Αχαϊα: Δεν… χτύπησε ακόμα κουδούνι για 6.700 παιδιά

Η σχολική χρονιά δεν… ξεκίνησε για 6.700 (και παραπάνω) μαθητές της Αχαΐας εξαιτίας της γνωστής εμπλοκής στο θέμα της μεταφοράς μαθητών. Αύριο Δευτέρα ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος θα έχει νέα συνάντηση με την Διοίκηση του Υπεραστικού ΚΤΕΛ, με την προσδοκία να πειστούν οι μεταφορείς και να ξεκινήσουν την μεταφορά των μαθητών.

Όπως έχει ήδη γράψει το thebest.gr η όλη υπόθεση καταδεικνύει την προχειρότητα με την οποία χειρίζεται το ελληνικό κράτος ακόμη και τα πλέον ευαίσθητα θέματα, όπως η μετάβαση ενός μαθητή απομακρυσμένης περιοχής στο σχολείο του. Να σημειωθεί ότι μόλις την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου το Υπουργείο Εσωτερικών αποφάσισε να “επιστρέψει” την ευθύνη της μεταφοράς στις Περιφέρειες καθώς πολλοί Δήμοι σε όλη την χώρα δεν είχαν καταφέρει να ολοκληρώσουν τις διαγωνιστικές διαδικασίες.

«Κλειδί» για την έκβαση του θέματος αλλά και για την αναθεώρηση της στάσης των μεταφορέων είναι η κατάθεση τροπολογίας στη Βουλή από τον Υπουργό Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη ώστε να εκταμιευθεί άμεσα ποσό 700.000 ευρώ προς το Υπεραστικό ΚΤΕΛ και να ξεκινήσει η μεταφορά.

Να σημειωθεί ότι χθες Σάββατο ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας και ο Αντιπεριφερειάρχης Γρηγόρης Αλεξόπουλος είχαν συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΜΕ Αχαΐας στην διάρκεια της οποίας έκαναν μια πλήρη επισκόπηση των ενεργειών που έχουν γίνει εκ μέρους της Περιφέρειας και ενημέρωσαν εν εκτάσει τους καθηγητές για τις πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί από την Περιφέρεια.

Παράλληλα, ο κ. Κατσιφάρας αναφέρθηκε στις αποφάσεις που έχουν ληφθεί από το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας και την Ένωση Περιφερειών, υπογραμμίζοντας ότι «η Περιφέρεια έχει την απόλυτη ετοιμότητα να προχωρήσει στο έργο της μεταφοράς μαθητών» ενώ στη διάθεση των μεταφορέων βρίσκονται ήδη 700.000 ευρώ που θα εκταμιευθούν αμέσως μετά την ψήφιση από την Βουλή της τροπολογίας που θα καταθέσει στις αρχές της εβδομάδας ο Υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης, όπως ο ίδιος δεσμεύτηκε στη συνάντηση που είχε την Πέμπτη στην Αθήνα με τον κ. Κατσιφάρα.

Επίσης, ο κ. Κατσιφάρας για το θέμα της απομείωσης κατά 17% των πόρων προς τους μεταφορείς υπενθύμισε με έμφαση ότι πρόκειται για κεντρική συμφωνία ανάμεσα στο Υπουργείο Εσωτερικών και τους μεταφορείς και κατά συνέπεια η Περιφέρεια δεν έχει κανένα περιθώριο κινήσεων επ’ αυτού.

 

thebest

Διαβάστε επίσης...

Εκδήλωση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, με θέμα: «Χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά»

TweetO Πειραϊκός Σύνδεσμος, το Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων και η Φιλολογική Στέγη Πειραιώς σας …

Κριτήρια επιλογής και όροι υποβολής διδακτικών σειρών και προαιρετικών βοηθημάτων για τη β’ ξένη γλώσσα δημοτικού σχολείου για το σχολικό έτος 2024-2025

Tweet Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι για το σχολικό έτος 2024-2025 θα …

Οι απαντήσεις του υπ. Παιδείας σε θέματα σχολείων της Γερμανίας

TweetΣε συνάντηση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας  Γερμανίας με τον Γενικό Γραμματέα   …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *