Γιάννης Αμανατίδης : «Η Ευρώπη χρειάζεται έναν νέο οικουμενικό ανθρωπισμό»

«Σήμερα είναι επιτακτική μία νέα δέσμευση από πλευράς των Χριστιανών για την αντιμετώπιση της βίας στον σύγχρονο κόσμο» τόνισε ο Υφυπουργός Εξωτερικών και Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας, Γιάννης Αμανατίδης, κατά τη διάρκεια ημερίδας με θέμα: «Β΄ Παγκόσμιος πόλεμος – χριστιανική άποψη: 70 χρόνια αργότερα», που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας.
«Η ευρωπαϊκή κοινωνική τάξη χρειάζεται να αρτιώνεται ως μία κοινωνία, στην οποία τα ανθρώπινα όντα θα απολαμβάνουν ίσα δικαιώματα, θα ζουν σε αλληλεγγύη με τον άλλον και θα προσπαθούν να ξεπεράσουν την ολοένα και πιο μεγάλη άβυσσο μεταξύ πλουσίων και φτωχών» επισήμανε κατά την τοποθέτησή του ο κ. Αμανατίδης και πρόσθεσε ότι: «Η Ευρώπη χρειάζεται, επίσης, έναν νέο οικουμενικό ανθρωπισμό, ο οποίος θα ενώνει και θα εμπνέει χωρίς αποκλεισμούς και θα λαμβάνει τα απώτερα ερείσματα και τα πρότυπά του από τις μεγάλες θρησκείες».
«Η πραγματική αμφισβήτηση της βίας δεν μπορεί να είναι άλλη από την οικοδόμηση μιας κοινωνίας που βασίζεται σε αυτές τις αρχές, όπου κάθε άνθρωπος έχει τη θέση του και την αξία του, όπου τα δικαιώματά του και η αξιοπρέπεια είναι απόλυτα σεβαστές. Σ’ αυτή, λοιπόν, την προσπάθεια ας μην λείψει κανείς!» κατέληξε ο Υφυπουργός Εξωτερικών.
Το παρόν στην ημερίδα έδωσαν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Γερμανίας και Έξαρχος Κεντρώας Ευρώπης κ. Αυγουστίνος, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Ντίσελντορφ, κ. Γρηγόρης Δελαβέκουρας, καθώς εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών της πόλης του Ντίσελντορφ.

Διαβάστε επίσης...

Εκδήλωση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, με θέμα: «Χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά»

TweetO Πειραϊκός Σύνδεσμος, το Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων και η Φιλολογική Στέγη Πειραιώς σας …

Κριτήρια επιλογής και όροι υποβολής διδακτικών σειρών και προαιρετικών βοηθημάτων για τη β’ ξένη γλώσσα δημοτικού σχολείου για το σχολικό έτος 2024-2025

Tweet Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι για το σχολικό έτος 2024-2025 θα …

Οι απαντήσεις του υπ. Παιδείας σε θέματα σχολείων της Γερμανίας

TweetΣε συνάντηση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας  Γερμανίας με τον Γενικό Γραμματέα   …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *