Στελέχη εκπαίδευσης σε σχολεία φυλακών

Επίσκεψη σε σχολικές μονάδες Καταστημάτων Κράτησης της Μαγνησίας πραγματοποίησε ο Διευθυντής Ειδικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Παναγιώτης Κασσιανός. Ο κ. Κασσιανός επικεφαλής στελεχών της εκπαίδευσης επισκέφθηκε διαδοχικά το Αγροτικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Κασσαβέτειας, το Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Βόλου και το Κατάστημα Κράτησης Νέων Βόλου. Συνοδευόμενος από την Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Θεσσαλίας κ. Ελένη Αναστασοπούλου, Προϊσταμένους εκπαίδευσης και σχολικούς συμβούλους περιηγήθηκε στις δομές εκπαίδευσης των τριών Καταστημάτων Κράτησης της Μαγνησίας, διαπίστωσε ο ίδιος τις δυνατότητες και τις αδυναμίες κάθε σχολείου και συζήτησε με τους εκπαιδευτικούς τα προβλήματα που διαχειρίζονται, αλλά και τις προτάσεις τους για τη βελτίωση των εκπαιδευτικών συνθηκών.

Ο κ. Κασσιανός έδωσε έμφαση στην αναγκαιότητα αύξησης του αριθμού των έγκλειστων που θα παρακολουθούν εκπαιδευτικά προγράμματα, όσο και στην ενίσχυση αυτών των προγραμμάτων και των δομών. Τόνισε ότι προς αυτή την κατεύθυνση κινείται η κυβέρνηση με την κατάθεση σχετικού άρθρου σε υπό ψήφιση νομοσχέδιο, που αλλάζει την εκπαιδευτική πραγματικότητα στα Καταστήματα Κράτησης. Τόσο η δημιουργία σχολείων σε κάθε φυλακή, όσο και η συμμετοχή του συντονιστή εκπαίδευσης στο σχεδιασμό και την υλοποίηση δομών και προγραμμάτων είναι ορισμένες από τις αλλαγές που θα επέλθουν στο χώρο. Ο διευθυντής ειδικής αγωγής θέλησε περισσότερο να ακούσει τους ίδιους τους μαθητές, ρωτώντας για τις επιδόσεις τους, για τις δεξιότητες που έχουν αποκτήσει, αλλά και για τα σχέδιά τους για το μέλλον. Τους ενθάρρυνε μάλιστα να συνεχίσουν τις σπουδές τους και μετά την αποφυλάκισή τους. Στο Κατάστημα Κασσαβέτειας συζήτησε με τους κοινωνικούς λειτουργούς για τα εργαστήρια και τις εξωσχολικές δραστηριότητες και για το θεσμό του θερινού σχολείου. Στα σχολεία του Ιδρύματος Αγωγής Ανηλίκων Βόλου βράβευσε τους νικητές εκπαιδευτικού παιχνιδιού και μοιράστηκε μαζί τους γεύμα φιλοξενίας που είχε ετοιμαστεί. Τέλος, στο Κατάστημα Κράτησης Νέων Βόλου συμμετείχε σε σύσκεψη αρμοδίων για θέματα που αφορούν στη λειτουργία αυτών των δομών. Ανέθεσε δε στη συνεργάτιδά του στο Υπουργείο κ. Αθηνά Χριστοπούλου να καταγραφούν οι ανάγκες και τα αιτήματα και να προωθηθούν υπηρεσιακώς προς επίλυση.

Τον Διευθυντή του ΥΠ.Π.Ε.Θ. συνόδευσαν εκτός της κ. Αναστασοπούλου, οι Προϊστάμενοι Επιστημονικής & Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Θεσσαλίας Παρασκευή Αγαπητού και Χρήστος Ντάμπλιας, οι Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Γεώργιος Πολύζος και Σωκράτης Σαβελίδης, οι Σχολικοί Σύμβουλοι Κυρατσώ Τσιόπα,Μαρίτσα Γκόνου, Κων/νος Σδρόλιας και Παναγιώτης Σαραντόπουλος καθώς και ο Διευθυντής του 2ου Σ.Δ.Ε. (φυλακής) Λάρισας Γιώργος Τράντας.

Στελέχη εκπαίδευσης σε σχολεία φυλακών

thessaliatv.gr

Διαβάστε επίσης...

Εκδήλωση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, με θέμα: «Χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά»

TweetO Πειραϊκός Σύνδεσμος, το Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων και η Φιλολογική Στέγη Πειραιώς σας …

Κριτήρια επιλογής και όροι υποβολής διδακτικών σειρών και προαιρετικών βοηθημάτων για τη β’ ξένη γλώσσα δημοτικού σχολείου για το σχολικό έτος 2024-2025

Tweet Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι για το σχολικό έτος 2024-2025 θα …

Οι απαντήσεις του υπ. Παιδείας σε θέματα σχολείων της Γερμανίας

TweetΣε συνάντηση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας  Γερμανίας με τον Γενικό Γραμματέα   …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *