Πάτρα: Παράσταση σήμερα στον Περιφερειακό Διευθυντή εκπαίδευσης για τα σχολικά γεύματα από τους γονείς

Παράσταση στον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας θα κάνει την Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου η Ένωση Συλλόγων Γονέων και κηδεμόνων Δήμου Πατρέων, με αφορμή τα σχολικά γεύματα. Σε συνάντηση που πραγματοποίησαν με την αντιδημαρχία Παιδείας και το Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών, διαπιστώθηκε σύμπνοια απόψεων για να εξασφαλιστεί χρηματοδότηση ώστε να σιτιστεί όλος ο μαθητικός πληθυσμός.

Η αναφορά του Συλλόγου για τη συνάντηση της Τρίτης:

«Την Τρίτη 28/11/2017 πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και κηδεμόνων του Δήμου Πατρέων σύσκεψη –συζήτηση με θέμα : Επέκταση του προγράμματος ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ και σύσταση συγκρότηση και έργο των επιτροπών παραλαβής στις Σχολικές μονάδες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα : Σχολικά γεύματα” Αριθ. Φ 14/ΦΜ181027/Δ1”

Στη συνάντηση συμμετείχαν :  Οι Σύλλογοι  Γονέων & κηδεμόνων των σχολείων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, η Αντιδημαρχία Παιδείας , ο  Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας .

Κατά τη συνάντηση –συζήτηση που πραγματοποιήθηκε  διαπιστώθηκε σύμπνοια απόψεων όλων των εμπλεκομένων  φορέων και αποφασίστηκαν τα κάτωθι :

1.Η  Κυβέρνηση να καταστήσει σαφές  ότι η παράδοση και ο ποιοτικός έλεγχος των γευμάτων αποτελούν ευθύνη του Υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης  & Κοινωνικής Αλληλεγγύης το οποίο συνάπτει τις συμβάσεις παροχής των Σχολικών γευμάτων & σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί αρμοδιότητα ή έργο των εκπαιδευτικών ή των γονέων.

2.Να εξασφαλιστεί η απαραίτητη χρηματοδότηση και η κατάλληλη υποδομή στα σχολεία ώστε να σιτίζονται ΟΛΑ τα παιδιά με όρους ασφάλειας και υγιεινής .

3.Να συμπεριληφθεί στις επιλογές των δηλώσεων συμμετοχής και η δυνατότητα οι μαθητές να παίρνουν το φαγητό σπίτι τους κατά την αποχώρηση τους από το σχολείο.

4.Είναι πλέον  κοινώς αποδεκτό  , επιτακτική ανάγκη ,αλλά και πάγιο αίτημα του Γονεϊκού κινήματος η σίτιση να επεκταθεί σε όλα τα σχολεία ,αλλά και να λάβει μόνιμο χαρακτήρα αγκαλιάζοντας ΟΛΟ ΤΟ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΠΛΗΘΥΣΜΟ .

Αποφασίστηκε ομόφωνα:

Παράσταση στον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδος  την Δευτέρα 04/12/2017 και ώρα 13:30μμ και κατάθεση των προτάσεων μας».

 

thebest.gr

Διαβάστε επίσης...

Εκδήλωση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, με θέμα: «Χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά»

TweetO Πειραϊκός Σύνδεσμος, το Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων και η Φιλολογική Στέγη Πειραιώς σας …

Κριτήρια επιλογής και όροι υποβολής διδακτικών σειρών και προαιρετικών βοηθημάτων για τη β’ ξένη γλώσσα δημοτικού σχολείου για το σχολικό έτος 2024-2025

Tweet Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι για το σχολικό έτος 2024-2025 θα …

Οι απαντήσεις του υπ. Παιδείας σε θέματα σχολείων της Γερμανίας

TweetΣε συνάντηση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας  Γερμανίας με τον Γενικό Γραμματέα   …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *