Παιδιά σχεδιάζουν τη Θεσσαλονίκη και αφήνουν όρθιο μόνο… τον Λευκό Πύργο

Παιδιά σχεδιάζουν τη Θεσσαλονίκη του μέλλοντος, αφήνοντας …όρθιο μόνο τον Λευκό Πύργο
AdTech Ad

Ο κόσμος μέσα από τα μάτια μικρών παιδιών είναι πάντα καλύτερος. Έτσι, παιδιά δημοτικού, που εγκατέστησαν την εφαρμογή “Change Thessaloniki” (για υπολογιστές, κινητά, tablets) σχεδίασαν τη Θεσσαλονίκη του μέλλοντος, όπως την ονειρεύονται. “Πέταξαν” σχεδόν όλους τους δρόμους, τις πολυκατοικίες, τα σκουπίδια και τα αυτοκίνητα και στη θέση τους τοποθέτησαν γρασίδι, αμμουδιά, πισίνες, αγάλματα, ανθρώπους, ποδήλατα, ιπτάμενα αμάξια, σχεδιάσαν λίμνες ή ποτάμια, “έχτισαν” οικολογικά κτίρια και μονοκατοικίες.

“Μόνο τον Λευκό Πύργο δε μπορούν να πετάξουν”, λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η δημιουργός του λογισμικού, Δρ. Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας, Κωνσταντίνα Χατζάρα, η οποία είναι διευθύντρια της ΜΚΟ Ινστιτούτο Ψηφιακής Μάθησης, που έχει ως σκοπό να προάγει τη μάθηση και την επικοινωνία μέσω υπολογιστή με τη χρήση σύγχρονων εκπαιδευτικών μεθόδων (i-nous.org).

Παιδιά άνω των τεσσάρων ετών, που επιθυμούν να δοκιμάσουν και εκείνα ν’ “αλλάξουν” τη Θεσσαλονίκη ή να “διορθώσουν” τα προβλήματα μιας πόλης μέσα από την εφαρμογή “Νοιάζομαι”, μπορούν να συμμετάσχουν στην εκδήλωση “Βραδιά του Ερευνητή”, που διοργανώνει στη Θεσσαλονίκη, την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου, το Εθνικό Κέντρο Έρευνας (Mediterranean Cosmos 09.00-13.00 και 17.00-22.00), και στην οποία το Ινστιτούτο Ψηφιακής Μάθησης και Τεχνολογίας “Νous”, όπως και άλλοι φορείς, θα παρουσιάσει τις εκπαιδευτικές εφαρμογές που δημιούργησε.

(ΑΜΠΕ) news247

Διαβάστε επίσης...

Εκδήλωση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, με θέμα: «Χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά»

TweetO Πειραϊκός Σύνδεσμος, το Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων και η Φιλολογική Στέγη Πειραιώς σας …

Κριτήρια επιλογής και όροι υποβολής διδακτικών σειρών και προαιρετικών βοηθημάτων για τη β’ ξένη γλώσσα δημοτικού σχολείου για το σχολικό έτος 2024-2025

Tweet Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι για το σχολικό έτος 2024-2025 θα …

Οι απαντήσεις του υπ. Παιδείας σε θέματα σχολείων της Γερμανίας

TweetΣε συνάντηση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας  Γερμανίας με τον Γενικό Γραμματέα   …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *