Έγινε κι αυτό: Βεβαίωσαν παράβαση σε Διευθυντή Σχολείου για έλλειψη πιστοποιητικού ενεργητικής πυροπροστασίας

Παράβαση σχετικά με το πιστοποιητικό ενεργητικής πυροπροστασίας, βεβαίωσε κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, στον Διευθυντή του 1ου Γυμνασίου Ν. Μάκρης. Αυτό κατήγγειλε ης Ε’ ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής στη συνάντηση που είχε με τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής και  του ζήτησε την άμεση παρέμβαση του στο Δήμο Μαραθώνα-Νέας Μάκρης και στους άλλους Δήμους των σχολείων της Ανατολικής Αττικής προκειμένου να αναλάβουν τις ευθύνες τους για τα αναγκαία μέτρα πυροπροστασίας των σχολείων.
Επίσης η ΕΛΜΕ ζήτησε την παρέμβαση του Διευθυντή προς την Πυροσβεστική προκειμένου να αποσυρθούν οι βεβαιώσεις παράβασης προς τους διευθυντές των σχολείων

Η Ε’ ΕΛΜΕ Αν. Αττικής υποστηρίζει ότι :

  • Το κλιμάκιο της πυροσβεστικής προχώρησε στη βεβαίωση παράβασης χωρίς καν να ελέγξει τον χώρο και τη μελέτη πυρασφάλειας του κτιρίου.
  • Αξιοσημείωτο είναι πως η παράβαση βεβαιώθηκε με προγενέστερη ημερομηνία από τη μέρα της επίσκεψης της πυροσβεστικής στο σχολείο.
  • Ήδη από το 2013 ο διευθυντής είχε κάνει αναφορά στη σχολική επιτροπή, όταν ύστερα από δική του πρόσκληση στην πυροσβεστική είχε διαπιστωθεί πως υπήρχαν ελλείψεις στην πυροπροστασία του σχολείου.
  • Το Δ.Σ της Ε΄ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικήςεκτιμά πως οι ενέργειες αυτές είναι ιδιαίτερα επικίνδυνες και απαράδεκτες. Το θέμα της πυρασφάλειας των σχολείων είναι άμεσης προτεραιότητας και σπουδαιότητας και δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται με τη μετάθεση των ευθυνών της πολιτείας σε διευθυντές και εκπαιδευτικούς.

Τελικά μήπως θεώρησαν ότι το συγκεκριμένο σχολείο καθώς και τα υπόλοιπα ανήκουν στους διευθυντές και είναι προσωπικές τους επιχειρήσεις; Αν αυτό θεωρούς ας τους κλείσουν φυλακή!
Διαφεύγει της προσοχής, νομίζω, ότι τα σχολικά κτήρια ανήκουν εδώ και πολλά πολλά χρόνια στους δήμουςκαι αυτοί είναι υπεύθυνοι γι’ αυτά. Οι εκπαιδευτικοί έχουν αποκλειστικά και μόνον τη ΧΡΗΣΗ. Τίποτα άλλο!
Σταματήστε να μετακυλύετε τις ευθύνες σας στις πλάτες των εκπαιδευτικών. Φτάνουν αυτές που έχουν από το, λειτούργημά τους!
Τελικά το μόνο που απομένει είναι να τρελαθούν όλοι ομαδικά με τούτο το κράτος!!!!

http://fourtounis.gr

Διαβάστε επίσης...

Αύξηση 9,8% των επισκεπτών στα μουσεία της χώρας το 2018

TweetΑυξημένος κατά 9,8% ήταν πέρυσι ο αριθμός των επισκεπτών στα μουσεία της χώρας, ενώ στους …

Οι πλαστικές μπάλες στους παιδότοπους κρύβουν κινδύνους για τα παιδιά

TweetΜια έρευνα που δημοσιεύθηκε στο American Journal of Infection Control διαπίστωσε ότι οι πλαστικές μπάλες που υπάρχουν τόσο …

Τομ Χόμπσον: Αφήστε τα παιδιά να κανουν λάθη για να πετύχουν

TweetΤης Αναστασίας Τσιβγούλη «Αφήστε τα παιδιά να παίξουν, να λερωθούν, να χτυπήσουν, να κάνουν λάθη. …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *