάν tablets και πρόσβαση στο διαδίκτυο καθώς και δωρεάν εκτυπώσεις στους μαθητές που αδυνατούν να καλύψουν τα παραπάνω , ώστε όλοι να έχουν τη δυνατότητα συμμετοχής στην εκπαίδευση, μέσω διαδικτύου, που πραγματοποιεί το Υπουργείο Παιδείας. Η δαπάνη της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας θα καλυφθεί εξ ολοκλήρου από τις μισθοδοσίες του Δημάρχου και των Αντιδημάρχων.»

από Αλεξάνδρα Κεντρωτή mama365 και Πηγή: ikarystos.gr

Διαβάστε επίσης...

Απεβίωσε ο εθνικός ευεργέτης Ιάκωβος Τσούνης

TweetΈφυγε το Σάββατο από τη ζωή σε ηλικία 97 ετών ο Ιάκωβος Τσούνης, εφοπλιστής και …

Ε. Στυλιανίδης: Έρχονται τα Πειραματικά σχολεία στη Ροδόπη

Tweet Αρωγός και για την δημιουργία Καλλιτεχνικού Σχολείου στον Δήμο Κομοτηνής δηλώνει ο βουλευτής Ανδρέας Αγελαρίδης …

Self-tests: επιστροφή όλων στο σχολείο με ασφάλεια

TweetΟι ρυθμίσεις για την εφαρμογή του μέτρου του δωρεάν αυτοδιαγνωστικού ελέγχου από τον κορωνοϊό σε …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *