Οδηγίες προς γονείς και παιδιά για το Pokémon Go

Οδηγό με πληροφορίες και συμβουλές για να προστατευθούν τα παιδιά που χρησιμοποιούν το Pokémon Go, δημοσιεύει o Διεθνής Ανθρωπιστικός και Ανεξάρτητος Οργανισμός, με έδρα τη Λευκωσία στην Κύπρο Hope For Children. 

Tο Pokemon Go είναι ένα παιχνίδι όπου μαζεύεις και ανταλλάζεις χαριτωμένα πλάσματα που ονομάζονται Pokemon (Pokemon Monsters). Είναι ένα από τα πρώτα δημοφιλή παιχνίδια τα οποία χρησιμοποιούν την  ”επαυξημένη πραγματικότητα ” – μία μίξη της πραγματικής ζωής και του διαδικτυακού κόσμου.

Το παιχνίδι κάνει να φαίνεται ότι το Pokemon εμφανίζεται στην πραγματική ζωή σε διάφορα μέρη χρησιμοποιώντας το GPS και την κάμερα του κινητού τηλεφώνου του χρήστη. Είναι είδη πολύ δημοφιλές στην Αυστραλία και Αμερική και έχει βρεθεί στην επικαιρότητα στις ειδήσεις ‘όλον τον ΜΜΕ ανά τον κόσμο.

To Hope For Children, επισημαίνει τους βασικότερους κινδύνους και μερικά tips για την ασφάλεια τον παιδιών που χρησιμοποιούν αυτό το παιχνίδι.

Οι κίνδυνοι

Υπάρχουν πολλά καλά στοιχεία που αφορούν αυτό το παιχνίδι και δεν είναι τυχαίο που έγινε τόσο δημοφιλές αλλά είναι σημαντικό να υπάρχει ενημέρωση για τους κινδύνους οι οποίοι ελλοχεύουν για τα παιδιά.

Γνωρίζουν άτομα που δεν έχουν ξαναδεί:
Το παιχνίδι είναι σχεδιασμένο να φέρνει σε επαφή ανθρώπους που δεν γνωρίζονται μεταξύ τους, έτσι δεν γνωρίζεις ποιον θα συναντήσουν.

Υπάρχουν κίνδυνοι για την σωματική ακεραιότητα των παιδιών:
Είναι εύκολο να ξεχαστούν να κοιτάξουν τον προορισμό τους. Υπάρχουν είδη ιστορίες ατόμων όπου καταλήξαν σε μέρη που δεν είναι ασφαλή για ένα παιδί.

Μπορεί να κοστίσει πολλά χρήματα:
Το παιχνίδι ενσωματώνει αγορές και άλλα κίνητρα για την βελτίωση της θέσης του χρήστη που μπορούν να φτάσουν μέχρι και τα 95.50€ (14,500 Pokecoins). Βεβαιωθείτε ότι το παιχνίδι θα εγκατασταθεί χωρίς την επιλογή αγορών.

Πρόσβαση σε προσωπικά δεδομένα:
Το Pokemon Go ζητά προσωπικές πληροφορίες για το παιδί σας όπως την ημερομηνία γέννησης και την διεύθυνση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, οι οποίες ζητείται να εισάγουν ή να λάβουν μέσω των λογαριασμών κοινωνικής δικτύωσης. Οι γονείς έχουν το δικαίωμα να επικοινωνήσουν με τους δημιουργούς του παιχνιδιού και να τους ζητήσουν να σταματήσουν να χρησιμοποιούν τις προσωπικές πληροφορίες.

Συμβουλές για να μείνετε ασφαλείς

Εξερευνήστε μαζί με το παιδί σας. Με τα μικρότερα παιδιά, ίσως είναι καλύτερα να παίξετε το παιχνίδι μαζί τους και να εξερευνήσετε πως ακριβώς λειτουργεί. Μεγαλύτερα παιδία ίσως να θέλουν να παίξουν το παιχνίδι μόνα τους, αλλά είναι εξίσου σημαντικό να τους εξηγήσετε τους πιθανούς κίνδυνους.

Καθιερώστε βασικούς κανόνες
Μιλήστε στα παιδιά σας για τους κινδύνους που υπάρχουν στο να συναναστρέφονται με αγνώστους και να καταλήγουν σε περιοχές που δεν ξέρουν. Βάλτε κάποια όρια, όπως:

Πάρτε μια ακόμη μπαταρία τηλεφώνου μαζί σας, το παιχνίδι χρειάζεται πολύ ενέργεια με αποτέλεσμα να τελειώνει η μπαταρία γρήγορα άλλα με αυτό τον τρόπο θα αποφευχθεί να χαθούν χωρίς και να μην έχουν μπαταρία.

Μείνετέ με φίλους
Άλλοι παίκτες μπορεί να γίνουν ανταγωνιστικοί για αυτό να είσαστε προσεκτικοί
Καθιερώστε ένα μέρος που θα παίζεται το παιχνίδι από πριν.
Απενεργοποιήστε τη δυνατότητα αγορών μέσο του λογισμικού
Για να αποφευχθούν απρόσμενοι λογαριασμοί ελέγξτε εάν τα δικαιώματα του λογισμικού έχουν καταχωρηθεί σωστά.

Προϊόντα Apple:
Επιλέξτε  Family Sharing και Ask to Buy, έτσι ώστε να δίνεται την συγκατάθεση σας πριν από οποιαδήποτε αγορά.

Βρείτε το στο: Settings > iCloud > Family και επιλέξτε το όνομα του μέλους της οικογένειας σας και μετά επιλέξτε Ask to Buy.

Android:
Εγκαθιδρύστε μια οικογενειακή ομάδα που συμπεριλαμβάνει μια μέθοδο πληρωμής και το άτομο που έχε την δικαιοδοσία να κάνει αυτή την πληρωμή.

Βρείτε το στο : Subscribe > Family > Set up family > Get started

Προστατέψτε τα προσωπικά δεδομένα του παιδιού σας
Για να γίνει εγγραφή, το παιδί σας πρέπει να εισάγει την ημερομηνία γέννησης του αλλά και το e-mail του.

Παρόλα αυτά, οι γονείς μπορούν να ζητήσουν ότι αυτές οι πληροφορίες πρέπει να κρατηθούν ασφαλείς. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά πώς να γίνει αυτό στο  privacy policy του παιχνιδιού.

– See more at: http://www.sigmalive.com/news/scitech/technology/349981/uncrc-odigies-pros-goneis-kai-paidia-gia-to-pok%C3%A9mon-go#.dpuf

Διαβάστε επίσης...

Εκδήλωση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, με θέμα: «Χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά»

TweetO Πειραϊκός Σύνδεσμος, το Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων και η Φιλολογική Στέγη Πειραιώς σας …

Κριτήρια επιλογής και όροι υποβολής διδακτικών σειρών και προαιρετικών βοηθημάτων για τη β’ ξένη γλώσσα δημοτικού σχολείου για το σχολικό έτος 2024-2025

Tweet Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι για το σχολικό έτος 2024-2025 θα …

Οι απαντήσεις του υπ. Παιδείας σε θέματα σχολείων της Γερμανίας

TweetΣε συνάντηση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας  Γερμανίας με τον Γενικό Γραμματέα   …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *