Θέλησαν να διαγράψουν από Σύλλογο Π.Ε τη δασκάλα που έκανε μαθήματα στη Χρυσή Αυγή

Δημοσιεύουμε την επιστολή που μας έστειλε συνάδελφος με προσωπικές του απόψεις καταγγέλοντας επώνυμα την προσπάθεια να διαγράψουν συνάδελφο από Σύλλογο επειδή συμμετείχε στα “μαθήματα” της Χρυσής Αυγής.

 

“«Έργα και ημέραι» των εκπαιδευτικών παρατάξεων της Αριστεράς του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε.  «Αλέξανδρος Δελμούζος»,  ή… «οι τα φαιά φορούντες και περί (δημοκρατικής) ηθικής λαλούντες.» (Κ. Π. Καβάφης)

 

Του  Χρυσοβαλάντη Δημητρόπουλου*

Αυτό που επιχειρήθηκε να γίνει την Πέμπτη, 6 Ιουνίου 2013, στις εκλογές του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης “Αλέξανδρος Δελμούζος” για την ανάδειξη αντιπροσώπων στην 82η Γενικής Συνέλευση της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος, στην κυριολεξία, δεν έχει προηγούμενο!!! Η προσκείμενη στο ΚΚΕ παράταξη της ΕΣΑΚ – ΔΕΕ,  σε πλήρη σύμπνοια και αγαστή συνεργασία με τις υπόλοιπες παρατάξεις της Αριστεράς (ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ – ΚΙΝΗΣΕΙΣ-ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ, ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ και ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ – ΠΑΣΚ Π.Ε.) κατέθεσε στο Προεδρείο της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου σχέδιο ψηφίσματος, με το οποίο καλούσε τους παριστάμενους εκπαιδευτικούς (που δεν ξεπερνούσαν ούτε τους… πενήντα (50), να ψηφίσουν υπέρ της… διαγραφής(!!!) δασκάλας που υπηρετεί σε σχολείο της Ανατολικής Αττικής, επειδή… είχε ανταποκριθεί σε σχετικό δημόσιο κάλεσμα του νόμιμα αναγνωρισμένου από το δημοκρατικό μας πολίτευμα και εισηγμένου με την ψήφο 500.000 Ελλήνων ψηφοφόρων στη Βουλή των Ελλήνων πολιτικού κόμματος της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ και είχε διδάξει Ιστορία (όχι εκείνη την αποκρουστική Ιστορία της Ρεπούση, αλλά τη γνήσια ελληνική Ιστορία) σε παιδιά του Δημοτικού Σχολείου στα γραφεία του εν λόγω κόμματος, στην Αρτέμιδα, με τη σύμφωνη μάλιστα γνώμη των γονέων αυτών !!! Βέβαια, το σχετικό κλίμα είχε διαμορφωθεί κατάλληλα, όταν η παράταξη της ΕΣΑΚ – ΔΕΕ, σε δελτίου τύπου που ανάρτησε στην επίσημη ιστοσελίδα του (http://www.syllogosdelmouzos.gr) γνωστοποιούσε ότι «την Τρίτη 6-3-2013 κλιμάκιο των εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ, με επικεφαλής την εκπρόσωπο του ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών στο Δ.Σ. της ΔΟΕ, έκανε περιοδεία (sic!!!) στο Δημοτικό σχολείο Γλυκών Νερών, στο οποίο εργάζεται εκπαιδευτικός που συμμετείχε στα μαθήματα «διάπλασης των παίδων» της Χρυσής Αυγής», ενώ, παράλληλα, ενημέρωνε και τους αναγνώστες του δελτίου τύπου ότι «το ΠΑΜΕ έχει ήδη καταθέσει ψήφισμα στο Σύλλογο Εκπαιδευτικών Αλ. Δελμούζος στον οποίο ανήκει η εκπαιδευτικός των μαθημάτων της Χρυσής Αυγής, ζητώντας να θέσει θέμα διαγραφής της από το σωματείο στην επόμενη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου

Αμέσως μετά, στις 28-05-2003, η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ – ΠΑΣΚ Π.Ε., σε ανοιχτή πρόσκληση προς όλες τις παρατάξεις του Συλλόγου, πάλι στην επίσημη ιστοσελίδα του Συλλόγου,  έκανε λόγο για τη δημιουργία μιας επιτροπής, η οποία «να συντάξει κείμενο-ψήφισμα, με το οποίο θα καταδικάζει τo φασισμό, το ρατσισμό και τη ξενοφοβία και τους εκφραστές τους, αφού οι πρακτικές του μίσους, της βίας και της προώθησης των ναζιστικών αντιλήψεων δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές από το δημοκρατικό και τον εκπαιδευτικό κόσμο του Συλλόγου μας.»

Έτσι λοιπόν, έχοντας προετοιμάσει «κατάλληλα» το έδαφος, η παράταξη της ΕΣΑΚ-ΔΕΕ εισήγαγε προς ψήφιση το σχέδιο ψηφίσματός της. Τότε, ζήτησα αμέσως το λόγο από την Πρόεδρο της Συνέλευσης και ανέφερα στους παριστάμενους συναδέλφους ότι δεν είχα απολύτως καμιά αντίρρηση να ψηφιστεί εκ μέρους μας η καταδίκη του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, με την προϋπόθεση όμως, να καταδικαστούν ταυτόχρονα με τον ίδιο κατηγορηματικό και ξεκάθαρο τρόπο τόσο και οι εθνομηδενιστές, νεογενίτσαροι και νεοδοσίλογοι Ρεπούση και Τατσόπουλος, για τις ανιστόρητες αντεθνικές θέσεις και απόψεις τους («συνωστισμός» της Σμύρνης, άρνηση Ποντιακής γενοκτονίας, κα), όσο και, κατ’ επέκταση, οι εκπαιδευτικοί εκείνοι του Συλλόγου, που «ασπάζονται ευλαβικά» και επικροτούν τις απόψεις τους.

Δυστυχώς, για την ενωμένη –μόνο στο θέμα αυτό- Αριστερά, αναγκάστηκε μετά από τις παραπάνω αντιδράσεις, αλλά και από τις αντιδράσεις μερίδας των παριστάμενων εκπαιδευτικών σχετικά με το περιεχόμενο του ψηφίσματος αλλά και τη νομιμότητα λήψης απόφασης διαγραφής συναδέλφου, να αποσύρει άρον άρον το… «ψήφισμά» της και να προτείνει τη συζήτησή του στο μέλλον σε άλλη Γενική Συνέλευση, γενικά και αόριστα.

Ειλικρινά, δεν είχα σκοπό να κάτσω να γράψω όλα τα προαναφερθέντα γεγονότα. Εξωθήθηκα αγανακτισμένος και οργισμένος προς αυτό όμως, από την άκρως υποκριτική και επιλεκτική… «ευαισθησία» του συνόλου των προσκείμενων στην ευρύτερη Αριστερά παρατάξεων του Συλλόγου «Αλέξανδρος Δελμούζος», τα μέλη των οποίων έχουν το περίσσιο θάρρος να αναθεματίζουν μετά βδελυγμίας όπου βρουν κι όπου σταθούν το κόμμα της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, την ίδια στιγμή, που «ποιούν την νήσσαν» στους πολιτικά ομογάλακτούς τους, σύγχρονους «Εφιάλτες» και γνήσιους εκφραστές του εθνομηδενισμού, Ρεπούση και Τατσόπουλο, που θέλουν να ισοπεδώσουν την ιστορία της πατρίδας μας και να δημιουργήσουν στρατιές ανιστόρητων και ιστορικά απαίδευτων μαθητών, που θα αποτελέσουν στο μέλλον βορρά στα αδηφάγα όρνεα που περιστοιχίζουν και απειλούν την πατρίδα μας. Δεν είδαν, δε διάβασαν και δεν άκουσαν τίποτα!!! Και όχι μόνο αυτό, αλλά επιχειρούν απροκάλυπτα να «χτυπήσουν» τους –κατ’ αυτούς- εκφραστές του φασισμού, ναζισμού, ρατσισμού και ξενοφοβίας με μεθόδους που, στην πράξη, υπερβαίνουν κατά πολύ τα όρια της Δημοκρατίας και αγγίζουν τα αντίστοιχα όρια του πραγματικού φασισμού. Με άλλα λόγια δηλαδή, επιλέγουν να χρησιμοποιούν συνειδητά πολιτικές και ιδεολογικές μεθόδους «ομοιοπαθητικής», σε σχέση με εκείνο που θέλουν να πολεμήσουν, πάντα, στο όνομα της δικής τους… «δημοκρατίας», έτσι όπως μόνο αυτοί την αντιλαμβάνονται!!!

     «Ίσως είναι αναπόφευκτο, ίσως είναι υποχρεωμένος να διαλέξει κανείς ανάμεσα στο να μην είναι απολύτως τίποτα και στο να υποκρίνεται αυτό που είναι», είχε γράψει ο γνωστόςΓάλλος φιλόσοσφος Jean-Paul Sartre. Δεν ξέρω τι διαλέξατε εσείς, αγαπητοί κύριοι των αριστερών παρατάξεων αλλά, πριν διαλέξετε, κοιταχτείτε και λίγο στον καθρέφτη, για να δείτε και το ποιος έχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης στην αναρρίχηση της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ στο ποσοστό του 14,5% (!!!),σύμφωνα με την τελευταία  δημοσκόπηση της Pulse που έγινε για λογαριασμό της εφημερίδας «Το Ποντίκι». Και, για την ιστορία: ΠΑΣΟΚ 7%, ΔΗΜΑΡ. 4%, ΚΚΕ 6%. Και εις άλλα, με υγεία…

 

*Δάσκαλος 3ου Δ. Σχ. Ραφήνας – Μεταπτυχιακός φοιτητής”

Διαβάστε επίσης...

Εκδήλωση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, με θέμα: «Χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά»

TweetO Πειραϊκός Σύνδεσμος, το Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων και η Φιλολογική Στέγη Πειραιώς σας …

Κριτήρια επιλογής και όροι υποβολής διδακτικών σειρών και προαιρετικών βοηθημάτων για τη β’ ξένη γλώσσα δημοτικού σχολείου για το σχολικό έτος 2024-2025

Tweet Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι για το σχολικό έτος 2024-2025 θα …

Οι απαντήσεις του υπ. Παιδείας σε θέματα σχολείων της Γερμανίας

TweetΣε συνάντηση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας  Γερμανίας με τον Γενικό Γραμματέα   …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *