Τιμητική διάκριση για το 32ο Δημοτικό Σχολείο Πάτρας σε Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό

Τιμητική διάκριση για το 32ο Δημοτικό Σχολείο Πάτρας σε Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό

Τιμητικές διακρίσεις απένειμε την Τετάρτη (3/4) ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, στα σχολεία που διακρίθηκαν στον 3ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους, με θέμα: «Ένας πλανήτης, μία ευκαιρία», σε ειδική εκδήλωση στο υπουργείο Παιδείας. Διακρίθηκε το 32ο Δημοτικό Σχολείο της Πάτρας.
Συνδιοργανωτές του Εκπαιδευτικού αυτού Προγράμματος είναι η Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση, στο πλαίσιο των δράσεων Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη, η Διεύθυνση Εκπαιδευτικής Τηλεόρασης του υπουργείου και το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους.
Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, σκοπός του διαγωνισμού είναι να δοθεί στους μαθητές η ευκαιρία να εκφραστούν καλλιτεχνικά, να γίνουν δημιουργοί, να εξοικειωθούν με τη «γλώσσα» της κινηματογραφικής αφήγησης, αλλά και να ευαισθητοποιηθούν ως προς την ανάγκη προστασίας του πλανήτη και εξασφάλισης όρων αξιοπρεπούς διαβίωσης για όλους τους κατοίκους του.
Ο κ. Αρβανιτόπουλος παρέδωσε τα βραβεία καλύτερης ταινίας για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, στο Δημοτικό Σχολείο Αρρένων Ρεθύμνου για την ταινία «Λουλούδια Σπασμένα» και για την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση στο Γυμνάσιο Οιχάλειας Τρικάλων για την ταινία «Κλειώ».
Πανελλήνια διάκριση πέτυχε και το 32ο Δημοτικό Σχολείο της Πάτρας, με την ταινία μικρού μήκους «Αηδόνι» κατά της ενδοσχολικής βίας και υπέρ του σεβασμού στην διαφορετικότητα.

 

Πρωταγωνιστές είναι τα ίδια τα παιδιά,το σενάριο και η θεατρική σκηνοθεσία είναι της θεατρολόγου Δήμητρας Μπακοθανάση ενώ ενεργούς ρόλους στην ταινία είχαν και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου όπως ο Διευθυντής και προιστάμενος της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαίας Παπαγεωργόπουλος Κωνσταντίνος και η αναπληρώτρια διευθύντρια του σχολείου Παναγιώτα Σωτηροπούλου.

 

Ανάλογη ήταν η συμμετοχή των δασκάλων Μανώλη Φυλλαδιτάκη και Κωνσταντίνου Κόλλια. Η ταινία που έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο: http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=5J9SZAyxZ4A
<iframe width=”560″ height=”315″ src=”http://www.youtube.com/embed/5J9SZAyxZ4A” frameborder=”0″ allowfullscreen></iframe>

 pelop.gr

Διαβάστε επίσης...

Εκδήλωση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, με θέμα: «Χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά»

TweetO Πειραϊκός Σύνδεσμος, το Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων και η Φιλολογική Στέγη Πειραιώς σας …

Κριτήρια επιλογής και όροι υποβολής διδακτικών σειρών και προαιρετικών βοηθημάτων για τη β’ ξένη γλώσσα δημοτικού σχολείου για το σχολικό έτος 2024-2025

Tweet Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι για το σχολικό έτος 2024-2025 θα …

Οι απαντήσεις του υπ. Παιδείας σε θέματα σχολείων της Γερμανίας

TweetΣε συνάντηση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας  Γερμανίας με τον Γενικό Γραμματέα   …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *