“Υπουργέ της αμάθειας”

Το νέο σύστημα προσλήψεων των εκπαιδευτικών προκάλεσε οξεία αντιπαράθεση μεταξύ του γενικού γραμματέα του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, και του υπουργού Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου.

Ο υπουργός κατέθεσε στη Βουλή τη νέα μοριοδότηση για τον διορισμό των εκπαιδευτικών και χαρακτήρισε «δίκαιο το σύστημα που εξισορροπεί μεταξύ της προϋπηρεσίας και των ακαδημαϊκών προσόντων, όπως επιβάλλει το Σύνταγμα”.

Ο Δ. Κουτσούμπας ζήτησε «εδώ και τώρα» 30.000 μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών επικρίνοντας την προσπάθεια να αποσυνδεθεί το πτυχίο από το επάγγελμα.

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ απάντησε οργισμένα στον Κ. Γαβρόγλου, όταν ο υπουργός Παιδείας εξέφρασε την απορία του για το ποίο σύστημα διορισμών προτείνει το ΚΚΕ.

Ο Δ. Κουτσούμπας προέτρεψε τον Κ. Γαβρόγλου «να αφήσετε το ‘αθώο΄’ υφάκι» και να μιλάει «ντόμπρα και σταράτα», καθώς γνωρίζει τι προτείνει το ΚΚΕ. Ο Δ. Κουτσούμπας αντέδρασε και στην κριτική του Κ. Γαβρόγλου για το αίτημα για 30.000 διορισμούς θυμίζοντας τις προεκλογικές υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ τον χαρακτήρισε «υπουργέ της αμάθειας και των Μνημονιακών μεταρρυθμίσεων».

Για πρώτη φορά μόνιμοι διορισμοί

Ο Κ. Γαβρόγλου υπογράμμισε ότι πρώτη φορά μετά από δέκα χρόνια γίνονται 15.000 μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών κι επισήμανε ότι ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης έχει τονίσει ότι δεν θα κάνει διορισμούς. Ο Κ. Γαβρόγλουσημείωσε ότι η προϋπηρεσία μοριοδοτείται μέχρι 120 μήνες, πάνω κι από τα αιτήματα των εκπαιδευτικών, ενώ επέμεινε στη σημασία της μοριοδότησης των ακαδημαϊκών προσόντων των εκπαιδευτικών παρατηρώντας χαρακτηριστικά: «τέρμα εσύ, ποτέ, αυτό θα πούμε;» Ο Κ. Γαβρόγλου χαρακτήρισε «τρελή φιλολογία» τα περί απολύσεων, ενώ απέρριψε την κριτική ότι αποσυνδέεται το πτυχίο από το επάγγελμα.

Δ. Κουτσούμπας: “Τους λέτε το πτυχίο δεν είναι αρκετό, να ζητάτε μία ζωή προσόντα”

Ο Δ. Κουτσούμπας επισήμανε ότι με το νέο σύστημα διορισμών «ανακυκλώνεται το καθεστώς της αδιοριστίας και των αναπληρωτών», ενώ σημείωσε ότι οι εκπαιδευτικοί «πήραν πτυχίο και τώρα τους λέτε «δεν είναι αρκετό, να ζητάτε μία ζωή προσόντα». Ο Δ. Κουτσούμπας απάντησε και στο επιχείρημα ότι οι περιορισμένοι πόροι δεν επιτρέπουν επιπλέον διορισμούς εκπαιδευτικών τονίζοντας ότι η κυβέρνηση βρίσκει να διαθέσει τέσσερα δισ. ευρώ για την «πολεμική μηχανή» του ΝΑΤΟ.

Διαβάστε επίσης...

Εκδήλωση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, με θέμα: «Χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά»

TweetO Πειραϊκός Σύνδεσμος, το Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων και η Φιλολογική Στέγη Πειραιώς σας …

Κριτήρια επιλογής και όροι υποβολής διδακτικών σειρών και προαιρετικών βοηθημάτων για τη β’ ξένη γλώσσα δημοτικού σχολείου για το σχολικό έτος 2024-2025

Tweet Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι για το σχολικό έτος 2024-2025 θα …

Οι απαντήσεις του υπ. Παιδείας σε θέματα σχολείων της Γερμανίας

TweetΣε συνάντηση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας  Γερμανίας με τον Γενικό Γραμματέα   …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *