Νότης Μαριάς στην Ευρωβουλή: Να μπει τέλος στην ομηρεία 20000 Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών Δασκάλων

Νότης Μαριάς στην Ευρωβουλή: Να μπει τέλος στην ομηρεία 20000 Αναπληρωτών Εκαπαιδευτικών Δασκάλων

Οριστική ρύθμιση για το μόνιμο διορισμό τους

 

Το χρόνιο πρόβλημα της ομηρείας των Αναπληρωτών Εκαπαιδευτικών Δασκάλων έφερε, για πολλοστή φορά, στην Ευρωβουλή, ο Πρόεδρος του Κόμματος, Ευρωβουλευτής Καθηγητής Νότης Μαριάς, κατά την παρέμβασή του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο την Τρίτη 16/4/2019, υπογραμμίζοντας την ανάγκη οριστικής ρύθμισης για τον μόνιμο διορισμό τους.

Η ομηρεία 20000 Αναπληρωτών Εκαπαιδευτικών Δασκάλων, που στελεχώνουν τα σχολεία της ελληνικής επικράτειας, παραβιάζει την ισχύουσα ευρωπαϊκή νομοθεσία και συνιστά εργασιακή εκμετάλλευση από πλευράς του ελληνικού δημοσίου, τόνισε ο Νότης Μαριάς, ζητώντας, για μια ακόμη φορά, την εφαρμογή της οδηγίας 1999/70/ΕΚ του Συμβουλίου.

Κατά την τοποθέτησή του ο Νότης Μαριάς επισήμανε: «H Ευρωπαϊκή Ένωση, αντί να δρομολογεί την ίδρυση ευρωπαϊκής υπηρεσίας για την εργασία, καλό θα είναι, κυρίως με την Κομισιόν, να κοιτάξει την εφαρμογή της ήδη ισχύουσας νομοθεσίας και όσα κράτη παραβιάζουν τη νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα εργασιακά να τα παραπέμψει στο δικαστήριο. Επανέρχομαι για πολλοστή φορά στην εφαρμογή της οδηγίας 1999/70/ΕΚ του Συμβουλίου και ζητώ την εφαρμογή της συγκεκριμένης οδηγίας, όπως είπα και σε προηγούμενες ομιλίες μου. Ζητώ την εφαρμογή της συγκεκριμένης οδηγίας στην περίπτωση των αναπληρωτών δασκάλων. Από τους 80000 δασκάλους οι 20000 είναι αναπληρωτές, βρίσκονται σε ομηρία, τους εκμεταλλεύεται το ελληνικό δημόσιο και πρέπει επιτέλους να περάσει στο διορισμό τους. Δεν μπορεί οι άνθρωποι αυτοί να βρίσκονται υπό πίεση, προκειμένου να πετύχουν και την επόμενη χρονιά να επαναπροσληφθούν. Πρέπει να υπάρξει οριστική ρύθμιση της περίπτωσης αυτής».

Επισυνάπτεται Βίντεο με την παρέμβαση του Νότη Μαριά:

 

Διαβάστε επίσης...

Παράταση ισχύος των πινάκων κατάταξης υποψήφιων αναπληρωτών

Tweet Παράταση ισχύος των πινάκων κατάταξης υποψήφιων αναπληρωτών – ωρομίσθιων εκπαιδευτικών της Γενικής Εκπαίδευσης και …

ΗΠΑ: Καταγράφηκε ο πρώτος θάνατος που φαίνεται να συνδέεται με τη χρήση ηλεκτρονικού τσιγάρου

TweetΈνας ενήλικος στο Ιλινόις των ΗΠΑ υπέκυψε σε μια σοβαρή πνευμονολογική ασθένεια, η οποία προκλήθηκε …

Το Πανεπιστήμιο Αθηνών στέλνει μήνυμα στους εξωγήινους;

TweetΟι βόλτες στο Google Maps έχουν φέρει αρκετές φορές στην επιφάνεια περίεργες και εντυπωσιακές ειδήσεις, …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *