Συγκλονιστική ιστορία “χάτσικο” στην Ελλάδα : Σκύλος δεν αποχωρίζεται το εκκλησάκι του αφεντικού του

Συνηθίζουμε στην Ελλάδα στο σημείο που χάνεται κάποιος σε τροχαίο να χτίζουμε ένα εκκλησάκι στη μνήμη του.Σε ένα τέτοιο εκκλησάκι στη Ναυπακτία που φτιάχτηκε στη μνήμη ενός 40χρονου που σκοτώθηκε το 2007 έχουμε μια νέα συγκλονιστική ιστορία “χάτσικο” στην Ελλάδα.

Είναι γνωστή η ιστορία του λευκού κουταβιού που συγκίνησε χιλιάδες ανθρώπους ανά τον κόσμο το 1924 επειδή περίμενε στο σταθμό του τρένου το αφεντικό του, Χιντεσάμπουρο Ουένο, καθηγητή στο πανεπιστήμιο του Τόκιο, που δεν επέστρεψε ποτέ γιατί πέθανε.

Η ιστορία μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο το 2009, με τον τίτλο Hachiko: A Dog’s Story (Χάτσικο: Η ιστορία ενός σκύλου). Τον ρόλο του καθηγητή ενσάρκωσε ο Ρίτσαρντ Γκιρ σε μια συγκινητική ταινία που κέρδισε τις εντυπώσεις.

Σύμφωνα με το nafpaktianews εδώ και ενάμιση χρόνο ο σκύλος της δικής μας ιστορίας ζει στο εκκλησάκι που χτίστηκε στη μνήμη του αφεντικού του στην Παλαιά περιφερειακή οδό προς τον ποταμό Εύηνο.Έφυγε μόνος του και πήγε 12 χιλιόμετρα μακριά στο τραγικό σημείο και μένει εκεί μόνιμα με τη φροντίδα των περαστικών.

 

 

 

Διαβάστε επίσης...

Εκδήλωση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, με θέμα: «Χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά»

TweetO Πειραϊκός Σύνδεσμος, το Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων και η Φιλολογική Στέγη Πειραιώς σας …

Κριτήρια επιλογής και όροι υποβολής διδακτικών σειρών και προαιρετικών βοηθημάτων για τη β’ ξένη γλώσσα δημοτικού σχολείου για το σχολικό έτος 2024-2025

Tweet Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι για το σχολικό έτος 2024-2025 θα …

Οι απαντήσεις του υπ. Παιδείας σε θέματα σχολείων της Γερμανίας

TweetΣε συνάντηση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας  Γερμανίας με τον Γενικό Γραμματέα   …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *