Εξίσωση των δικαιωμάτων των αναπληρωτών – Ανοιχτή επιστολή στον υπουργό Παιδείας

Ανοιχτή επιστολή προς τον υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, με αφορμή την περίπτωση αναπληρώτριας, που αποτυπώνει με τραγικό τρόπο την ανάλγητη αντιεκπαιδευτική πολιτική και της σημερινής κυβέρνησης, που αφαιρεί εκτός από μισθολογικά κι εργασιακά δικαιώματα, ακόμα και το στοιχειώδες δικαίωμα ενός εργαζόμενου να αρρωστήσει, απέστειλε η Α’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης.

Η συγκεκριμένη αναπληρώτρια, που έχει νοσήσει από καρκίνο, είχε προσληφθεί στις 21-09-2018 και είχε κάνει αίτηση μετακίνησης στο υπουργείο Παιδείας. Αν και δεν προβλεπόταν νομικά, η αίτηση εγκρίθηκε στις 09/01/2019, ωστόσο για κάποιο διάστημα, η αναπληρώτρια πήρε άδεια άνευ αποδοχών, αφού είχε εξαντλήσει κάθε είδους άδεια που δικαιούταν. Αυτό σημαίνει ότι εκτός από χρήματα έχασε και περίπου δύο μήνες προϋπηρεσία, γεγονός άδικο και ίσως καθοριστικό ενόψει των επικείμενων μόνιμων διορισμών στην εκπαίδευση.

Η Α’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης στην επιστολή της αναφέρει μεταξύ άλλων: «Σε καμιά περίπτωση δε πρόκειται να δεχτούμε να υπάρξουν εργαζόμενοι δεύτερης κατηγορίας. Η συνάδελφος με αυτό το καθεστώς δεν είχε άδεια ούτε καν τις μέρες που υποβαλλόταν σε θεραπεία! Εργαζόταν κανονικά, ενώ, αν ήταν μόνιμη, θα δικαιούταν μακροχρόνια άδεια!

Κάθε εργαζόμενος δικαιούται να ζει αξιοπρεπώς, να μπορεί να ονειρεύεται, να σχεδιάζει τον οικογενειακό προγραμματισμό του, να προσφέρει το καλύτερο στα παιδιά του, να έχει την περίθαλψη που του αξίζει.

Δεν συμβιβαζόμαστε με την σημερινή κατάσταση: Να φοβόμαστε να μην αρρωστήσουμε πάνω από 15 μέρες ή να προσπαθούμε να παίρνουμε αναρρωτική άδεια ανά 3 ημέρες γιατί από την 4η μέρα και μετά μας πληρώνει το ΙΚΑ.

Απαιτούμε:

• Να αναγνωριστεί ως χρόνος πραγματικής υπηρεσίας η άδεια άνευ αποδοχών που αναγκάστηκε να πάρει η συνάδελφος προκειμένου να πολεμήσει και να θεραπευτεί από τον καρκίνο.

• Να της αποδοθούν όλες οι αποδοχές και τα ένσημα ως περίοδος κανονικής άδειας.
Στον 21ο αιώνα με την επιστήμη και την τεχνολογία να αναπτύσσονται συνεχώς και τον πλούτο να συγκεντρώνεται σε όλο και λιγότερα χέρια, ξεκαθαρίζουμε ότι δεν θα ρίξουμε τον πήχη των απαιτήσεων στη μόρφωση και τη ζωή μας στα Τάρταρα.

ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΟΝΙΜΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ!
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΕΞΙΣΩΣΗ ΑΔΕΙΩΝ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΜΕ ΤΩΝ ΜΟΝΙΜΩΝ!

Απαιτούμε εδώ και τώρα για όλους τους συναδέλφους αναπληρωτές:

• Πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα.

• Δικαίωμα σε αναρρωτική άδεια με καθεστώς ίδιο με των μονίμων, με πλήρεις αποδοχές, καταβολή ενσήμων και αναγνώριση της προϋπηρεσίας.

• Μόνιμη και σταθερή δουλειά – Μόνιμοι και μαζικοί διορισμοί!».

Διαβάστε επίσης...

Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ: «Σε κατάπτωση η παιδεία, σε παρακμή η Ελλάδα αλλά δεν θα πεθάνει»

TweetΜια γυναίκα δυναμική και πρωτοπόρα, μια προσωπικότητα σοφή και χαρισματική, ταυτόχρονα όμως ένας άνθρωπος σεμνός, …

Επιγραφική : Το μάθημα που θα έπρεπε να γίνει υποχρεωτικό

TweetΑρχαία Ελληνικά μνημεία και επιγραφές διαθέτουν κι άλλες χώρες.Περηφανεύονται για αυτές τις αρχαιότητες, τις εκθέτουν …

Κοινή πανεκπαιδευτική διακήρυξη ΔΟΕ-ΟΛΜΕ-ΟΙΕΛΕ για την Απεργία της 24ης Σεπτεμβρίου 2019

TweetΟι τρεις εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες (ΔΟΕ,ΟΛΜΕ,ΟΙΕΛΕ) δίνουν τα τελευταία χρόνια κοινό αγώνα για την προάσπιση του …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *