Σε κινητοποιήσεις οι Λαρισαίοι εκπαιδευτικοί

* Συμμετέχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΔΟΕ, στην Αθήνα, την Παρασκευή 30 Μαρτίου * Β. Παληγιάννης: «Αυθαίρετος και αναιτιολόγητος ο υπολογισμός των κενών»

Έκρυθμο είναι το κλίμα στην εκπαιδευτική κοινότητα της Λάρισας, μετά και από την ανακοίνωση των μεταθέσεων εκπαιδευτικών, για την κάλυψη οργανικών κενών σε σχολεία της Θεσσαλίας, όπου ικανοποιήθηκε ένα πολύ μικρό ποσοστό αιτήσεων, από το Υπουργείο Παιδείας, πολύ μικρότερο και από αυτό που πρότειναν τόσο οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, όσο και η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας.

Οι εκπαιδευτικοί οργανώνουν δυναμικές κινητοποιήσεις και συγκεκριμένα παράσταση διαμαρτυρίας αύριο Πέμπτη 29 Mαρτίου και ώρα 2 μ.μ. στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας στη Λάρισα και μεθαύριο Παρασκευή 30 Μαρτίου συμμετοχή τους στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΔΟΕ), στη 1:30 μ.μ. στα Προπύλαια στην Αθήνα, με πορεία προς τη Βουλή και το Προεδρικό Μέγαρο, με στόχο τη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό.

Τα παραπάνω θέματα συζητήθηκαν σε έκτακτη γενική συνέλευση που πραγματοποίησε χθες ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Λάρισας «Κων. Κούμας», στο αμφιθέατρο του 4ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας.

Στο πλαίσιό της, ο πρόεδρος του Συλλόγου, κ. Δημήτρης Παπαποστόλου αναφέρθηκε στις τελευταίες εξελίξεις του κλάδου και στις κινητοποιήσεις που οργανώνονται σε τοπικό και πανελλαδικό επίπεδο, με αιτήματα «Μαζικούς διορισμούς στην εκπαίδευση. Μόνιμους διορισμούς όλων των αναπληρωτών. Εξίσωση δικαιωμάτων αναπληρωτών – μόνιμων εκπαιδευτικών (άδειες, περίθαλψη, επίδομα θέσης ευθύνης κ.λπ.)».

Στις μεταθέσεις εκπαιδευτικών, που ανακοινώθηκαν την περασμένη Παρασκευή, αναφέρθηκαν οι δύο αιρετοί στο ΚΥΣΠΕ κ. Βασίλης Παληγιάννης και κ. Νίκος Φασφαλής που συμμετείχαν στη συνέλευση, καταγγέλλοντας το Υπουργείο Παιδείας για «αυθαίρετο τρόπο υπολογισμού των οργανικών κενών».

Ο κ. Παληγιάνννης υποστηρίζει ότι «το Υπουργείο παρανομεί, καθώς αυθαίρετα κρίνει τις ανάγκες κάλυψης οργανικών κενών και συγκεκριμένα αναφέρει: «Ο Διευθυντής Εκπαίδευσης Λάρισας έδωσε 41 κενά δασκάλων, η Περιφερειακή Διεύθυνση Θεσσαλίας 28 και η πολιτική ηγεσία 8. Εύλογα τίθεται το ερώτημα, τα οργανικά κενά είναι συγκεκριμένα και μετρήσιμα ή ο καθένας τα προσδιορίζει κατά το δοκούν;

Ως αιρετός του ΚΥΣΠΕ εξέφρασα την πλήρη αντίθεσή μου στον αυθαίρετο και αναιτιολόγητο υπολογισμό των κενών και την ανεύθυνη παρέμβαση της πολιτικής ηγεσίας στη διαμόρφωση του τελικού πίνακα κενών.

Η παρέμβαση της πολιτικής ηγεσίας χαρακτηρίζεται απαράδεκτη και έρχεται σε αντίθεση με τα προβλεπόμενα του Ν.3848/10 άρθρο 7 παρ.7: ‘’Οι πίνακες καταρτίζονται από τις οικείες Διευθύνσεις προσωπικού της ΚΥ οι οποίες λαμβάνουν υπόψη τις προτάσεις των Π.Δ. και τη γνώμη του ΚΥΣΠΕ’’.

Η συγκεκριμένη ενέργεια δεν τιμά κανέναν και πλήττει το κύρος και την αξιοπιστία της πολιτικής ηγεσίας και κυρίως του ΚΥΣΠΕ, που συμφωνεί με τις «άνωθεν εντολές», ενέργεια που καταδεικνύει γι’ άλλη μια φορά την έλλειψη υπευθυνότητας στην αντιμετώπιση των εκπαιδευτικών θεμάτων και την προάσπιση των θεσμών».

Η ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ

ΤΩΝ ΜΕΤΑΘΕΣΕΩΝ

Να εξετάσει τη νομιμότητα, στη μη κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων, στη Λάρισα, ζητά από τη ΔΟΕ, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Λάρισας «Κων. Κούμας».

Συγκεκριμένα σε σχετικό έγγραφό του προς την Ομοσπονδία, αναφέρει: «Με βάση το Π.Δ.50 για την πραγματοποίηση των μεταθέσεων από περιοχή σε περιοχή, καταρτίζονται κάθε σχολικό έτος πίνακες κενών οργανικών θέσεων κατά περιοχή μετάθεσης, χωριστά για δασκάλους, νηπιαγωγούς και εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων κατά κλάδο για τους πίνακες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και κατά κλάδο και ειδικότητα για τους πίνακες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Φέτος στο ΠΥΣΠΕ Λάρισας με τις γενικές μεταθέσεις δεν καλύφθηκαν 33 οργανικά κενά εκπαιδευτικών.

Παρακαλούμε να εξετάσετε, όσον αφορά στη νομιμότητα, τη μη κάλυψη όλων των οργανικών κενών, με βάση τo νομοθετικό πλαίσιο που διέπει τις μεταθέσεις των εκπαιδευτικών».

ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Σύμφωνα με τον κ. Παπαποστόλου: «Tην Παρασκευή 30 Μαρτίου η ΔΟΕ κήρυξε 3ωρη στάση εργασίας από τις 11 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι ή τις τρεις πρώτες ώρες του απογευματινού προγράμματος. Παράλληλα την ίδια μέρα ο Σύλλογός μας κήρυξε διευκολυντική τρίωρη στάση εργασίας από τις 8 το πρωί έως στις 11 το πρωί.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας σχεδιάζει να μισθώσει λεωφορείο για τους συναδέλφους που επιθυμούν να συμμετάσχουν στην παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή στην Αθήνα.

Οι συνάδελφοι που επιθυμούν να συμμετάσχουν, πρέπει να δηλώσουν τα ονόματα στο mail: konstantinoskoumas@gmail.com του Συλλόγου μέχρι και σήμερα Τετάρτη και ώρα 13:00».

ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

eleftheria.gr

Διαβάστε επίσης...

Οι χώρες της G7 συμφώνησαν σε μείωση παραγωγής του πλαστικού

Tweet“Η G7 αναγνωρίζει για πρώτη φορά ότι το επίπεδο της μόλυνσης από το πλαστικό είναι …

Μητέρα καταγγέλει νηπιαγωγό πως της κούρεψε το παιδί επειδή δεν της άρεσε το μαλλί του

TweetΈνα απίστευτο περιστατικό καταγγέλλει μητέρα παιδιού που φοιτά σε νηπιαγωγείο σε χωριό έξω από τη …

Μονιμοποιήθηκαν οι πρώτοι νεοδιόριστοι μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησής τους

TweetΟι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης ανακοινώνουν τις πρώτες μονιμοποιήσεις των νεοδιόριστων που έχουν ολοκληρώσει την αξιολόγησή τους. …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *