Στον Πύργο έκαναν τη διαφορά : Ενωμένοι σε μια εκδήλωση Μνήμης για τους Μόνιμους Αναπληρωτές

Γράφει η Νάνσυ Σπυροπούλου στην Πατρίς

Η συγκίνηση περίσσεψε στην επιτυχημένη εκδήλωση που διοργάνωσαν ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πύργου με την ΕΛΜΕ Ηλείας, με θέμα «Μόνιμοι Αναπληρωτές: Ένα κοινωνικό πρόβλημα», η οποία ήταν αφιερωμένη στη μνήμη του καθηγητή Φυσικής Αγωγής – εν ζωή αναπληρωτή –  Επαμεινώνδα Θώμου, που έφυγε πρόσφατα, βυθίζοντας τη θλίψη μαθητές και εκπαιδευτικούς στην Ηλεία, στην οποία υπηρέτησε επί χρόνια.

Την εκδήλωση «άνοιξαν» μουσικά ο καθηγητής μουσικής Γιάννης Λιόλιος, (αναπληρωτής και ο ίδιος) ερμηνεύοντας το τραγούδι του (σ.σ σε στίχους της Μαρίας Αγγέλου) «Μόνιμος αναπληρωτής», και άλλα τραγούδια – σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης- , συνοδευόμενος στο πιάνο από τον καθηγητή μουσικής (και μαέστρο στην ορχήστρα «Τα χρώματα της Ήλιδας») Γιώργο Γκιντζίρη.

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΊ ΤΟΠΟΘΕΤΉΣΕΙΣ

Τους εκπαιδευτικούς – και φίλους των δυο συλλόγων – καλωσόρισαν με σύντομους χαιρετισμούς οι πρόεδροι του Συλλόγου Δασκάλων Αθανάσιος Κατσίμπελης και πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ηλείας Τρύφωνας Αθανασόπουλος, αναφερόμενοι στο κοινωνικό φαινόμενο των αναπληρωτών, που έχουν γίνει πια «μόνιμοι αναπληρωτές οι οποίοι ουσιαστικά αναπληρώνουν τους ίδιους τους εαυτούς τους», όπως είπαν. Επεσήμαναν τα σημαντικά προβλήματα που δημιουργούνται – σε εκπαιδευτικό επίπεδο αλλά και σε προσωπικό για τους ίδιους που κάθε χρόνο «οργώνουν» την Ελλάδα –  ενώ τόνισαν και την ανάγκη να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για την δικαίωσή τους, με τη μονιμοποίηση όλων των εκπαιδευτικών που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Την εκδήλωση χαιρέτισε και ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτης, εφημέριος Αγίου Διονυσίου πατ. Παναγιώτης Δημητρακόπουλος, μεταφέροντας τις ευχές και ευλογίες του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ Γερμανούς.

Το ίδιο μήνυμα – με αυτό των συναδέλφων τους – είχαν και οι χαιρετισμοί και τοποθετήσεις του μέλους της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ Αλέκου Αρβανιτίδη, του προέδρου της ΔΟΕ Αθανασίου Κικινή και του Γεν. Γραμματέα Γιώργου Τρούλη, αναφερόμενοι στο δυσανάλογο αριθμό προσλήψεων και συνταξιοδοτήσεων, τονίζοντας την ανάγκη για μαζική διεκδίκηση των κοινών αιτημάτων του εκπαιδευτικού κόσμου.  Σύντομο χαιρετισμό έκανε ο πρόεδρος του Συλλόγου Πτυχιούχων Φυσικών Αγωγής Ν. Ηλείας Θεόδωρος Αλτάνης, αναφερόμενος στην ταλαιπωρία των εκπαιδευτικών Φυσικής Αγωγής αλλά και στις δυσκολίες που δημιουργούν στελέχη της εκπαίδευσης – σε τοπικό επίπεδο – διαμορφώνοντας την σημερινή κατάσταση, ένα «θύμα» της οποίας ήταν και Νώντας Θώμος, ενώ η πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε Τριφυλλίας Μαρία Πέππα.

Σύντομες τοποθετήσεις – στο τέλος της εκδήλωσης – έκανε αιρετός Νίκος Κουσάβελος και ο πρώην πρόεδρος του Συλλόγου Κώστας Κούλης, αναφερόμενοι στα προβλήματα και στην ανάγκη επίλυσής τους.

Το συγκινητικό βίντεο για τον Νώντα Θώμο, η ανάγνωση από την αντιπρόεδρο του Συλλόγου Δασκάλων Μπία Πικέα  του μηνύματος του φίλου και συναδέλφου του Σωκράτη Λαϊνα αλλά και η δική της αναφορά σ’ ένα περιστατικό από την περίοδο που δίδασκαν στο ίδιο σχολείο, έκανε πολλά ζευγάρια μάτια να δακρύσουν, ενώ στη μνήμη του τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή.

Το πρώτο μέρος της εκδήλωσης, ολοκληρώθηκε με την ανάγνωση από την γεν. γραμματέα της ΕΛΜΕ Ευρυδίκη Παυλοπούλου, του Ψηφίσματος για τους μόνιμους διορισμούς των αναπληρωτών, το οποίο υπέγραψαν όλοι στο τέλος της εκδήλωσης.

 

ΤΟ ΒΙΒΛΊΟ

Η παρουσίαση του βιβλίου «Η μαμά μου είναι αναπληρώτρια δασκάλα», της αναπληρώτριας δασκάλας, Ελένης Αργυροπούλου, έγινε από το μέλος του Δ.Σ Χρυσοβαλάντη Δημητρόπουλο και την γραμματέα Μένια Παπουτσή, ενώ η ίδια η συγγραφέας αναφέρθηκε στους λόγους για τους οποίους θέλησε να γράψει αυτό το βιβλίο, ενώ διαβάστηκαν και χαρακτηριστικά αποσπάσματα από αυτό, τα οποία αποτελούν βιώματα και την καθημερινότητα των εκπαιδευτικών, όπως αποδείχθηκε και λίγο αργότερα, όταν αναπληρωτές εκπαιδευτικοί πήραν το λόγο και μίλησαν για τις δικές τους…περιπέτειες και περιπλανήσεις.

 

 

https://www.facebook.com/katsimpelis/media_set?set=a.10156543382634792&type=3

 

 

Διαβάστε επίσης...

Το Belem μεταφέρει την Ολυμπιακή Φλόγα και περνάει από την Γέφυρα Ρίου -Αντιρρίου (video)

TweetΜε το εντυπωσιακό τρικάταρτο ιστιοφόρο Belem, ξεκίνησε η Ολυμπιακή Φλόγα το ταξίδι της, με προορισμό …

e-Καταναλωτής: Σε λειτουργία η νέα πλατφόρμα

TweetΗ αναβαθμισμένη νέα πλατφόρμα e-Καταναλωτής είναι από σήμερα διαθέσιμη σε όλους τους καταναλωτές, χρήστες του …

Τι είναι η “θεωρία των 9 λεπτών” που βοηθάει τις μητέρες να μην έχουν τύψεις στην καθημερινότητά τους

TweetΗ ποιότητα υπερτερεί της ποσότητας και στο μεγάλωμα των παιδιών, σύμφωνα με τη θεωρία των …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *