Μεσσηνία: Παιδί με κυστική ίνωση αποκλεισμένο από το σχολείο

Ευθύνες στον Δήμο Πύλου – Νέστορος και την Περιφέρεια Πελοποννήσου, αλλά και στην  κυβέρνηση επιρρίπτει ο δημοτικός συνδυασμός “Λαϊκή Συσπείρωση” για το γεγονός, όπως καταγγέλλει σε ανακοίνωσή του, ότι ενώ “μπήκε ο Φλεβάρης, η σχολική χρονιά κοντεύει να τελειώσει και με ευθύνη κράτους, δήμου, Περιφέρειας ένα παιδί με κυστική ίνωση δεν μπορεί να έχει πρόσβαση στο δημοτικό του σχολείο”.

Αφού επισημαίνει ότι “η μόρφωση είναι αναφαίρετο δικαίωμα κάθε παιδιού, το ίδιο και η πρόσβαση στο σχολείο του”, η ανακοίνωση διευκρινίζει ότι “ο μαθητής του δημοτικού που έχει την ατυχία να αντιμετωπίζει αυτό το σοβαρό πρόβλημα υγείας δεν μπορεί να μεταβεί από το χωριό του, τον Μεσοπόταμο, στο Δημοτικό Σχολείο του Χανδρινού για να παρακολουθήσει τα μαθήματά του, να παίξει με τους συμμαθητές του, να κοινωνικοποιηθεί, γιατί δεν του εξασφαλίζεται όχημα και το αντίστοιχο κονδύλι για τη μεταφορά του”.

Οπως σημειώνεται, ειδικότερα, “η φύση της ασθένειας του παιδιού είναι τέτοια που δεν του επιτρέπει τη μετακίνηση με τα μαθητικά λεωφορεία του ΚΤΕΛ, αλλά απαιτείται ατομική μεταφορά από και προς το σχολείο, όπως και σε άλλες μετακινήσεις του, π.χ. οι συχνές επισκέψεις του στο Νοσοκομείο Παίδων στην Αθήνα”, ενώ παράλληλα καταγγέλλεται ότι “η πολυέξοδη αντιμετώπιση του προβλήματος υγείας του παιδιού έχει φορτωθεί αποκλειστικά στις πλάτες των γονιών του, οι οποίοι δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στο αυξημένο κόστος φαρμάκων, μετακινήσεων και της γενικότερης περίθαλψής του. Αυτή είναι η μεταμνημονιακή κανονικότητα και η δίκαιη ανάπτυξη για την οποία πανηγυρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Οι γραφειοκρατικές καθυστερήσεις για τη χορήγηση οχήματος-κονδυλίου για αυτόν τον σκοπό είναι απαράδεκτες. Επρεπε να έχουν λυθεί χτες! Το μόνο που πετυχαίνουν αυτές οι καθυστερήσεις είναι να περιθωριοποιούν ένα παιδί που εξ αιτίας της ασθένειάς του παλεύει και θέλει να χαρεί τη ζωή”.

Καταλήγοντας η ανακοίνωση επισημαίνει ότι “χωρίς καμία καθυστέρηση πρέπει να χορηγηθεί όχημα για τη μεταφορά του μαθητή από και προς το σχολείο του. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του παιδιού στο σχολείο να υπάρχει κατάλληλα ειδικευμένο νοσηλευτικό προσωπικό, ώστε να εξασφαλίζει την απρόσκοπτη φοίτηση του παιδιού εκεί.

Να καλυφθούν με ευθύνη δήμου και Περιφέρειας τα έξοδα μετακίνησης του παιδιού από και προς το Παίδων στην Αθήνα”.

eleftheriaonline.gr

Διαβάστε επίσης...

Παρέμβαση στη Βουλή για την κάλυψη των θέσεων εκπαιδευτικών στα σχολεία

TweetΗ Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, τοποθετούμενη στο πλαίσιο της κοινής συνεδρίασης των Διαρκών …

Φεύγει για τη Βοστώνη ο μικρός Παναγιώτης-Ραφαήλ – ΤΩΡΑ

TweetΟ πατέρας του μικρού Παναγιώτη –Ραφαήλ, Γιώργος Γλωσσιώτης, σε δηλώσεις του μετά από συνάντηση με …

Για την επίθεση γονέα σε εκπαιδευτικό στα Χανιά

TweetΓια την επίθεση γονέα σε εκπαιδευτικό στα Χανιά Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., αφού έλαβε …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *