Μαργαρίτα Ιωαννίδου : 4 βιβλία διασκευασμένης ελληνικής λογοτεχνίας

Η Μαργαρίτα Ιωαννίδου έχει εκδώσει 4 βιβλιαράκια  διασκευασμένης ελληνικής λογοτεχνίας. Είναι  όλα  σε απλοποιημένη μορφή, κατάλληλη για μαθητές που μαθαίνουν ελληνικά σαν δεύτερη/ξένη γλώσσα. Είναι κυρίως κατάλληλα  για μέσο επίπεδο γλωσσομάθειας  (Β1 – Β2) σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς για τις γλώσσες.

Είναι τα παρακάτω βιβλία:

«Παραμύθι Χωρίς Όνομα» της Πηνελόπης Δέλτα (Έκδοση 2012)

«Ποιος ήταν ο Φονιάς του Αδελφού μου» του Γεώργιου Βιζυηνού (Έκδοση 2017)

«Το μόνο της Ζωής του Ταξίδι» του Γεώργιου Βιζυηνού (Έκδοση 2018)  και

«Οι Έμποροι των Εθνών» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη (Έκδοση 2019).

Στόχος της συγγραφέας είναι να βοηθηθούν οι μαθητές να χαρούν χωρίς μεγάλη δυσκολία μερικά από τα ωραιότερα βιβλία της ελληνικής λογοτεχνίας, και συγχρόνως να βελτιώσουν τα ελληνικά τους.

Η Μαργαρίτα Ιωαννίδου γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε οικονομικά στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο του Πειραιά, και εργάστηκε σαν Ορκωτή Λογίστρια.

Η Μαργαρίτα Ιωαννίδου ασχολήθηκε με την διδασκαλία των ελληνικών ως δεύτερης γλώσσας, εθελοντικά για δυο χρόνια, κάνοντας μαθήματα σε μετανάστες.

Κατά την διάρκεια της εμπειρίας της, διαπίστωσε, όπως αναφέρει η ίδια, ότι υπήρχαν ελάχιστα βιβλία της νεοελληνικής λογοτεχνίας διασκευασμένα σε απλοποιημένη μορφή. Βιβλία δηλαδή, κατάλληλα να χρησιμοποιηθούν σαν βοηθήματα στην διδασκαλία των ελληνικών, και επίσης να διαδώσουν την νεοελληνική λογοτεχνία.

 

Διαβάστε επίσης...

“Γονείς – ελικόπτερα”: Στο σχολείο με επιθετική διάθεση

Tweet Εισαγωγικό κείμενο και μετάφραση του Δημήτρη Τσουκάλη Ένα φαινόμενο που παίρνει διαστάσεις στην Εκπαίδευση είναι οι …

Η άνοδος της θερμοκρασίας στην Ανταρκτική συρρίκνωσε την τρύπα του όζοντος

TweetΗ τρύπα του όζοντος είχε το 2019 τη μικρότερη έκτασή της από τότε που οι …

ΔΟΕ : Συμπαράσταση στην εκπαιδευτικό που στοχοποιήθηκε από το σύλλογο γονέων Βαθέος Σάμου. Κήρυξη 3ωρης διευκολυντικής στάσης εργασίας

TweetΣυμπαράσταση στην εκπαιδευτικό που στοχοποιήθηκε από το σύλλογο γονέων Βαθέος Σάμου. Κήρυξη 3ωρης διευκολυντικής στάσης …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *